bloemkoolrijst

Bleekselderij paprika wokschotel

Wokken, koken, bakken, stoven, vullen, rauw als snack: Bleekselderij is een echte alleskunner en daarom een van mijn favorieten. Er is altijd wel een stengel of wat op voorraad, nu ligt er zelfs een hele struik bleekselderij en een paprika, perfect voor een pittige bleekselderij paprika wokschotel. Lekker met chipolata worstjes erbij en voor de 2 muzikanten* gewone rijst en voor Anna-Karina bloemkoolrijst.

 

Ideale groente

Bleekselderij is een heel gezonde groente en bevat maar weinig koolhydraten, 2 gram per 100 gram, dat maakt de groente ook heel geschikt in een koolhydraatarme leefstijl. Dan hebben we het nog niet gehad over de houdbaarheid: je kan bleekselderij heel lang goed houden in de koelkast en anders blancheer je ‘m 2-3 minuten en vriest het in, blijft wel 1 jaar goed. Ideaal!

Gebruik hiervoor de zelfgemaakte tomatensaus, die ligt bij ons altijd wel ingevroren altijd op voorraad. Twee deelblokjes (mini-muffinvorm)  in de pan laten ontdooien. Heb je daar geen geduld voor, doe het dan even kort in de magnetron (40 sec. moet genoeg zijn). Serveer er iets fris bij zoals komkommer om de brand een beetje te kunnen blussen. Verder past er zowel (bloemkool-) rijst als aardappel bij (voor gezinsleden). Zeker als je er rijst bij serveert is een scheut kokosmelk heerlijk oosters, hoe dan ook: Geniet ervan…

*Repetitie
‘t Gevolg,
de band waar ik in speel, repeteert bij toerbeurt bij ons thuis. Dan koken we voor drie want dan eet onze violiste Doortje gezellig mee. Ze is op zich niet kieskeurig maar zij houdt niet echt heel erg van kaas en vis.  Even iets harder nadenken over wat er op tafel komt.

Psst… dit is een van mijn favoriete bleekselderij snacks!

Zo maak je de Bleekselderij paprika wokschotel

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Bleekselderij paprika wokschotel

bloemkoolrijst

Door Hans van Deelen Geplaatst mei 9, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 3
  • Koolhydraten: 7 gr. per portie (3 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Bleekselderij heel geschikt in een gezonde leefstijl. Deze bleekselderij paprika wokschotel is bijzonder makkelijk te maken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de bleekselderij en snijd eventuele uitgedroogde uiteindes eraf. Snijd het jonge groen fijn en hou dat apart. Snijd dan de stengels in redelijk grote stukken van3 à 4 cm. Kook de stukken bleekselderij in 10 minuten beetgaar, giet af en laat ze uitlekken.
  2. Snijd ui en paprika grof. Wok de stukken ui gedurende 2 minuten tot ze beginnen te bruinen en roerbak daarna de paprika 3-5 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe en de gekookte bleekselderij en zelfgemaakte tomatensaus toe en warm alles goed door. Proef en breng lekker pittig (of milder) op smaak met chilipoeder, sambal en peper en zout.
  3. Rooster een eetlepel sesamzaad in een droge koekenpan.
  4. Strooi het bleekselderijgroen en sesamzaad er vlak voor het opdienen over. Lekker met bijvoorbeeld (bloemkool)rijst en quorn chipolata worstjes. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Bleekselderij paprika wokschotel”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

91 Shares
Share78
Pin13
Tweet