bloemkoolrijst

Bleekselderij paprika wokschotel

Wokken, koken, bakken, stoven, vullen, rauw als snack: Bleekselderij is een echte alleskunner en daarom een van mijn favorieten. Er is altijd wel een stengel of wat op voorraad, nu ligt er zelfs een hele struik bleekselderij en een paprika, perfect voor een pittige bleekselderij paprika wokschotel. Lekker met chipolata worstjes erbij en voor de 2 muzikanten* gewone rijst en voor Anna-Karina bloemkoolrijst.

Ideale groente

Bleekselderij is een heel gezonde groente en bevat maar weinig koolhydraten, 2 gram per 100 gram, dat maakt de groente ook heel geschikt in een koolhydraatarme leefstijl. Dan hebben we het nog niet gehad over de houdbaarheid: je kan bleekselderij heel lang goed houden in de koelkast en anders blancheer je ‘m 2-3 minuten en vriest het in, blijft wel 1 jaar goed. Ideaal!

Gebruik hiervoor de zelfgemaakte tomatensaus, die ligt bij ons altijd wel ingevroren altijd op voorraad. Twee deelblokjes tomatensaus in de pan laten ontdooien. Heb je daar geen geduld voor, doe het dan even kort in de magnetron (40 sec. moet genoeg zijn). Of neem passata.  Serveer er iets fris bij zoals komkommer om de brand een beetje te kunnen blussen. Heerlijk met bloemkoolrijst! 

*Repetitie
‘t Gevolg,
de band waar ik in speel, repeteert bij toerbeurt bij ons thuis. Dan koken we voor drie want dan eet de violiste Doortje gezellig mee. Ze is op zich niet kieskeurig, maar zij houdt niet echt heel erg van kaas en vis.  Dus altijd even iets harder nadenken over wat er op tafel komt.

Psst… dit is een van mijn favoriete bleekselderij snacks!

bloemkoolrijst
Schaal met rijst in het midden en (vega) worstjes

Zo maak je de Bleekselderij paprika wokschotel

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

bloemkoolrijst

Bleekselderij paprika wokschotel

door Hans van Deelen
Bleekselderij heel geschikt in een gezonde leefstijl. Deze bleekselderij paprika wokschotel is bijzonder makkelijk te maken.
4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: foodswap
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

7 gram koolhydraten per portie

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Bloemkoolrijst

Bereiden

  • Ontdooi de tomatensaus als die in d diepvries ligt zoals bij ons.
  • Snijd van de bleekselderij het jonge groen fijn en houd apart voor de garnering. Snijd de rest in stukken van 3 à 4 cm. Kook de stukken 10 minuten, giet af en laat uitlekken.
  • Snijd ui en paprika grof. Wok ze samen 3-5 minuten. Voeg de gekookte bleekselderij en zelfgemaakte tomatensaus toe (of passata) en warm alles goed door. Proef en breng pittig (of milder) op smaak met chilipoeder, sambal en peper en zout.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Bloemkoolrijst
  • Wok de bloemkoolrijst 1-2 minuten tot het flink begint te stomen dan is het beetgaar.
  • Druk de bloemkoolrijst in een kom en keer om op een platte schaal, schik de groente erbij en bestrooi met bleekselderijgroen en sesamzaad.
  • Lekker met bijvoorbeeld (Quorn) chipolata worstjes. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.645 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties op “Bleekselderij paprika wokschotel”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like