Bleekselderij paprika wokschotel

bloemkoolrijst

Wokken, koken, bakken, stoven, vullen, rauw als snack: Bleekselderij is een echte alleskunner en daarom een van mijn favorieten. Er is altijd wel een stengel of wat op voorraad, nu ligt er zelfs een hele struik bleekselderij en een paprika, perfect voor een pittige bleekselderij paprika wokschotel. Lekker met chipolata worstjes erbij en voor de 2 muzikanten* gewone rijst en voor Anna-Karina bloemkoolrijst. In het recept heb ik voor 3 personen bloemkoolrijst gerekend, je komt dan uit op 131.37 kcal ⋆ koolhydraten 12.2 g ⋆ eiwitten 6.07 g ⋆ vetten 5.13 g ⋆ vezels 7.13 g per portie. 

Ideale groente

Bleekselderij is een heel gezonde groente en bevat maar weinig koolhydraten, dat maakt de groente ook heel geschikt in een koolhydraatarme leefstijl. Dan hebben we het nog niet gehad over de houdbaarheid: je kan bleekselderij heel lang goed houden in de koelkast en anders blancheer je ‘m 2-3 minuten en vriest het in, blijft wel 1 jaar goed. Ideaal!

Gebruik hiervoor de zelfgemaakte tomatensaus, die ligt bij ons altijd wel ingevroren altijd op voorraad. Twee deelblokjes tomatensaus in de pan laten ontdooien. Heb je daar geen geduld voor, doe het dan even kort in de magnetron (40 sec. moet genoeg zijn). Of neem passata.  Serveer er iets fris bij zoals komkommer om de brand een beetje te kunnen blussen. Heerlijk met bloemkoolrijst! 

*Repetitie
’t Gevolg,
de band waar ik in speel, repeteert bij toerbeurt bij ons thuis. Dan koken we voor drie want dan eet de violiste Doortje gezellig mee. Ze is op zich niet kieskeurig, maar zij houdt niet echt heel erg van kaas en vis.  Dus altijd even iets harder nadenken over wat er op tafel komt. 

Psst… dit is een van mijn favoriete bleekselderij snacks!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bloemkoolrijst
Schaal met rijst in het midden en (vega) worstjes

Zo maak je de Bleekselderij paprika wokschotel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

bloemkoolrijst

Bleekselderij paprika wokschotel

Bleekselderij heel geschikt in een gezonde leefstijl. Deze bleekselderij paprika wokschotel is bijzonder makkelijk te maken.
4.29 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 131.37 koolhydraten 12.2 geiwitten 6.07 gvetten 5.13 gvezels 7.13 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bloemkoolrijst

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Ontdooi de tomatensaus als die in de diepvries ligt zoals bij ons. Of neem kant-en-klaar passata.
  • Snijd van de bleekselderij het jonge groen fijn en houd apart voor de garnering. Snijd de rest in stukken van 3 à 4 cm. Kook de stukken 10 minuten, giet af en laat uitlekken.
  • Snijd ui en paprika grof. Wok ze samen 3-5 minuten. Voeg de gekookte bleekselderij en zelfgemaakte tomatensaus toe (of de passata) en warm alles goed door. Proef en breng naar je eigen smaak pittig of mild op smaak met chilipoeder, sambal en peper en zout.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.

Bloemkoolrijst

  • Wok de bloemkoolrijst 1-2 minuten tot het flink begint te stomen dan is het beetgaar.
  • Druk de bloemkoolrijst in een kom en keer om op een platte schaal, schik de groente erbij en bestrooi met bleekselderijgroen en sesamzaad.
  • Lekker met bijvoorbeeld (Quorn) chipolata worstjes. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



7 gedachten over “Bleekselderij paprika wokschotel”

  1. 4 sterren
    Vanavond gegeten erg lekker weer wat over voor misschien morgen lunch met wat salade erbij
    Dit was een heerlijke hoeveelheid groenten dat is nog weleens minder wij houden van veel!!
    Gisterenavond de koolrabi en morgen maar weer eens een pizza lekker hoor 👍👍
    Ook vanmiddag het mini roomkaas taartje gemaakt moeten we nog proeven morgen,kijken of ik nog wat in moet vriezen?? Ivm bederf??

  2. 5 sterren
    Heerlijk recept ik heb een hele struik gebruikt geen tomatensaus, lekkere kruiden erin en broccoli rijst met kipfilet haasjes voor herhaling vatbaar 😋😋

  3. Er staat 2 maal tomatensaus in het recept. En wat is die witte bol op het bijhorende plaatje.?

  4. Pien van Leeuwen

    Jawel hoor, alles werkt weer prima op je site! Ik snapte er al helemaal niets van……..Bedankt voor de aanpassing en keep the good thing going……het wachten op dat boek duurt me véél te lang, haha.

  5. Pien van Leeuwen

    Anna-Karina, wat doe ik fout…..of is er iets veranderd op jouw site? Voorheen kon ik in de recepten-index een specifiek gerecht aan klikken en dat opende zich dan. Nu klik ik iets aan en komt er gewoon een hele pagina met recepten…..
    Ik wilde de bleekselderij met champignonsaus vandaag maken, maar kon ‘m nergens vinden zonder alles helemaal door te moeten zoeken. Nu dus bij Google ingetypt en zie ‘m daar meteen staan.
    Ook met andere recepten van de index-pagina lukt het niet meer……Weet jij er een verklaring voor??? B.v.d.
    Overigens heb ik zojuist ook de pastasaus gemaakt, en het hele huis geurt héérlijk! Dat tomaten ontvellen viel nog niet mee, want ’n halve minuut in kokend water is beslist te kort. (dus heb ik er uiteindelijk wel 5 minuten van gemaakt). Kan me nu dus indenken dat je heel grappig jouw lief “Heer Hans” noemt, haha….want hou ‘m maar in ere als hij zo lekker mee helpt bij dat ontvellen!!

    1. Ja inderdaad Pien, Hans is echt een schat, niet alleen vanwege dat ontvellen!
      Wat betreft de index, fijn dat je dat meldt, anders weet ik zoiets zelf niet zomaar. Nu heb ik het gelijk kunnen verhelpen! Als het goed is ga je nu wel weer direct naar het genoemde recept. Anders even op F5 drukken (pagina verversen).

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top