bloemkoolrijst

Bleekselderij paprika wokschotel

Wokken, koken, bakken, stoven, vullen, rauw als snack: Bleekselderij is een echte alleskunner en daarom een van mijn favorieten. Er is altijd wel een stengel of wat op voorraad, nu ligt er zelfs een hele struik bleekselderij en een paprika, perfect voor een pittige bleekselderij paprika wokschotel. Lekker met chipolata worstjes erbij en voor de 2 muzikanten* gewone rijst en voor Anna-Karina bloemkoolrijst. In het recept heb ik voor 3 personen bloemkoolrijst gerekend, je komt dan uit op 131.37 kcal ⋆ koolhydraten 12.2 g ⋆ eiwitten 6.07 g ⋆ vetten 5.13 g ⋆ vezels 7.13 g per portie. 

Ideale groente

Bleekselderij is een heel gezonde groente en bevat maar weinig koolhydraten, dat maakt de groente ook heel geschikt in een koolhydraatarme leefstijl. Dan hebben we het nog niet gehad over de houdbaarheid: je kan bleekselderij heel lang goed houden in de koelkast en anders blancheer je ‘m 2-3 minuten en vriest het in, blijft wel 1 jaar goed. Ideaal!

Gebruik hiervoor de zelfgemaakte tomatensaus, die ligt bij ons altijd wel ingevroren altijd op voorraad. Twee deelblokjes tomatensaus in de pan laten ontdooien. Heb je daar geen geduld voor, doe het dan even kort in de magnetron (40 sec. moet genoeg zijn). Of neem passata.  Serveer er iets fris bij zoals komkommer om de brand een beetje te kunnen blussen. Heerlijk met bloemkoolrijst! 

*Repetitie
’t Gevolg,
de band waar ik in speel, repeteert bij toerbeurt bij ons thuis. Dan koken we voor drie want dan eet de violiste Doortje gezellig mee. Ze is op zich niet kieskeurig, maar zij houdt niet echt heel erg van kaas en vis.  Dus altijd even iets harder nadenken over wat er op tafel komt. 

Psst… dit is een van mijn favoriete bleekselderij snacks!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bloemkoolrijst
Schaal met rijst in het midden en (vega) worstjes

Zo maak je de Bleekselderij paprika wokschotel

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Bleekselderij paprika wokschotel

bloemkoolrijst
Door: van Deelen
Bleekselderij heel geschikt in een gezonde leefstijl. Deze bleekselderij paprika wokschotel is bijzonder makkelijk te maken.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 131.37 kcalkoolhydraten 12.2 geiwitten 6.07 gvetten 5.13 gvezels 7.13 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bloemkoolrijst

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Ontdooi de tomatensaus als die in de diepvries ligt zoals bij ons. Of neem kant-en-klaar passata.
  • Snijd van de bleekselderij het jonge groen fijn en houd apart voor de garnering. Snijd de rest in stukken van 3 à 4 cm. Kook de stukken 10 minuten, giet af en laat uitlekken.
  • Snijd ui en paprika grof. Wok ze samen 3-5 minuten. Voeg de gekookte bleekselderij en zelfgemaakte tomatensaus toe (of de passata) en warm alles goed door. Proef en breng naar je eigen smaak pittig of mild op smaak met chilipoeder, sambal en peper en zout.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.

Bloemkoolrijst

  • Wok de bloemkoolrijst 1-2 minuten tot het flink begint te stomen dan is het beetgaar.
  • Druk de bloemkoolrijst in een kom en keer om op een platte schaal, schik de groente erbij en bestrooi met bleekselderijgroen en sesamzaad.
  • Lekker met bijvoorbeeld (Quorn) chipolata worstjes. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top