Bleekselderij met sesamzaad

bleekselderij met sesamzaad

Wil je een snel bijgerecht? Deze snelle bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk en smakelijk bijgerecht voor als je toevallig een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis of kip. Kook de bleekselderij niet te gaar dan gaat veel van de frisse smaak verloren. Je moet nog wat te kauwen over laten. Het sesamzaad geeft net een wat nootachtige smaak. Als je niet van sesamzaad houdt dan neem je een grof gehakt nootje. Hazelnoot of macadamia is dan wel lekker. In onze versie bevat één portie 2.4 gram koolhydraten.

Voeding!

Bleekselderij bevat o.a. vitamine C en B en veel kalium. Kalium kan helpen tegen hoge bloeddruk en is goed voor je zenuwstelsel en spieren. Net als asperges is bleekselderij vochtafdrijvend. Sesamzaad en -olie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Sesamzaad bevat veel vitaminen en het is een antioxidant, wat wil zeggen dat het kankerverwekkende vrije radicalen uit het lichaam kan verwijderen. Echte voeding dus deze bleekselderij met sesamzaad!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

bleekselderij met sesamzaad

Zo maak je de bleekselderij met sesamzaad

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Bleekselderij met sesamzaad

bleekselderij met sesamzaad
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze snelle bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk bijgerecht voor als je een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis ofzo.
5 van 2 stemmen
Keuken Europees
Trefwoord snel
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 7 min
Totale tijd 9 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 75.05 kcalkoolhydraten 2.4 geiwitten 2.2 gvetten 6.15 gvezels 1.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in kleine elleboogjes. Bewaar wat van het blad voor de garnering. Kook de bleekselderij zonder zout in 5 minuten beetgaar.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge pan goudbruin.
  • Giet bleekselderij af, stoom droog in de pan en meng met het sesamzaad, klein kontje roomboter, sojasaus en een kneepje citroensap naar smaak. Dien onmiddellijk op met een takje groen en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties