bleekselderij met sesamzaad

Bleekselderij met sesamzaad

Deze snelle bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk en smakelijk bijgerecht voor als je een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis. Kook de bleekselderij niet te gaar dan gaat veel van de frisse smaak verloren. Je moet nog wat te kauwen over laten. Het sesamzaad geeft een wat nootachtige smaak. Als je niet van sesamzaad houdt dan neem je een nootje (hazelnoot of macadamia), dat kan ook.

Voeding!

Bleekselderij bevat o.a. vitamine C en B en veel kalium. Kalium kan helpen tegen hoge bloeddruk en is goed voor je zenuwstelsel en spieren. Net als asperges is bleekselderij vochtafdrijvend. Sesamzaad en -olie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Sesamzaad bevat veel vitaminen en het is een antioxidant, wat wil zeggen dat het kankerverwekkende vrije radicalen uit het lichaam kan verwijderen. Echte voeding dus deze bleekselderij met sesamzaad!

bleekselderij met sesamzaad

Zo maak je de bleekselderij met sesamzaad

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

bleekselderij met sesamzaad

Bleekselderij met sesamzaad

door Anna-Karina van Denderen
Deze snelle bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk bijgerecht voor als je een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis ofzo.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: snel
Voorbereiden: 2 min
Koken: 7 min
Totale tijd: 9 min

Voedingswaarden

1,8 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 1.8 g

Uit recept

Ingrediënten

Bereiden

  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in kleine elleboogjes. Bewaar wat van het blad voor de garnering. Kook de bleekselderij zonder zout in 5 minuten beetgaar.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge pan goudbruin.
  • Giet bleekselderij af, stoom droog en meng met het sesamzaad, sojasaus en een kneepje citroensap. Dien onmiddellijk op met een takje groen en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 17 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like