bleekselderij met sesamzaad

Bleekselderij met sesamzaad

Wil je een snel bijgerecht? Deze snelle bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk en smakelijk bijgerecht voor als je toevallig een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis of kip. Kook de bleekselderij niet te gaar dan gaat veel van de frisse smaak verloren. Je moet nog wat te kauwen over laten. Het sesamzaad geeft net een wat nootachtige smaak. Als je niet van sesamzaad houdt dan neem je een grof gehakt nootje. Hazelnoot of macadamia is dan wel lekker. In onze versie bevat één portie 2.4 gram koolhydraten.

Advertentie

Voeding!

Bleekselderij bevat o.a. vitamine C en B en veel kalium. Kalium kan helpen tegen hoge bloeddruk en is goed voor je zenuwstelsel en spieren. Net als asperges is bleekselderij vochtafdrijvend. Sesamzaad en -olie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Sesamzaad bevat veel vitaminen en het is een antioxidant, wat wil zeggen dat het kankerverwekkende vrije radicalen uit het lichaam kan verwijderen. Echte voeding dus deze bleekselderij met sesamzaad!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bleekselderij met sesamzaad

Zo maak je de bleekselderij met sesamzaad

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

bleekselderij met sesamzaad

Bleekselderij met sesamzaad

Deze snelle bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk bijgerecht voor als je een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis ofzo.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 9 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 75.05 koolhydraten 2.4 geiwitten 2.2 gvetten 6.15 gvezels 1.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in kleine elleboogjes. Bewaar wat van het blad voor de garnering. Kook de bleekselderij zonder zout in 5 minuten beetgaar.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge pan goudbruin.
  • Giet bleekselderij af, stoom droog in de pan en meng met het sesamzaad, klein kontje roomboter, sojasaus en een kneepje citroensap naar smaak. Dien onmiddellijk op met een takje groen en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept
Scroll naar boven