bleekselderij met sesamzaad

Bleekselderij met sesamzaad

Wil je een snel bijgerecht? Deze snelle bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk en smakelijk bijgerecht voor als je toevallig een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis of kip. Kook de bleekselderij niet te gaar dan gaat veel van de frisse smaak verloren. Je moet nog wat te kauwen over laten. Het sesamzaad geeft net een wat nootachtige smaak. Als je niet van sesamzaad houdt dan neem je een grof gehakt nootje. Hazelnoot of macadamia is dan wel lekker. In onze versie bevat één portie 2.4 gram koolhydraten.

Voeding!

Bleekselderij bevat o.a. vitamine C en B en veel kalium. Kalium kan helpen tegen hoge bloeddruk en is goed voor je zenuwstelsel en spieren. Net als asperges is bleekselderij vochtafdrijvend. Sesamzaad en -olie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Sesamzaad bevat veel vitaminen en het is een antioxidant, wat wil zeggen dat het kankerverwekkende vrije radicalen uit het lichaam kan verwijderen. Echte voeding dus deze bleekselderij met sesamzaad!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bleekselderij met sesamzaad

Zo maak je de bleekselderij met sesamzaad

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Bleekselderij met sesamzaad

bleekselderij met sesamzaad
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze snelle bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk bijgerecht voor als je een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis ofzo.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 7 min
Totale tijd 9 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 75.05 kcalkoolhydraten 2.4 geiwitten 2.2 gvetten 6.15 gvezels 1.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in kleine elleboogjes. Bewaar wat van het blad voor de garnering. Kook de bleekselderij zonder zout in 5 minuten beetgaar.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge pan goudbruin.
  • Giet bleekselderij af, stoom droog in de pan en meng met het sesamzaad, klein kontje roomboter, sojasaus en een kneepje citroensap naar smaak. Dien onmiddellijk op met een takje groen en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top