Bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk en smakelijk bijgerecht voor als je een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis. Kook de bleekselderij niet te gaar dan gaat veel van de frisse smaak verloren. Je moet nog wat te kauwen over laten. Het sesamzaad geeft een wat nootachtige smaak. Als je niet van sesamzaad houdt dan neem je een nootje (hazelnoot, macadamia) dat kan ook.
Bleekselderij bevat o.a. vitamine C en B en veel kalium. Kalium kan helpen tegen hoge bloeddruk en is goed voor je zenuwstelsel en spieren. Net als asperges is bleekselderij vochtafdrijvend.
Sesamzaad en -olie wordt al heel lang door de mens gebruikt. Sesamzaad bevat veel vitaminen en het is een antioxidant, wat wil zeggen dat het kankerverwekkende vrije radicalen uit het lichaam kan verwijderen.
Klik voor vergrotingen
Zo maak je de bleekselderij met sesamzaad
Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!
Bleekselderij met sesamzaad

Door december 11, 2014
Geplaatst- Maaltijdgang: Bijgerecht
- Aantal of hoeveelheid: 2
- Koolhydraten: 2,7 gr. khd per portie (2 uit recept)
- Voorbereiding: 2 minuten
- Kooktijd: 7 minuten
- Klaar in: 9 minuten
Bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk en smakelijk bijgerecht voor als je een paar stengels bleekselderij over hebt. …
Ingrediënten
- 3 à 4 stengels bleekselderij 150 gr. 3 khd
- 1 eetlepels/ 15 gr. sojasaus Tamari 0,8 khd
- 1 eetlepel sesamzaad 0,6 khd
- 1 etlepel rijstwijn Sake of droge sherry 1 khd
Bereiding
- Was de bleekselderij en snijd de stengels in kleine elleboogjes. Bewaar wat van het blad voor de garnering. Kook of stoom de bleekselderij in 5- 7 minuten beetgaar.
- Ondertussen rooster je in een droge pan het sesamzaad goudbruin.
Giet bleekselderij af en doe in een schaal. Roer vervolgens sesamzaad, sojasaus en Mirin door de bleekselderij en garneer met een takje groen. Dien onmiddellijk op en geniet!
© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet
Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!
Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm