bleekselderij met champignonsaus

Bleekselderij met champignonsaus

Heel erg makkelijk en snel koolhydraatarm bijgerecht van bleekselderij met champignonsaus. Champignonsaus zelf maken is ontzettend simpel. Champignons bakken en en een saus maken van een scheut slagroom en johannesbroodpitmeel. Heb je dat niet dan kun je ook roomkaas of mascarpone nemen. Zolang het maar lekker romig wordt. En als je de intenser smakende kastanjechampignons neemt heeft de saus weinig nodig. Een beetje peper en zout is voldoende om een heerlijke smaak te geven aan al je gerechten. Probeer het maar eens! 

Bleekselderij wordt verkocht als struik, een bosjonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Zo’n struik bleekselderij is lekker lang houdbaar in de koelkast. Want je breekt gewoon af wat je gaat gebruiken en laat vervolgens de rest in de groentela liggen. Op die manier blijft de groente met gemak twee weken goed! Mochten de stengels toch een beetje slapjes geworden zijn, leg ze dan een half uurtje in een bak ijskoud water en het zegt gewoon weer *knak*. Al met al maakt dat, dat bleekselderij een van onze meest gekochte groente is, we hebben het eigenlijk altijd wel op voorraad.

Bleekselderij ook onmisbaar in tomatensaus

Elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van het gouden trio: een stengel bleekselderij, een fijngehakt uitje en een worteltje. Tegenwoordig staat bleekselderij, met zijn frisse smaak, vooral bekend als lekker knapperige saladegroente. Echter bleekselderij kan ook worden gebakken, gestoofd of gekookt zelfs in een puree worden verwerkt. Bleekselderij bevat o.a. vitamine C en B en veel kalium. Kalium kan helpen tegen hoge bloeddruk en is goed voor je zenuwstelsel en spieren. Net als asperges is bleekselderij vochtafdrijvend. Allemaal dingen waar wij niet op tegen zijn.

Oja, nog een kleine tip! Je maakt van deze bleekselderij met champignonsaus een uitstekende koolhydraatarme hoofdmaaltijd als je het serveert met bijvoorbeeld deze heerlijke kabeljauw courgetteschotel.

 

Meer lekkers?

Zo maak je bleekselderij met champignonsaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


bleekselderij met champignonsaus

Bleekselderij met champignonsaus

door Anna-Karina van Denderen
Heel erg makkelijk koolhydraatarm bijgerecht van bleekselderij met champignonsaus. Champignonsaus zelf maken is ontzettend simpel. Champignons bakken en en een saus maken van een scheut slagroom en johannesbroodpitmeel. Heb je dat niet dan kun je ook roomkaas of mascarpone nemen. Zolang het maar lekker romig wordt.
4.34 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: groente
Voorbereiden: 5 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 15 min

Voedingswaarden

2,1 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2.1 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de bleekselderij in stukken van ongeveer 5 cm. Bewaar van het groen om te garneren. Kook de bleekselderij beetgaar in bospaddenstoelenbouillon. Giet af en vang de de bouillon op voor de saus.
  • Snijd de champignons in kwarten en bak ze, al omscheppend, in een droge pan tot ze hun vocht beginnen af te geven. Voeg een scheutje slagroom toe en een klein beetje bouillon. Breng aan de kook en bind de saus met johannesbroodpitmeel. (roomkaas of mascarpone kan ook)
  • Roer tot slot de bleekselderij door de champignonsaus en warm even goed door. Proef en breng op smaak met wat verse peper uit de molen. Garneer met vers gehakt bleekselderijgroen (of peterselie).
  • Zo simpel, zo lekker!
Tip
  • Hou je meer van een uitgesproken smaak? Roer dan eens een pittige blauwschimmelkaas door de saus!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 699 keer, 8 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties op “Bleekselderij met champignonsaus”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like