Bleekselderij met champignonsaus

Makkelijk koolhydraatarm bijgerecht van bleekselderij met champignonsaus. Geen lang verhaal dit keer, gewoon een keer maken! Bijvoorbeeld samen met de heerlijke kabeljauw courgetteschotel een uitstekende hoofdmaaltijd.  Bleekselderij wordt verkocht als struik, een bosjonge, lichtgroene stengels van de selderijplant.

Onmisbaar in tomatensaus

Elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van het gouden trio: een stengel bleekselderij, een fijngehakt uitje en een worteltje. Tegenwoordig staat bleekselderij, met zijn frisse smaak, vooral bekend als lekker knapperige saladegroente. Echter bleekselderij kan ook worden gebakken, gestoofd of gekookt zelfs in een puree worden verwerkt. Bleekselderij bevat o.a. vitamine C en B en veel kalium. Kalium kan helpen tegen hoge bloeddruk en is goed voor je zenuwstelsel en spieren. Net als asperges is bleekselderij vochtafdrijvend. Allemaal dingen waar wij niet op tegen zijn.

Lekker lang houdbaar

Zo’n struik is lang houdbaar in de koelkast, je breekt gewoon af wat je gaat gebruiken en laat de rest in de groentela liggen. Blijft best twee weken goed! Mocht het een beetje slapjes geworden zijn: zet het een uurtje in een bak koud water, en het zegt gewoon weer *knak*.

 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je Bleekselderij met champignonsaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Bleekselderij met champignonsaus


Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 9, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2,1 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Makkelijk koolhydraatarm bijgerecht van bleekselderij met champignonsaus. Geen lang verhaal dit keer, gewoon een keer maken! …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de bleekselderij in gelijke stukken van ongeveer 5 cm. Bewaar van het groen om te garneren. Kook de bleekselderij beetgaar in water met bospaddenstoelenbouillon. Bewaar de bouillon even voor de saus.
  2. Snijd de champignons in stukken en bak ze, al omscheppend, in een droge pan tot ze hun vocht beginnen af te geven. Strooi wat peterselie over de champignons en giet er slagroom en een scheutje bouillon bij. Bind je saus met johannesbroodpitmeel.
  3. Roer tenslotte de beetgare stukken bleekselderij door de champignons en warm even goed door. Proef en breng zonodig op smaak met wat verse peper uit de molen. Zo simpel, zo lekker!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 gedachten over “Bleekselderij met champignonsaus”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

151 Shares
Share42
Pin109
Tweet