bleekselderij met champignonsaus

Bleekselderij met champignonsaus

Heel erg makkelijk en snel koolhydraatarm bijgerecht van bleekselderij met champignonsaus. Champignonsaus zelf maken is ontzettend simpel. Champignons bakken en en een saus maken van een scheut slagroom en johannesbroodpitmeel. Heb je dat niet dan kun je ook roomkaas of mascarpone nemen. Zolang het maar lekker romig wordt. En als je de intenser smakende kastanjechampignons gebruikt, dan heeft de saus weinig nodig. Een beetje peper en zout is voldoende om een heerlijke smaak mee te geven. Probeer het maar eens! Dit koolhydraatarm bijgerecht bevat 2.4 gram koolhydraten per portie.

Bleekselderij, de ideale groente

Bleekselderij wordt verkocht als struik, een bosjonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Zo’n struik bleekselderij is lekker lang houdbaar in de koelkast. Want je breekt gewoon af wat je gaat gebruiken en laat vervolgens de rest in de groentela liggen. Op die manier blijft de groente met gemak twee weken goed! Mochten de stengels toch een beetje slapjes geworden zijn, leg ze dan een half uurtje in een bak ijskoud water en het zegt gewoon weer *knak*. Al met al maakt dat, dat bleekselderij een van onze meest gekochte groente is, we hebben het eigenlijk altijd wel op voorraad. Ideaal!

Bleekselderij ook onmisbaar in tomatensaus

Elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van het gouden trio: een stengel bleekselderij, een fijngehakt uitje en een worteltje. Tegenwoordig staat bleekselderij, met zijn frisse smaak, vooral bekend als lekker knapperige saladegroente. Echter bleekselderij kan ook worden gebakken, gestoofd of gekookt zelfs in een puree worden verwerkt. Bleekselderij bevat o.a. vitamine C en B en veel kalium. Kalium kan helpen tegen hoge bloeddruk en is goed voor je zenuwstelsel en spieren. Net als asperges is bleekselderij vochtafdrijvend. Allemaal dingen waar wij niet op tegen zijn.

Oja, nog een kleine tip! Je maakt van deze bleekselderij met champignonsaus een uitstekende koolhydraatarme hoofdmaaltijd als je het serveert met bijvoorbeeld deze heerlijke kabeljauw courgetteschotel.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bleekselderij met champignonsaus

Zo maak je bleekselderij met champignonsaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bleekselderij met champignonsaus

bleekselderij met champignonsaus
Door: Anna-Karina van Denderen
Heel erg makkelijk koolhydraatarm bijgerecht van bleekselderij met champignonsaus. Champignonsaus zelf maken is ontzettend simpel. Champignons bakken en en een saus maken van een scheut slagroom en johannesbroodpitmeel. Heb je dat niet dan kun je ook roomkaas of mascarpone nemen. Zolang het maar lekker romig wordt.
4.6 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 76.75 kcalkoolhydraten 2.4 geiwitten 3.1 gvetten 5.85 gvezels 2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de bleekselderij in stukken van ongeveer 5 cm. Bewaar van het groen om te garneren. Kook de bleekselderij beetgaar in bospaddenstoelenbouillon. Giet af en vang de de bouillon op voor de saus.
  • Snijd de champignons in kwarten en bak ze, al omscheppend, in een droge koekenpan tot ze hun vocht beginnen af te geven. Voeg een scheutje slagroom toe en een klein beetje bouillon. Breng aan de kook en bind de saus met johannesbroodpitmeel. (roomkaas of mascarpone kan ook)
  • Roer tot slot de bleekselderij door de champignonsaus en warm even goed door. Proef en breng op smaak met wat verse peper uit de molen. Garneer met vers gehakt bleekselderijgroen (of peterselie).
  • Zo simpel, zo lekker!

Tip

  • Hou je meer van een uitgesproken smaak? Roer dan eens een pittige blauwschimmelkaas door de saus!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top