Bleekselderij cashewnotensoep

Bleekselderij cashewnotensoep is een verrassend snelle en makkelijke te maken soep, die door de room en witte wijn toch een beetje ‘luxere” uitstraling heeft. Die witte wijn kun je vervangen door bouillon als je echt geen wijn wilt. Bovendien gebruik ik in deze soep  cashewnoten, die bevatten meer koolhydraten dan veel andere noten. Dus dat maakt deze soep minder geschikt voor beginners. Maar, je zou de cashewnoten kunnen vervangen door gemalen macadamia  of amandelen (zonder schil). In de originele vorm, dus met cashewnoten, bevat de soep 7.88 gram koolhydraten per kom.

Bleekselderij invriezen

Je kunt bleekselderij trouwens goed invriezen. Maak de stengels schoon en blancheer ze ongeveer 2-3 minuten. Laat afkoelen en doe ze in een gesloten plastic zak, dan zijn ze minstens 12 mnd. houdbaar bij -18 graden! Neem zoveel stengels als je nodig hebt. Gooi ook het eventuele blad niet weg daar kun je je soepen en salades heerlijk mee oppeppen! Meer invriestips vind je op de speciale bewaarpagina.

Bleekselderij is sowieso een van mijn lievelingen, het hele jaar rond maak je er de lekkerste dingen mee. Of het nu de hoofdrol speelt of een bijrolletje, die frisse kruidige smaak herken je uit duizenden! In salades zo lekker knapperig, of gevuld uit de oven, als snackhapje en in zomerse soepen, rauw, gekookt, gestoomd ’t maakt allemaal niet uit. En bleekselderij bevat slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram en een berg nuttige voedingsstoffen.

Binden

De bleekselderij cashewnotensoep kan je nog wat binden met johannesbroodpitmeel. Johannesbroodpitmeel is een plantaardig en koolhydraatarm bindmiddel dat onmiddellijk werkt, dus ook zonder koken. Daarom kun je het goed gebruiken in soepen en sauzen maar ook in smoothies en toetjes. Het bevat ong. 1 gram khd per 100 gr. dat is heel wat minder dan ca. 75 gram koolhydraten die je in gewone bloem zult vinden. Je koopt johannesbroodpitmeel bij de natuurvoedingswinkel, sommige ouders zullen er ervaring mee hebben als verdikkingsmiddel in babyvoeding.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de bleekselderij cashewnotensoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Bleekselderij cashewnotensoep

Door: Anna-Karina van Denderen
Bleekselderij cashewnotensoep is een verrassend snelle en makkelijke te maken soep, die door de room en witte wijn toch een ‘luxere” uitstraling heeft.
4.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per kom
calorieën 341.88 kcalkoolhydraten 7.88 geiwitten 6.82 gvetten 31.05 gvezels 1.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was en snijd de bleekselderij, houd twee eetlepels apart. Maal (cashew)noten in een kaasmolentje of keukenmachine fijn. Houd een paar nootjes voor de garnering apart.
  • Roerbak de bleekselderij 3 minuten zachtjes in de boter. Strooi de gemalen cashewnoten erbij en laat bak 2 minuten zachtjes mee.
  • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 8 minuten zachtjes koken.
  • Roer slagroom, witte wijn en de achtergehouden bleekselderij door de soep, Warm door, maar niet meer laten koken. Doe er wat johannesbroodpitmeel bij als je het meer gebonden wilt hebben. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep in kommen of borden en garneer met fijngeknipte bieslook en een nootje.
  • Met een geroosterd sneetje koolhydraatarm brood is het een complete hoofdmaaltijd. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top