Bleekselderij cashewnotensoep

Bleekselderij cashewnotensoep is een verrassend snelle en makkelijke te maken soep, die door de room en witte wijn toch een beetje ‘luxere” uitstraling heeft. Bleekselderij is sowieso een van mijn lievelingen, het hele jaar rond maak je er de lekkerste dingen mee. Of het nu de hoofdrol speelt of een bijrolletje, die frisse kruidige smaak herken je uit duizenden! In salades zo lekker knapperig, of gevuld uit de oven, als snackhapje en in zomerse soepen, rauw, gekookt, gestoomd ‘t maakt allemaal niet uit. En bleekselderij bevat slechts 2 gr. koolhydraten per 100 gram en een berg nuttige voedingsstoffen.

 

Invriezen
Je kunt bleekselderij trouwens goed invriezen. Maak de stengels schoon en blancheer ze ongeveer 2-3 minuten. Laat afkoelen en doe ze in een gesloten plastic zak, dan zijn ze minstens 12 mnd. houdbaar bij -18 graden! Neem zoveel stengels als je nodig hebt. Gooi ook het eventuele blad niet weg daar kun je je soepen en salades heerlijk mee oppeppen! Meer invriestips vind je op de speciale bewaarpagina.

Binden
De bleekselderij cashewnotensoep kan je nog wat binden met johannesbroodpitmeel. Johannesbroodpitmeel is een plantaardig en koolhydraatarm bindmiddel dat onmiddellijk werkt, dus ook zonder koken. Daarom kun je het goed gebruiken in soepen en sauzen maar ook in smoothies en toetjes. Het bevat ong. 1 gram khd per 100 gr. dat is heel wat minder dan ca. 75 gr. koolhydraten die je in gewone bloem zult vinden. Je koopt johannesbroodpitmeel bij de natuurvoedingswinkel, sommige ouders zullen er ervaring mee hebben als verdikkingsmiddel in babyvoeding.

In deze soep gebruik ik cashewnoten, die bevatten meer koolhydraten dan veel andere noten, dat maakt deze soep minder geschikt voor beginners. Je zou de cashewnoten kunnen vervangen door gemalen walnoten of amandelen (zonder schil).

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de bleekselderij cashewnotensoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Bleekselderij cashewnotensoep

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 25, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 4kommen
  • Koolhydraten: 7,5 gr. per kom (4kommen uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Bleekselderij cashewnotensoep is een verrassend snelle en makkelijke te maken soep, die door de room en witte wijn toch een 'luxere'' uitstraling heeft.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was en snijd de bleekselderij, houd twee eetlepels apart. Maal (cashew)noten in een kaasmolentje of keukenmachine fijn. Houd een paar nootjes voor de garnering apart.
  2. Roerbak de bleekselderij drie minuten zachtjes in de boter. Strooi de gemalen cashewnoten erbij en laat bak 2 minuten zachtjes mee.
  3. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 8 minuten zachtjes koken.
  4. Slagroom, witte wijn en de achtergehouden bleekselderij door de soep roeren en alles nog 1 minuut doorwarmen, maar niet meer laten koken. Doe er wat johannesbroodpitmeel bij als je het meer gebonden wilt hebben.
    Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voor een meer gebonden soep gebruik je johannesbroodpitmeel. Proef en breng zonodig op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de soep in kommen of borden en garneer met fijngeknipte bieslook en een nootje. Met een geroosterd sneetje koolhydraatarm brood maak je er complete maaltijd van. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Bleekselderij cashewnotensoep”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

122 Shares
Share18
Pin104
Tweet