Veel dank aan Marjorie voor dit heerlijke bordje vol met lekkers. Zij stuurde ons vorige maand als een van de eerste al haar bezoekersrecept maar de bijbehorende foto liet nog even op zich wachten. Ze heeft goed haar best gedaan, want haar bietlof salade is een zeer vrolijk en smakelijk bordje geworden. De ingrediënten kun je vooraf snijden, dan maak je de borden op als je wilt gaan eten. Lekker makkelijk als je bezoekers krijgt! Alle smaken zijn vertegenwoordigd in deze heerlijke frisse salade. Zoet van de bietjes, een klein bittertje van de witlof, een mild zuurtje van de augurkjes en natuurlijk wat zout!
Porties
De bietlof salade van Marjorie is een mooi uitgebalanceerde maaltijd en daardoor prima als koolhydraatarme maaltijdsalade. Het hele recept is bedoeld voor 1 persoon als volledige hoofdmaaltijd, en bevat dan 9.3 gram koolhydraten per portie. je kunt het natuurlijk ook als bijgerecht of lunch serveren. Neem dan een halve portie per persoon. Makkelijk uit te breiden met een lekker geroosterd broodje erbij! Omdat de salade bestaat uit harde groente is het ook nog eens geschikt om mee te nemen.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de Bietlof salade van Marjorie
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Bietlof salade van Marjorie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 eieren, warm, half hard gekookt
- 150 g witlof, in ringetjes gesneden (2 stronkjes)
- 150 g rode biet, gekookt, in blokjes gesneden (2 stuks)
- 3 kleine cornichons, (zure kleine komkommertjes) of augurk
- 1 el bosui, fijngesneden
- 1 el kappertjes
Dressing
- 1 el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt
- platte peterselie, vers gehakt. Dragon, bieslook (naar smaak gedroogde of verse knoflook)
- peper en zout
Optioneel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de eieren half hard. (5-6 minuten)
- Snijd ondertussen de witlof, biet, cornichons (of augurkjes) en bosui zoals aangegeven.
Dressing
- Meng voor de dressing mayonaise met de yoghurt en kruiden. Proef en breng op smaak met peper en zout. Zo nodig met een pietsje water verdunnen als de dressing veel te dik is.
Bord opmaken
- Maak een bord op met de losse componenten en voeg optioneel ansjovis toe. Geef het een lekkere lepel dressing.
- Mjammie!
Meenemen?
- Dan ei en dressing liever apart houden.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Super lekker, staat hier bovenaan de hitlijst!