Bagels met amandelmeel, van Marloes

bagels met amandelmeel

Vorige maand lieten we je onze eigen homemade dogels zien, die zijn afkomstig uit ons boek Verrukkelijk Koolhydraatarm. Toevalligerwijs stuurde Marloes ons dit voorjaar haar bagels met amandelmeel. Omdat haar recept weer heel anders is, publiceren we die vandaag. Deze bagels van Marloes bevatten 2 gram koolhydraten per stuk, onze dogels bevatten 0.85 gram koolhydraten per stuk. Dat is beide berekend zonder beleg.

De klassieke bagels

Een klassieke bagel is een broodje met een gat erin. Hoewel het lijkt op een donut ligt de bagel zwaarder op de maag. Bagelbroodjes hebben een gezond imago, omdat je ze zonder boter of margarine bakt. Ze kunt ze op vele manieren beleggen. De traditionele manier om ze te maken vergt veel tijd. Het deeg wordt, nadat het lang gekneed en gerezen is, in een ringvorm gelegd. Het deeg dompel je vervolgens onder in kokend water met siroop, en daarna bak je ze pas af.

Marloes zegt:

Mijn vorm heeft 6 holtes, ik heb de rest van het deeg in de mini broodvorm gedaan. Lekker om plakjes van te snijden en te besmeren met heel veel lekkers. Mijn bagel belegde ik klassiek met roomkaas, rucola en gerookte zalm. Lik duim, lik wijsvinger. Vooral de topping is super zalig en multi inzetbaar in de keuken, voor tips zie recept.

Bewaren

Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te roosteren of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

bagels met amandelmeel

Zo maak je bagels met amandelmeel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bezoekersrecept

Bagels met amandelmeel

5 van 1 stem
bagels met amandelmeel
Door: Marloes
Vorige maand lieten we je onze eigen homemade dogels zien, die zijn afkomstig uit ons boek Verrukkelijk Koolhydraatarm. Toevalliger wijs stuurde Marloes ons dit voorjaar haar bagels met amandelmeel. Omdat haar recept weer heel anders is, publiceren we die vandaag.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Rusten 15 min
Totale tijd 45 min

Ook gebruikt

  • Bagelvorm voor 6-8 stuks

Voedingswaarde

Per bagel (incl. topping)
kcal 185.57 koolhydraten 2 geiwitten 9.06 gvetten 14.89 gvezels 4.51 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 bagels

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bagels

Topping (voor meerdere keren)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet de bagelvorm klaar.

Bagels

  • Meng het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, psylliumvezel, peper en zout in een ruime kom.
  • Mix de Griekse yoghurt erdoor. Laat de (stand)mixer draaien en voeg één voor één de eieren toe.
  • Haal even een spatel langs de wanden van je kom om te zien of alles goed gemengd is.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten zodat de psylliumvezels kunnen zwellen.
  • Verdeel het bageldeeg over je vorm en maak de bovenkant glad met een natte theelepel. (De rest van het deeg deed ik in een mini broodvorm)

Bagel topping (voor meerdere keren)

  • Meng alle ingrediënten voor de topping en bewaar in een goed afsluitbaar potje met deksel.
  • Bestrooi de bagels met de topping.
  • Bak de bagels 20 minuten of tot ze gaar zijn en goudbruin kleuren.
  • Laat afkoelen op een rooster en beleg naar eigen wens.

TIP

  • De topping smaakt uiteraard heerlijk op bagels, maar bestrooi ook eens je kip of vis ermee voordat je deze gaat bakken. Of over de groenten voordat je deze gaat roosteren. Doe het op een gekook eitje, op een spiegeleitje, homemade hummus of avocado!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top