bagels met amandelmeel

Bagels met amandelmeel, van Marloes

Vorige maand lieten we je onze eigen homemade dogels zien, die zijn afkomstig uit ons boek Verrukkelijk Koolhydraatarm. Toevalligerwijs stuurde Marloes ons dit voorjaar haar bagels met amandelmeel. Omdat haar recept weer heel anders is, publiceren we die vandaag. Deze bagels van Marloes bevatten 2 gram koolhydraten per stuk, onze dogels bevatten 0.85 gram koolhydraten per stuk. Dat is beide berekend zonder beleg.

De klassieke bagels

Een klassieke bagel is een broodje met een gat erin. Hoewel het lijkt op een donut ligt de bagel zwaarder op de maag. Bagelbroodjes hebben een gezond imago, omdat je ze zonder boter of margarine bakt. Ze kunt ze op vele manieren beleggen. De traditionele manier om ze te maken vergt veel tijd. Het deeg wordt, nadat het lang gekneed en gerezen is, in een ringvorm gelegd. Het deeg dompel je vervolgens onder in kokend water met siroop, en daarna bak je ze pas af.

Marloes zegt:

Mijn vorm heeft 6 holtes, ik heb de rest van het deeg in de mini broodvorm gedaan. Lekker om plakjes van te snijden en te besmeren met heel veel lekkers. Mijn bagel belegde ik klassiek met roomkaas, rucola en gerookte zalm. Lik duim, lik wijsvinger. Vooral de topping is super zalig en multi inzetbaar in de keuken, voor tips zie recept.

Bewaren

Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te roosteren of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.

Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

bagels met amandelmeel

Zo maak je bagels met amandelmeel

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Bezoekersrecepten | Koolhydraatarm | Koolhydraatarm brood

Trefwoorden:

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Bagels met amandelmeel

bagels met amandelmeel
Door: Marloes
Vorige maand lieten we je onze eigen homemade dogels zien, die zijn afkomstig uit ons boek Verrukkelijk Koolhydraatarm. Toevalliger wijs stuurde Marloes ons dit voorjaar haar bagels met amandelmeel. Omdat haar recept weer heel anders is, publiceren we die vandaag.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Rusten 15 min
Totale tijd 45 min

Ook gebruikt

  • Bagelvorm voor 6-8 stuks

Voedingswaarde

Per bagel (incl. topping)
calorieën 185.57 kcalkoolhydraten 2 geiwitten 9.06 gvetten 14.89 gvezels 4.51 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 bagels

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bagels

Topping (voor meerdere keren)

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet de bagelvorm klaar.

Bagels

  • Meng het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, psylliumvezel, peper en zout in een ruime kom.
  • Mix de Griekse yoghurt erdoor. Laat de (stand)mixer draaien en voeg één voor één de eieren toe.
  • Haal even een spatel langs de wanden van je kom om te zien of alles goed gemengd is.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten zodat de psylliumvezels kunnen zwellen.
  • Verdeel het bageldeeg over je vorm en maak de bovenkant glad met een natte theelepel. (De rest van het deeg deed ik in een mini broodvorm)

Bagel topping (voor meerdere keren)

  • Meng alle ingrediënten voor de topping en bewaar in een goed afsluitbaar potje met deksel.
  • Bestrooi de bagels met de topping.
  • Bak de bagels 20 minuten of tot ze gaar zijn en goudbruin kleuren.
  • Laat afkoelen op een rooster en beleg naar eigen wens.

TIP

  • De topping smaakt uiteraard heerlijk op bagels, maar bestrooi ook eens je kip of vis ermee voordat je deze gaat bakken. Of over de groenten voordat je deze gaat roosteren. Doe het op een gekook eitje, op een spiegeleitje, homemade hummus of avocado!


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top