bagels met amandelmeel

Bagels met amandelmeel, van Marloes

Vorige maand lieten we je onze eigen homemade dogels zien, die zijn afkomstig uit ons boek Verrukkelijk Koolhydraatarm. Toevalligerwijs stuurde Marloes ons dit voorjaar haar bagels met amandelmeel. Omdat haar recept weer heel anders is, publiceren we die vandaag. Deze bagels van Marloes bevatten 2 gram koolhydraten per stuk, onze dogels bevatten 0.85 gram koolhydraten per stuk. Dat is beide berekend zonder beleg.

Advertentie

De klassieke bagels

Een klassieke bagel is een broodje met een gat erin. Hoewel het lijkt op een donut ligt de bagel zwaarder op de maag. Bagelbroodjes hebben een gezond imago, omdat je ze zonder boter of margarine bakt. Ze kunt ze op vele manieren beleggen. De traditionele manier om ze te maken vergt veel tijd. Het deeg wordt, nadat het lang gekneed en gerezen is, in een ringvorm gelegd. Het deeg dompel je vervolgens onder in kokend water met siroop, en daarna bak je ze pas af.

Marloes zegt:

Mijn vorm heeft 6 holtes, ik heb de rest van het deeg in de mini broodvorm gedaan. Lekker om plakjes van te snijden en te besmeren met heel veel lekkers. Mijn bagel belegde ik klassiek met roomkaas, rucola en gerookte zalm. Lik duim, lik wijsvinger. Vooral de topping is super zalig en multi inzetbaar in de keuken, voor tips zie recept.

Bewaren

Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te roosteren of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

bagels met amandelmeel

Zo maak je bagels met amandelmeel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Bagels met amandelmeel

5 van 1 stem
bagels met amandelmeel
Door: Marloes
Vorige maand lieten we je onze eigen homemade dogels zien, die zijn afkomstig uit ons boek Verrukkelijk Koolhydraatarm. Toevalliger wijs stuurde Marloes ons dit voorjaar haar bagels met amandelmeel. Omdat haar recept weer heel anders is, publiceren we die vandaag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusten 15 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ook gebruikt

 • Bagelvorm voor 6-8 stuks

Voedingswaarde

Per bagel (incl. topping)
kcal 185.57 koolhydraten 2 geiwitten 9.06 gvetten 14.89 gvezels 4.51 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 bagels

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bagels

Topping (voor meerdere keren)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet de bagelvorm klaar.

Bagels

 • Meng het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, psylliumvezel, peper en zout in een ruime kom.
 • Mix de Griekse yoghurt erdoor. Laat de (stand)mixer draaien en voeg één voor één de eieren toe.
 • Haal even een spatel langs de wanden van je kom om te zien of alles goed gemengd is.
 • Laat het deeg 15 minuten rusten zodat de psylliumvezels kunnen zwellen.
 • Verdeel het bageldeeg over je vorm en maak de bovenkant glad met een natte theelepel. (De rest van het deeg deed ik in een mini broodvorm)

Bagel topping (voor meerdere keren)

 • Meng alle ingrediënten voor de topping en bewaar in een goed afsluitbaar potje met deksel.
 • Bestrooi de bagels met de topping.
 • Bak de bagels 20 minuten of tot ze gaar zijn en goudbruin kleuren.
 • Laat afkoelen op een rooster en beleg naar eigen wens.

TIP

 • De topping smaakt uiteraard heerlijk op bagels, maar bestrooi ook eens je kip of vis ermee voordat je deze gaat bakken. Of over de groenten voordat je deze gaat roosteren. Doe het op een gekook eitje, op een spiegeleitje, homemade hummus of avocado!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven