spinazie geitenkaas omelet

Spinazie geitenkaas omelet

Hoe vaak zou ik al spinazie met geitenkaas gecombineerd hebben in mijn leven? En toch ben ik steeds weer verrast door de fantastische combinatie van die twee smaken. Zoals bij deze voedzame spinazie geitenkaas omelet, bovendien heeft deze omelet slechts 1,5 gram koolhydraten per omelet. Heerlijk dat pittige volle ronde van de geitenkaas met het ‘grondige’ en pure van de baby spinazie. Vergelijkbare recepten staan vast al duizenden keren op internet … en dat moet ook want hij is echt superlekker. En nu staat er nóg een bij.

Gezond en voedzaam

Ik ga er verder niet (te) veel woorden aan vuil maken, dit moet je gewoon een keer maken. Zo’n babyspinazie geitenkaas omelet is een heerlijk gezonde voedzame lunch waarmee je weer een paar uur verder kan. Ook lekker is om de spinazie en peterselie heel fijngesneden door het ei te mengen en er dunne wraps van te bakken die kan je oprollen met een kruidenkaas/zalm vulling bv., dan plakjes van snijden en je hebt een prima koolhydraatarm tussendoortje.

spinazie geitenkaas omelet

spinazie geitenkaas omelet

 

Zo maak je de spinazie geitenkaas omelet

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


spinazie geitenkaas omelet

Spinazie geitenkaas omelet

door Anna-Karina van Denderen
Zo'n spinazie geitenkaas omelet is een heerlijk gezonde voedzame lunch waarmee je weer een paar uur verder kan.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 7 min
Totale tijd: 12 min

Voedingswaarden

1,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 1.5 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de champignon in plakjes, de spinazie grof en de geitenkaas in plakjes.
  • Bak de plakjes champignons in een koekenpan met olijfolie.
  • Klop de eieren los met peterselie. Verdeel het eimengsel over de champignons in de pan. Laat het ei stollen. Leg de spinazie en de plakjes geitenkaas erop. Laat met een deksel op de pan de spinazie slinken en de kaas smelten. De spinazie mag een nog best een béétje rauw zijn.
  • Schuif de omelet op een bord en maal er nog wat zout en peper over. Eet ze!
Variatie
  • Snijd de spinazie en peterselie heel fijn, meng door het ei en bak er dunne wraps van. Oprollen met een kruidenkaas en zalm bijvoorbeeld. In plakjes snijden en je hebt een heerlijk koolhydraatarm tussendoortje.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 174 keer, 8 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Spinazie geitenkaas omelet”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like