frisse avocadosoep

Frisse avocadosoep

Wat een fantastische vrucht is het  toch die avocado! Als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse frisse avocadosoep eens proberen. Want de soep is tongstrelend, fluweelzacht en romig. Hoewel het recept je verklapt hoe ik het deed, heb ik er alle begrip voor als je het aan je eigen smaak aanpast hoor. Weliswaar voegde ik wat pit toe, maar misschien wil je het zelf wel veel pittiger? Kwestie van bescheiden beginnen en steeds even proeven. We hebben tenslotte niet allemaal dezelfde smaak. Mooi en makkelijk: Ook heel geschikt als amuse soepje in een mini glaasje. Vervang deze garnering dan door een klein garnaaltje of gerookte zalm aan een spiesje en steek er een ‘n rietje in, ook leuk!

Feestelijk & verfrissend!

Je kunt deze frisse avocadosoep natuurlijk serveren in een amuseglaasje tijdens het kerstmenu, maar ook op een tropische dag bij een zomerse bbq zal het zeker niet misstaan. Al eerder publiceerden we twee koude soepen. Bijvoorbeeld deze gazpacho maar ook deze komkommersoep. Daarnaast kon er best een lekker fris soepje bij dacht ik! Voor de meeste koude soepen hoef je niet lang in de keuken te staan, gewoon alles in de blender. Sommige koude soepen worden naarmate ze langer staan (24 uur) lekkerder omdat de smaken dan ‘trouwen’.  Deze avocadosoep vind ik vers het lekkerst, ik zou zeggen binnen 12 uur eten. Zo krijg je met een koude soep heel veel vitamines, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen binnen. Het idee voor een guacamole-achtige avocadosoep kwam door een rondje over de markt waar de avocado’s bijna voor niets weggingen.

Guacamole

In guacamole zit naast avocado vaak ook tomaat, ui, jalapeño, knoflook, citroen- of limoensap, chilipeper en korianderblad. Als soep wil ik het dunner en nóg kruidiger. Trouwens, deze avocadosoep smaakt geweldig met een stukje gegrilde vis en een simpele salsa van tomaat op courgetteplakken!

frisse avocadosoep

 

Zo maak je de avocadosoep zelf

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

frisse avocadosoep

Frisse avocadosoep

door Anna-Karina van Denderen
Als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse frisse avocadosoep eens proberen. Want de soep is tongstrelend, fluweelzacht en romig.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Soep, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: seizoenen
Voorbereiden: 10 min
Koken: 5 min
Koelen: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 min

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 3 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Serveren

Bereiden

  • Blender de helft van de bouillon met de avocado, knoflook, paprika, ui, limoensap en koriander tot een gladde massa. Voeg de rest van de bouillon en de slagroom toe. Proef en breng op smaak met peper, zout en chilipoeder.
  • Doe de soep over in een kom. Dek vervolgens goed af en zet tenminste 1 uur in de koelkast of even(!) in de vriezer.
Serveren
  • Verdeel de soep over glazen of borden en serveer met een lepel zure room, paprika, kaas en een takje koriander.
  • De frisse avocadosoep maakt voortreffelijk met bijvoorbeeld tonijn en een salsa van tomaat. Eet smakelijk en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 76 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like