avocadosoep

Avocadosoep, feestelijk & fris

Wat een fantastische vrucht is het  toch die avocado… als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse koude avocadosoep eens proberen. De soep is fluweelzacht en romig, ik vertel je hoe ik het deed maar pas de ingrediënten vooral naar je eigen smaak aan. Maak ‘m zeker zo pittig als je zelf wilt! De een houdt nu eenmaal van heel scherp de ander van wat milder. Kwestie van met weinig beginnen en steeds even proeven.

 

Feestelijk & verfrissend!

Je kunt deze heerlijke avocadosoep serveren als gezonde feestelijkheid tijdens het kerstmenu, maar ook op een tropische dag bij een zomerse bbq zal het zeker niet misstaan. Er kan naast de gazpacho en de komkommersoep nog best een verfrissend en feestelijk koud soepje bij dacht ik! Voor de meeste koude soepen hoef je niet lang in de keuken te staan, gewoon alles in de blender. Zo krijg je met een koude soep heel veel vitamines, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen binnen. Het idee voor een guacamole-achtige avocadosoep kwam door een rondje over de markt waar de avocado’s bijna voor niets weggingen.

avocadosoep

In guacamole zit naast avocado vaak ook tomaat, ui, jalapeño, knoflook, citroen- of limoensap, chilipeper en korianderblad. Als soep wil ik het dunner en nóg kruidiger, de avocadosoep smaakt geweldig met een stukje gegrilde vis en een simpele salsa van tomaat op courgetteplakken!

Sommige koude soepen worden naarmate ze langer staan (24 uur) lekkerder omdat de smaken dan ‘trouwen’.  Deze avocadosoep vind ik vers het lekkerst, ik zou zeggen binnen 12 uur eten.

Mooi en makkelijk: Ook heel geschikt als amuse soepje in een mini glaasje. Vervang deze garnering dan door een klein garnaaltje of gerookte zalm aan een stokje en steek er een ‘n rietje in, ook leuk!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de avocadosoep zelf

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Avocadosoep, feestelijk & fris

avocadosoep

Door Anna-Karina Geplaatst juli 7, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 3
  • Koolhydraten: 3,3 gr. khd per portie (3 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 1 uur 15 minuten

Wat een fantastische vrucht is het  toch die avocado... als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse koude avocadosoep eens …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak bouillon van water met bouillonpoeder of een blokje of gebruik verse.
  2. Doe de helft van de bouillon samen met de avocado, knoflook, paprika, ui, limoensap en koriander in de foodprocessor of blender en pureer tot een gladde massa. Voeg de rest van de bouillon toe en breng op smaak met peper, zout en chilipoeder. Ik had een grote avocado en deed er nog meer bouillon bij.
  3. Doe de soep over in een kom en roer de slagroom erdoor. Dek goed af en zet tenminste 1 uur in de koelkast of even(!) in de vriezer.
  4. SERVEREN
    Verdeel de soep over de borden en serveer elk bord met een lepel zure room, paprika, kaas en een takje koriander. Smaakt voortreffelijk met bv. tonijn en een salsa van tomaat. Eet smakelijk en geniet!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

173 Shares
Share141
Pin32
Tweet