Avocadocrème met paddenstoelen

Avocadocrème met paddenstoelen

Er valt tegenwoordig veel te zeggen voor een voorgerecht met groenten in plaats van met vlees of vis. Daarom vandaag deze zalige en feestelijke avocadocrème met paddenstoelen. Op de valreep zo vlak voor kerst. Het is natuurlijk wel zaak dat de twee avocado’s die je voor het gerecht nodig hebt, op het juiste moment rijp zijn. Ik koop avocado’s altijd drie dagen voordat ik ze wil gebruiken. In de meeste gevallen volstaat dat. Ook koop ik meestal een reserve avocado, voor het geval er eentje aan de binnenkant niet uitziet zoals ik had gehoopt. Je kunt het immers nooit helemaal goed inschatten. En geen probleem als ze allemaal goed blijken te zijn. Weinig dingen zijn zo lekker als een avocado in de juiste conditie. Bevat per portie: calorieën 118.78 kcal ⋆ koolhydraten 1.85 g ⋆ eiwitten 2.98 g ⋆ vetten 10.58 g ⋆ vezels 2.6 g.

Verkleuring

Ander aandachtspuntje bij de avocadocrème met paddenstoelen is het verkleuren. Als je een avocado doormidden snijdt en de pit verwijdert, dan zal deze na enige tijd donker gaan verkleuren. Dat heeft verder geen invloed op de smaak, maar wel op de smaakbeleving. In dit recept blijft de avocadocrème mooi van kleur, door de limoen. We bewaarden twee porties meerdere uren in de koelkast (met een dekseltje erop): ze waren nog even fris als toen we ze pas gemaakt hadden. Als je dit voorgerecht zou willen meenemen naar een gezellige maaltijd bij anderen, dan kun je de reeds bereide avocadocrème het beste meenemen in een goed afgesloten spuitzak. Ook de andere ingrediënten maak je dan vast gebruiksklaar, om ‘m op het gastadres in elkaar te zetten. Je zou in plaats van plaats van paddenstoelen kunnen kiezen voor stukjes tomaat of paprika, extra leuk voor kerst vanwege de kleur.  Ook leuk is om er kaaskletskoppen in te steken.

100% vegan maken?

Overigens kun je de avocadocrème met paddenstoelen makkelijk helemaal vegan maken door de zure room achterwege te laten of bijvoorbeeld deze vegan haver fraîche te nemen (die bevat wel meer koolhydraten!). 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Avocadocrème met paddenstoelen
Avocadocrème met paddenstoelen

Zo maak je avocadocrème met paddenstoelen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Avocadocrème met paddenstoelen

Avocadocrème met paddenstoelen

Avocadocrème met paddenstoelen is een geheel uit groente bestaand voorgerecht dat het romige van avocado combineert met het herfstige van paddenstoelen.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 118.78 koolhydraten 1.85 geiwitten 2.98 gvetten 10.58 gvezels 2.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Avocadocrème

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de paddenstoelen in stukjes. Bak ze in een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur tot ze gaar zijn. Zet apart. Houd enkele mooie stukjes apart. Breng voor het serveren op smaak met peper en zout.
  • Ontdoe de avocado's van hun schil en pureer het vruchtvlees samen met sjalot, limoensap, tabasco, peper, selderijzout en komijnpoeder. Proef en breng op smaak. Doe het avocadomengsel in een spuitzak. Bewaar koel en goed afgesloten tot gebruik.
  • Hak de amandelen grof. Rooster ze lichtjes in een droge koekenpan.

Serveren

  • Spuit onderin de glaasjes eerst de avocadocrème, verdeel de paddenstoelen en amandelen erover. Bovenop een lepeltje zure room (of vegan versie) met de achtergehouden stukjes paddenstoel en een plukje tuinkers. Serveer op kamertemperatuur of licht gekoeld. Mmmmmm…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


6 gedachten over “Avocadocrème met paddenstoelen”

  1. DE TIP om een verwerkte avocado mooi van kleur en smaak te houden, behalve limoen of citroen, is de pit(ten) niet weg te gooien met de schil maar in je crème of mousse of guacamole te stoppen tot gebruik en hem dan te verwijderen. Dit werkt ECHT!

  2. Dit vandaag voorbereid voor 3 personen want dan heb ik precies een avacado en komen de ingrediënten ook beter uit ik maak salon voor 2 pers😋 je hoort nog of het lekker was morgen de paddestoelen erbij dank weer fijne dagen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top