avocado met zalm en tomaat

Avocado met zalm en tomaat

Alleen al van het kijken naar dit koolhydraatarme gerecht van avocado met zalm en tomaat kan ik heel blij worden. Echt de smaak van een goede rijpe romige avocado, puur geluk toch als je dat proeft? Het is niet alleen makkelijk om te maken maar ook leuk om te zien. Want na het snijden van de ingrediënten schep je de salade eenvoudig weer terug in de schil. Vervolgens serveer je de gevulde avocado aan je gasten. Voor deze verrukkelijke salade verwijderde ik vooraf de pitjes uit de tomaat, omdat ik die te nat vind voor in deze salade.

Avocado, vet gezond en vet lekker!

Echt een supergezonde vrucht zo’n avocado. Niet alleen vet gezond, maar ook vet lekker! Als je deze avocado met zalm en tomaat eet, dan krijg je de allerbeste vetten binnen die je je maar kunt wensen. Ook qua eiwitten en koolhydraten is het helemaal verantwoord. Een gevulde halve avocado bevat 3 gram koolhydraten. Afhankelijk van wat je erbij eet dus een prima lunch of voorgerecht. Ik lepel regelmatig een halve avocado leeg als avondsnack bij de buis. Daar doe ik niet moeilijk over. In elk geval veel beter dan die hand drop die ik vroeger weg kaande. Met avocado maak je niet alleen salades, maar ook toetjes en heerlijke soepen.

Op deze website staan nog veel meer lekkere recepten met avocado!

avocado met zalm en tomaat

avocado met zalm en tomaat

Zo maak je gevulde avocado met zalm en tomaat

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


avocado met zalm en tomaat

Avocado met zalm en tomaat

Alleen al van het kijken naar deze avocado met zalm en tomaat kan ik heel blij worden. De smaak van een rijpe romige avocado....oh, puur geluk!
Afdrukken Reacties
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, super makkelijk
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3 gram koolhydraten per helft
Uit recept: 2 helften

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de zalm in reepjes. Snipper de ui heel fijn. Meng tomaat, zalm en ui met de crème fraîche, citroensap, goede olijfolie en gehakte dille. proef de salade en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Zet koel weg tot gebruik.
  • Om te voorkomen dat de avocado bruin wordt, vlak voor het serveren. Spoel de avocado af en verwijder de sticker. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd met een mes het vruchtvlees van avocado kruislings in, zonder de schil door te snijden. Zie foto. Schep de blokjes uit de schil en meng ze door je salade.
    avocado met zalm en tomaat
  • Schep de salade terug in de schil. Bestrooi de avocado met zalm en tomaat tot slot met geroosterde pistachenootjes, Geef er wat veldsla of rucola bij. Vet lekker!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties op “Avocado met zalm en tomaat”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

732 Shares
Share576
Pin156
Tweet