avocado met zalm en tomaat

Avocado met zalm en tomaat

Alleen al van het kijken naar dit makkelijke gerechtje van avocado met zalm en tomaat kan ik heel blij worden. En dan… de smaak van een goede rijpe romige avocado, puur geluk als je dat proeft! Makkelijk is het zeker, want na het snijden van de ingrediënten schep je de salade weer terug in de schil en serveert de avocado met zalm en tomaat zo aan je gasten. Voor de gelukkig makende salade verwijderde ik de pitjes uit de tomaat omdat ik die te nat vind voor in deze salade.

 

Vet goed!
Via de avocado met zalm krijg je de allerbeste vetten die je je maar kan wensen binnen! Qua voedingswaarde ook nog helemaal verantwoord! Ik lepel gerust een halve avocado leeg als avondsnack bij de buis, daar doe ik niet moeilijk over. Veel beter dan de hand drop die vroeger wegkaande. Met avocado maak je toetjes, soepen, salades of gebruik ‘m in plakjes als beleg.

Op de website heb ik nog veel meer lekkere recepten met avocado!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze gevulde avocado met zalm en tomaat

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Avocado met zalm en tomaat

avocado met zalm en tomaat

Door Anna-Karina Geplaatst november 28, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 halve
  • Koolhydraten: 3 per helft (2 halve uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Alleen al van het kijken naar deze avocado met zalm en tomaat kan ik heel blij worden. De smaak van een rijpe romige avocado....oh, puur geluk!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de tomaat doormidden, lepel de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de zalm in reepjes. Snipper een half sjalotje heel fijn.
  2. Meng tomaat, zalm en ui met de crème fraîche, wat citroensap, goede olijfolie en wat dille. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. (tot zover vooraf te maken)
  3. Vlak voor het opdienen, anders wordt de avocado bruin. Spoel de avocado even af en verwijder de eventuele sticker, we gebruiken de schil als 'slakommetje'. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd met een scherp mes de avocado nu zo in dat je blokjes krijgt. (zie foto boven) Pas op dat je niet de schil insnijdt! Schep de blokjes uit de schil en meng die voorzichtig door je salade.
  4. Schep de salade in de avocadoschil, garneer -optioneel- met pistache en amandel en dien op, geef er eventueel nog wat veldsla of rucola bij. Gezond voorgerechtje of lunch. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 gedachten over “Avocado met zalm en tomaat”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

601 Shares
Share470
Pin131
Tweet