Persoonlijk eet ik de laatste tijd minder avocado dan vroegâh, iets met mijn geweten en ook nog een leefbare wereld voor het nageslacht achterlaten. Maar áls ik er dan eentje eet maak ik er wel een feestje van, want ik vind ze superlekker! Dus ik at deze avocado met extra gevulde kipkerrie, en dat is beslist een aanrader! Per halve gevulde avocado bevat dit gerecht: kcal 172.83 ⋆ koolhydraten 1.35 g ⋆ eiwitten 5.83 g ⋆ vetten 15.47 g ⋆ vezels 2.37 g. Bevat dus al mooi weinig koolhydraten, maar wel voldoende eiwitten en veel goede vetten als je twee helften eet als lunch bijvoorbeeld.
Variatietips & bewaren
Avocado altijd pas openmaken vlak voor je ‘m gaat eten, want anders oxideert hij snel en wordt de avocado lelijk bruin. Hoewel dat verkleurde wel gewoon eetbaar is, ziet dat er niet zo smakelijk uit… Deze extra gevulde kipkerrie salade kun je tot wel drie dagen goedhouden, mits goed afgedekt in de koelkast.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je avocado met extra gevulde kipkerrie
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Avocado met extra gevulde kipkerrie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 75 g kip
- ½ tl kerrie
- 15 ml olijfolie, om in te bakken
- 25 g augurk, fijn gesneden
- 25 g bleekselderij, fijn gesneden
Dressing
- 15 g roomkaas
- 1 tl mayonaise
- 1 cm gemberwortel, vers geraspt
- ½ tl sojasaus
- 1 tl kerrie, naar smaak
- snuf knoflookpoeder
- 1 druppel zoetstof, vloeibaar dus
Vullen/serveren
- 2 avocado's, gehalveerd en ietsje uitgehold
- 2 blaadjes romaine sla
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de kip in kleine stukjes en bak deze op redelijk hoog vuur met 1 tl kerrie in de olijfolie krokant. Zet apart om af te koelen.
- Snijd de augurk en bleekselderij fijn, meng met de gebakken kip.
Dressing
- Meng de roomkaas met mayonaise, geraspte gember, sojasaus, kerrie, knoflookpoeder en tot slot een druppel zoetstof.
Vullen
- Halveer de avocado en hol ze ietsje verder uit (wat je er uit schept gewoon lekker opeten!). Schaaf een dun plakje van de onderkant zodat de helften stabiel kunnen staan.
- Meng de dressing door de stukjes kip, augurk en bleekselderij. Proef en breng nog naar wens op smaak met meer zoetstof, gember of sojasaus.Verdeel de extra gevulde kipkerrie over de halve avocado's en serveer op een blaadje romaine sla. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet