avocado kokosijs

Avocado kokos-ijs, tropisch!

Fluweelzacht en romig avocado kokos-ijs! Met maar vier ingrediĆ«nten maak je binnen no time een heel apart ijsje. De smaak is heel verrassend! Niet alleen de avocado smaakt niet echt meer naar avocado maar ook de kokosmelk smaakt in bevroren toestand totaal anders anders. Ik kan het niet echt goed beschrijven eigenlijk. Onvergelijkbare smaak…, je zou het echt zelf moeten proeven. Onze vriendin Ineke, die niet echt van kokos houdt, heeft in elk geval het avocado kokos-ijs met smaak verorberd. Ineke en mijn heer Hans houden allebei niet van pure chocola (85%) en vonden de chocola iets te veel van het goede. Ik ben er dol op en vond dat juist heel erg nommienom! Met chocola en pistache bevatten ze 1.6 gram koolhydraten per stuk.

Advertentie

Tropische verrassing

Nazomeren is prima hoor, wat mij betreft tot diep in november, maar dit is natuurlijk belachelijk: 32 graden half september! Volgens het KNMI zijn deze temperaturen op deze datum nog nooit gemeten, tja voor alles een 1e keer. Als het dan toch tropisch warm is, publiceren we nog maar een serie ijs met tropische smaken. Lekkere kokos, frisse citroen en romige avocado! Ingrediƫnten mengen, vervolgens in de vorm gieten en klaar. Je kunt door het avocado kokos-ijs stukjes noot en gehakte chocolade doen. Of drizzle er eenvoudig gesmolten chocolade met stukjes noot over zoals op de foto.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

ā™„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

avocado kokosijs
avocado kokosijs

Zo maak je dit heerlijke avocado kokos-ijs

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


avocado kokosijs

Avocado kokos-ijs, tropisch!

Avocado kokos-ijs is heel verrassend, de avocado smaakt niet echt meer naar avocado en de kokosmelk smaakt ook totaal anders anders in bevroren toestand.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriezen 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 130.95 ā‹† koolhydraten 1.6 g ā‹† eiwitten 1.18 g ā‹† vetten 13.03 g ā‹† vezels 1 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediƫnten

Garneren

Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng het vruchtvlees van de avocado met kokosmelk en citroensap tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zoetstof. Verdeel het mengsel over de vormpjes en steek het stokje erin. Laat minstens 3 uur bevriezen.
  • Haal de ijsjes uit de vorm en drizzle er gesmolten chocola en gehakte pistachenoten over. Zo en nu: Geniet van je tropische ijsje en het weer!
  • Geen ijsjesvorm? Met mini muffinvormpjes en prikkertjes maak je ook leuke ijsjes.

Ā© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



7 gedachten over “Avocado kokos-ijs, tropisch!”

  1. Hoi hoi,
    Kan ik het ook in de ijsmachine maken šŸ™‚
    Alvast bedankt voor je antwoord.

  2. Ik heb dit gemaakt! eerst hazelnoten geroosterd en gehakt.

    Pure chocolade gehakt.

    Dun laagje ervan in een cupcake vorm….

    had een blikje van 400cc kokosmelk dus anderhalve avocado en iets meer citroensap gebruikt..

    200cc geklopte slagroom door het mengsel geroerd en daarna in de cupcake vormpjes (zonder stokje) voor de sier nog een sprinkeltje van het noten chocolade mengsel…

    toen heb ik met mijn Yonanas aardbeien/banaan ijs gemaakt (1 bakje bevroren aardbeien en 1 bevroren banaan)

    200 gram slagroom weer geklopt en hierdoor heen dit ijs geroerd.

    Op dezelfde manier ingevroren als de avocado ijsjes.

    vanavond twee naast elkaar op een bordje, wat zal ik smullen! (net al een avocado ijsje geprobeerd… was alleen nog wat zacht van binnen maar jummie wat lekker!

    Wat geniet ik van je recepten! ga zo door! (ik heb ook nog een heerlijk- eigen gemaakt- worteltaart recept- wil ik wel met je delen hoor! )

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Scroll naar boven