Fluweelzacht en romig avocado kokos-ijs! Met maar vier ingrediĆ«nten maak je binnen no time een heel apart ijsje. De smaak is heel verrassend! Niet alleen de avocado smaakt niet echt meer naar avocado maar ook de kokosmelk smaakt in bevroren toestand totaal anders anders. Ik kan het niet echt goed beschrijven eigenlijk. Onvergelijkbare smaak…, je zou het echt zelf moeten proeven. Onze vriendin Ineke, die niet echt van kokos houdt, heeft in elk geval het avocado kokos-ijs met smaak verorberd. Ineke en mijn heer Hans houden allebei niet van pure chocola (85%) en vonden de chocola iets te veel van het goede. Ik ben er dol op en vond dat juist heel erg nommienom! Met chocola en pistache bevatten ze 1.6 gram koolhydraten per stuk.
Tropische verrassing
Nazomeren is prima hoor, wat mij betreft tot diep in november, maar dit is natuurlijk belachelijk: 32 graden half september! Volgens het KNMI zijn deze temperaturen op deze datum nog nooit gemeten, tja voor alles een 1e keer. Als het dan toch tropisch warm is, publiceren we nog maar een serie ijs met tropische smaken. Lekkere kokos, frisse citroen en romige avocado! Ingrediƫnten mengen, vervolgens in de vorm gieten en klaar. Je kunt door het avocado kokos-ijs stukjes noot en gehakte chocolade doen. Of drizzle er eenvoudig gesmolten chocolade met stukjes noot over zoals op de foto.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
ā„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:












Zo maak je dit heerlijke avocado kokos-ijs
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Avocado kokos-ijs, tropisch!
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediƫnten
- 1 avocado
- 270 ml kokosmelk
- zoetstof, naar smaak
- kneepje citroensap, limoen kan ook
Garneren
- 10 g chocolade, 85% gesmolten
- 15 g pistachenoten, gehakt
Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng het vruchtvlees van de avocado met kokosmelk en citroensap tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zoetstof. Verdeel het mengsel over de vormpjes en steek het stokje erin. Laat minstens 3 uur bevriezen.
- Haal de ijsjes uit de vorm en drizzle er gesmolten chocola en gehakte pistachenoten over. Zo en nu: Geniet van je tropische ijsje en het weer!
- Geen ijsjesvorm? Met mini muffinvormpjes en prikkertjes maak je ook leuke ijsjes.
Ā© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigenĀ Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en BelgiĆ«.Ā Steun bij voorkeur je lokale boekhandel!Ā Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld viaĀ Bazarow.com,Ā Ā Libris,Ā BookspotĀ ofĀ Bruna,Ā verzenden is overal gratis! In BelgiĆ« zijn de boeken te koop via o.a. deĀ Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bijĀ Bol.comĀ in de etalage.Ā
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:
Hoi hoi,
Kan ik het ook in de ijsmachine maken š
Alvast bedankt voor je antwoord.
Lijkt me wel?
Waar haal je dikke kokosmelk?
Gewoon bij AH, klik even op het ingrediƫnt voor (merk) info.
OOK EENS PROBEREN Ā ??
Ik heb dit gemaakt! eerst hazelnoten geroosterd en gehakt.
Pure chocolade gehakt.
Dun laagje ervan in een cupcake vorm….
had een blikje van 400cc kokosmelk dus anderhalve avocado en iets meer citroensap gebruikt..
200cc geklopte slagroom door het mengsel geroerd en daarna in de cupcake vormpjes (zonder stokje) voor de sier nog een sprinkeltje van het noten chocolade mengsel…
toen heb ik met mijn Yonanas aardbeien/banaan ijs gemaakt (1 bakje bevroren aardbeien en 1 bevroren banaan)
200 gram slagroom weer geklopt en hierdoor heen dit ijs geroerd.
Op dezelfde manier ingevroren als de avocado ijsjes.
vanavond twee naast elkaar op een bordje, wat zal ik smullen! (net al een avocado ijsje geprobeerd… was alleen nog wat zacht van binnen maar jummie wat lekker!
Wat geniet ik van je recepten! ga zo door! (ik heb ook nog een heerlijk- eigen gemaakt- worteltaart recept- wil ik wel met je delen hoor! )
Leuk, stuur maar aan: email [at] koolhydraatarmrecept [punt] nl