avocado kokosijs

Avocado kokos-ijs, tropisch!

Fluweelzacht en romig avocado kokos-ijs! Met maar vier ingrediënten maak je binnen no time een heel apart ijsje. De smaak is heel verrassend, de avocado smaakt niet echt meer naar avocado en ook de kokosmelk in bevroren toestand smaakt totaal anders anders in vloeibare toestand. Ik kan het niet echt beschrijven en ik kan niet voor jullie bepalen hoe je het gaat ervaren, je zou het echt zelf moeten proeven. Mijn heer Hans en vriendin Ineke, die niet echt van kokos houdt, hebben in elk geval het avocado kokos-ijs met smaak verorberd. Zijn houden beiden eigenlijk niet van pure chocola (85%) en vonden de chocola iets te opdringerig. Ik ben er dol op en vond dat juist heel erg nommienom…!

 

Tropische verrassing

Nazomeren is prima hoor, wat mij betreft tot diep in november, maar dit is natuurlijk belachelijk: 32 graden half september! Volgens het KNMI zijn deze temperaturen op deze datum nog nooit gemeten, tja voor alles een 1e keer. Als het dan toch tropisch warm is dan nog maar een serie ijs met tropische smaken: kokos, citroen en avocado! De hoeveelheid was iets teveel voor mijn 6 ijsvormpjes van Ikea, van het overschotje maakte ik nog ‘n toetje.

avocado kokos-ijs

Voor de verandering heb ik dit ijsje zonder ijsmachine gemaakt. Voor ‘ijs op een stokje’ is dat prima te doen. Mengen in de vorm gieten en klaar. Eigenlijk wilde ik er nog chiazaad aan toevoegen maar ik was door de hitte bevangen denk ik want dat ben ik glad vergeten, eigenlijk denk ik er nu pas aan *oeps*!

Je kunt, voordat het de vriezer ingaat, door het avocado kokos-ijs stukjes noot en gehakte chocolade doen. Of, vlak voor het serveren, even dippen in gesmolten chocolade met stukjes noot! Of ‘drizzle’ het er eenvoudig over zoals ik deed.

Koolhydraatbeperkt

Als je wel eens een banaantje eet (niet koolhydraatarm) dan kun je overwegen om het ijs te zoeten met een rijpe banaan in plaats van de Stevia Kristal die ik gebruikte.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je dit heerlijke avocado kokos-ijs

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Avocado kokos-ijs, tropisch!

avocado kokosijs

Door Anna-Karina Geplaatst september 15, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 6 ijsjes
  • Koolhydraten: 1 khd per stuk (6 ijsjes uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Avocado kokosijs is heel verrassend, de avocado smaakt niet echt meer naar avocado en de kokosmelk smaakt ook totaal anders anders in bevroren toestand.

Ingrediënten

  • 1 (ca. 150 gr.) avocado 2,25 khd
  • 270 ml dikke(!) kokosmelk 4,3 khd
  • naar eigen smaak en keuze zoetstof 0 khd, ik gebruikte 20 gram Stevija Kristal
  • sap van een halve citroen 0,4 khd limoen kan ook
  • OPTIONEEL
  • wat opgeklopte slagroom
  • paar stukjes chocolade
  • gemengde noten pistache is lekker!

Bereiding

  1. Zorg dat alle ingrediënten gekoeld zijn. Maak de avocado schoon en meng avocado, kokosmelk en citroensap tot een gladde massa. Breng op smaak met zoetmiddel naar keuze en voeg eventueel de OPTIONELE ingrediënten toe. Verdeel het mengsel over de vormpjes en steek er een stokje in. Met minimuffinvormpjes en een prikkertje lukt het ook. Zet voor minstens 3 uur in de diepvries.
  2. Haal de ijsjes uit de vorm en dip (optioneel) in gesmolten chocola met of zonder (pistache)nootjes of kokosrasp. Zo en nu: Geniet van je tropische ijsje en het weer!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “Avocado kokos-ijs, tropisch!”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

579 Shares
Share502
Pin77
Tweet