avocado kokosijs

Avocado kokos-ijs, tropisch!

Fluweelzacht en romig avocado kokos-ijs! Met maar vier ingrediënten maak je binnen no time een heel apart ijsje. De smaak is heel verrassend! Niet alleen de avocado smaakt niet echt meer naar avocado maar ook de kokosmelk smaakt in bevroren toestand totaal anders anders. Ik kan het niet echt goed beschrijven eigenlijk. Onvergelijkbare smaak…, je zou het echt zelf moeten proeven. Onze vriendin Ineke, die niet echt van kokos houdt, heeft in elk geval het avocado kokos-ijs met smaak verorberd. Ineke en mijn heer Hans houden allebei niet van pure chocola (85%) en vonden de chocola iets te veel van het goede. Ik ben er dol op en vond dat juist heel erg nommienom…!

Tropische verrassing

Nazomeren is prima hoor, wat mij betreft tot diep in november, maar dit is natuurlijk belachelijk: 32 graden half september! Volgens het KNMI zijn deze temperaturen op deze datum nog nooit gemeten, tja voor alles een 1e keer. Als het dan toch tropisch warm is dan nog maar een serie ijs met tropische smaken. Lekkere kokos, frisse citroen en romige avocado! De hoeveelheid was iets teveel voor mijn 6 ijsvormpjes van Ikea. Ingrediënten mengen, vervolgens in de vorm gieten en klaar. Je kunt door het avocado kokos-ijs stukjes noot en gehakte chocolade doen. Of drizzle er eenvoudig gesmolten chocolade met stukjes noot over zoals op de foto.

avocado kokosijs

avocado kokosijs

 

Zo maak je dit heerlijke avocado kokos-ijs

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


avocado kokosijs

Avocado kokos-ijs, tropisch!

door Anna-Karina van Denderen
Avocado kokos-ijs is heel verrassend, de avocado smaakt niet echt meer naar avocado en de kokosmelk smaakt ook totaal anders anders in bevroren toestand.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: ijs
Voorbereiden: 10 min
Vriezen: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 min

Voedingswaarden

1 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 1 g

Uit recept

6 stuks

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Meng het vruchtvlees van de avocado met kokosmelk en citroensap tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zoetstof. Verdeel het mengsel over de vormpjes en steek het stokje erin. Laat minstens 3 uur bevriezen.
  • Haal de ijsjes uit de vorm en drizzle er gesmolten chocola en gehakte pistachenoten over. Zo en nu: Geniet van je tropische ijsje en het weer!
  • Geen ijsjesvorm? Met mini muffinvormpjes en prikkertjes maak je ook leuke ijsjes.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 672 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties op “Avocado kokos-ijs, tropisch!”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like