Avocado in een jasje, avocadeau! 7

avocado in een jasje avocadeau

Mocht je denken dat dit moeilijk is of veel werk: NEE!! Wel heel leuk! Wij zijn dol op cadeautjes, jij ook? Dan moet je zeker deze avocado in een jasje eens maken. Bijna te mooi om uit te pakken zo’n avocadeau. Bijna dan hè… We boften ook met de avocado, die was perfect, lekker romig maar niet te zacht. Ik maakte de dressing voor de sla een beetje zoutig met sojasaus om tegenwicht te geven aan de romige avocado.  De combinatie avocado, pistache en limoen is behoorlijk succesvol. Je komt die combinatie in allerlei vormen tegen. Zoals hier verwerkt tot een lunch of voorgerecht maar ook als bijzonder tropisch ijsje of in een romig zoet nagerecht.
“Dit zou wel weer eens een tophit kunnen worden”, merkte mijn heer Hans tijdens het nuttigen droogjes op. 

 

Voordat-ie in je keuken ligt

Voor deze avocado in een jasje gebruikten we een eetrijpe hassavocado. Deze soort heeft een zachte textuur en een verrassend romige, lichte notensmaak. Hass avocado’s herken je aan hun donkere en hobbelige schil.  Zo’n pracht-avocado heeft er al een hele reis opzitten voordat de vrucht in je keuken ligt. 

gevulde avocadoEen avocadoboom wordt normaal gesproken wel 20 meter hoog, telers snoeien de bomen zodat ze maar 2,5 tot 5 meter hoog zijn. Dit maakt het oogsten veel makkelijker. In het derde jaar ontwikkelt een avocadoboom vruchten. Pas als het oliegehalte in de vrucht perfect is wordt de vrucht geplukt. Niet alle vruchten zijn tegelijkertijd even rijp en daarom worden de bomen diverse keren nagelopen en geoogst. Na het plukken worden de avocado’s gekoeld, gewassen, op kwaliteit en grootte gesorteerd en verpakt.

Vervolgens worden de avocado’s binnen 7 dagen naar Nederland verscheept in speciale containers met gecontroleerde temperaturen (5 graden) en luchtwaarden.  Na controle krijgen alleen de beste vruchten een ‘eetrijp’ sticker.
(bron info: https://www.naturespride.nl #nospon)

avocado in een jasje avocadeau

 

Avocado in een jasje stoppen

De crunch (het jasje) kun je er op verschillende manieren op doen. je begint met halveren, dan haal je de pit eruit. Met een lepel kun je dan de avocadohelft uit de schil scheppen. Nu deed ik eerst de kaasvulling in de holte en legde de avocado met de platte kant op een bordje. Dan kun je zonder al veel knoeiwerk de crunch er over strooien en lichtjes aandrukken. Leg het avocadeau vervolgens met behulp van een taartschep op het bordje met sla. Makkie!

avocado in een jasje avocadeau

Avocado bewaren

In de winkel wordt de avocado bewaard buiten de koeling, in een ruimte van 16°C tot 20°C. Thuis dient de vrucht in de koelkast bewaard te worden op ongeveer 5-6 graden.

Kijk hier voor meer lekkers met avocado.

Zo maak je avocado in een jasje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Avocado in een jasje, avocadeau!

avocado in een jasje avocadeau

Door Anna-Karina Geplaatst januari 30, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 3,5 khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Wij zijn dol op cadeautjes, jij ook? Dan moet je zeker deze avocado in een jasje eens maken. Bijna te mooi om uit te pakken zo'n avo cadeau. Bijna dan hè...

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de noten en rooster ze licht. Meng voor het jasje de grof gehakte noten met de paprikavlokken en limoenrasp tot een crumble.
  2. Meng voor de vulling de geitenkaas met roomkaas en een beetje peper.
  3. Klop voor de dressing, sesamolie met limoensap en sojasaus. Proef en breng op smaak met een druppeltje zoetstof.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep de helften voorzichtig met een lepel uit de schil.
  5. Vul beide holtes op met het kaasmengsel. Leg de helften met de platte kant op een bordje en bestrooi ruim met de crumble. Druk lichtjes aan.
  6. Verdeel de sla en kiemgroente over 2 bordjes en leg op elk bordje 1 halve avocado. Strooi wat van de overgebleven crumble over de sla en druppel er dressing naar smaak over. Voorzichtig uitpakken en geniet ervan!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “Avocado in een jasje, avocadeau!

  • Agnès

    Staat op mijn lijstje om te maken.
    Het telkens weer een feestje om jouw recepten te maken.
    Vandaag de coctail v rivierkreeftjes
    En spinazie frittata
    En een appelcake. Die zou ik jou graag willen opsturen want die is top.

  • Géke Logtenberg-Hammink

    Vanavond als voorgerecht gegeten. Het was heerlijk en ook heel gemakkelijk te maken.
    Deze avocado blijft een tijdje favoriet als voorgerecht totdat alle vrienden en familie zijn komen eten.
    Echt lekker‼️

  • Ulli Hickman

    Afgelopen zondag gemaakt als lunch. Zoon en dochter waren blij verrast en wij vonden het overheerlijk,
    zoonlief had een hele avacado. Ga dit zeker vaker maken. Sinds vorig jaar augustus kook ik uitsluitend van je website. Bevalt me prima, mis totaal de aardappel en pasta niet. Eet soms wel zilvervlies rijst, maar dan 2 eetlepels.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Wat leuk om te horen, zo eervol, dank je! Het is echt zo goed om te weten dat mensen er ook echt gebruik van maken en er plezier aan beleven, daar doen we het voor. Nog veel gezellige etentjes gewenst Ull.