Avocado in een jasje, avocadeau!

avocado in een jasje avocadeau

Mocht je denken dat dit moeilijk is of veel werk: NEE!! Wel heel leuk! Wij zijn dol op cadeautjes, jij ook? Dan moet je zeker deze avocado in een jasje eens maken. Bijna te mooi om uit te pakken zo’n koolhydraatarm avocadeau. Bijna dan hè… We boften ook met de avocado, die was perfect! Lekker romig maar zeker niet te zacht. Ik maakte de dressing voor de sla een beetje zoutig met sojasaus om tegenwicht te geven aan de romige avocado.  Al met al bevat zo’n #keto cadeautje 4 gram koolhydraten per portie.

De combinatie avocado, pistache en limoen is behoorlijk succesvol. Je komt die combinatie in allerlei vormen tegen. Zoals hier verwerkt tot een lunch of voorgerecht maar ook als bijzonder tropisch ijsje of in een romig zoet nagerecht.  “Dit zou wel weer eens een tophit kunnen worden”, merkte mijn heer Hans tijdens het nuttigen droogjes op.

Avocado in een jasje stoppen

De crunch (het jasje) kun je er op verschillende manieren op doen. je begint met halveren, dan haal je de pit eruit. Met een lepel kun je dan de avocadohelft uit de schil scheppen. Nu deed ik eerst de kaasvulling in de holte en legde de avocado met de platte kant op een bordje. Dan kun je zonder al veel knoeiwerk de crunch er over strooien en lichtjes aandrukken. Leg het avocadeau vervolgens met behulp van een taartschep op het bordje met sla. Makkie!

Voordat-ie in je keuken ligt

Voor deze avocado in een jasje gebruikten we een eetrijpe hassavocado. Deze soort heeft een zachte textuur en een verrassend romige, lichte notensmaak. Hass avocado’s herken je aan hun donkere en hobbelige schil.  Zo’n pracht-avocado heeft er al een hele reis opzitten voordat de vrucht in je keuken ligt. 

gevulde avocado

Een avocadoboom wordt normaal gesproken wel 20 meter hoog, telers snoeien de bomen zodat ze maar 2,5 tot 5 meter hoog zijn. Dit maakt het oogsten veel makkelijker. In het derde jaar ontwikkelt een avocadoboom vruchten. Pas als het oliegehalte in de vrucht perfect is wordt de vrucht geplukt. Niet alle vruchten zijn tegelijkertijd even rijp en daarom worden de bomen diverse keren nagelopen en geoogst. Na het plukken worden de avocado’s gekoeld, gewassen, op kwaliteit en grootte gesorteerd en verpakt.

Vervolgens worden de avocado’s binnen 7 dagen naar Nederland verscheept in speciale containers met gecontroleerde temperaturen (5 graden) en luchtwaarden. Na controle krijgen alleen de beste vruchten een ‘eetrijp’ sticker. (bron info: https://www.naturespride.nl #nospon)

Avocado bewaren

In de winkel wordt de avocado bewaard buiten de koeling, in een ruimte van 16°C tot 20°C. Thuis dient de vrucht in de koelkast bewaard te worden op ongeveer 5 – 6 graden.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

avocado in een jasje avocadeau
avocado in een jasje avocadeau

Zo maak je avocado in een jasje

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


avocado in een jasje avocadeau

Avocado in een jasje, avocadeau!

Wij zijn dol op cadeautjes, jij ook? Dan moet je zeker deze avocado in een jasje eens maken. Bijna te mooi om uit te pakken zo’n avo cadeau. Bijna dan hè…
5 van 9 stemmen

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 73

Keuken: Europees
Trefwoord: groente, snel, spektakel
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 318.65 koolhydraten 4 geiwitten 8 gvetten 29.4 gvezels 4.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Jasje

Vulling

Garnering

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de noten en rooster ze licht. Meng voor het jasje de grof gehakte noten met de paprikavlokken en limoenrasp tot een crumble.
  • Meng voor de vulling de geitenkaas met roomkaas en een beetje peper.
  • Klop voor de dressing, sesamolie met limoensap en sojasaus. Proef en breng op smaak met een druppeltje zoetstof.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep de helften voorzichtig met een lepel uit de schil.
  • Vul beide holtes op met het kaasmengsel. Leg de helften met de platte kant op een bordje en bestrooi ruim met de crumble. Druk lichtjes aan.
  • Verdeel de sla en kiemgroente over 2 bordjes en leg op elk bordje 1 halve avocado. Strooi wat van de overgebleven crumble over de sla en druppel er dressing naar smaak over. Voorzichtig uitpakken en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



13 gedachten over “Avocado in een jasje, avocadeau!”

  1. 5 sterren
    En dit lukte me zowaar prima en leverde een fraai bordje op: ga ik het dan toch nog leren??? Smaakte daarom dubbel zo lekker…haha.

  2. 5 sterren
    Beste Anna-Karina en Hans,
    Sinds een paar maanden eten ook wij, mbv je kookboeken, heerlijke gerechten !
    Als lunch pakten we vandaag uit met dit cadeau, wat veel verschillende smaken zijn hierin aanwezig!

    Heb alleen nog een vraagje, waar ik in het recept niet helemaal uitkwam.
    Is het de bedoeling om de sesamzaadjes samen met de pistaches te roosteren?
    (Omdat we al fijngehakte pistaches hadden, durfde ik deze, bang voor snelle verbranding, niet te roosteren.)
    Alvast dank voor reactie en al jullie recepten !
    Groeten van Marian en Fred

  3. Staat op mijn lijstje om te maken.
    Het telkens weer een feestje om jouw recepten te maken.
    Vandaag de coctail v rivierkreeftjes
    En spinazie frittata
    En een appelcake. Die zou ik jou graag willen opsturen want die is top.

  4. Géke Logtenberg-Hammink

    5 sterren
    Vanavond als voorgerecht gegeten. Het was heerlijk en ook heel gemakkelijk te maken.
    Deze avocado blijft een tijdje favoriet als voorgerecht totdat alle vrienden en familie zijn komen eten.
    Echt lekker‼️

  5. 5 sterren
    Afgelopen zondag gemaakt als lunch. Zoon en dochter waren blij verrast en wij vonden het overheerlijk,
    zoonlief had een hele avacado. Ga dit zeker vaker maken. Sinds vorig jaar augustus kook ik uitsluitend van je website. Bevalt me prima, mis totaal de aardappel en pasta niet. Eet soms wel zilvervlies rijst, maar dan 2 eetlepels.

    1. Wat leuk om te horen, zo eervol, dank je! Het is echt zo goed om te weten dat mensen er ook echt gebruik van maken en er plezier aan beleven, daar doen we het voor. Nog veel gezellige etentjes gewenst Ull.

  6. 5 sterren
    Geweldig recept. Ik maakte het als voorgerechtje bij een etentje met vrienden. Instant succes.

  7. 5 sterren
    Vandaag als lunch gegeten. Zo dat was heerlijk! Wat een verrukkelijke combi. Hier voor herhaling vatbaar.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top