Mocht je denken dat dit moeilijk is of veel werk: NEE!! Wel heel leuk! Wij zijn dol op cadeautjes, jij ook? Dan moet je zeker deze avocado in een jasje eens maken. Bijna te mooi om uit te pakken zo’n koolhydraatarm avocadeau. Bijna dan hè… We boften ook met de avocado, die was perfect! Lekker romig maar zeker niet te zacht. Ik maakte de dressing voor de sla een beetje zoutig met sojasaus om tegenwicht te geven aan de romige avocado. Al met al bevat zo’n #keto cadeautje 4 gram koolhydraten per portie.
De combinatie avocado, pistache en limoen is behoorlijk succesvol. Je komt die combinatie in allerlei vormen tegen. Zoals hier verwerkt tot een lunch of voorgerecht maar ook als bijzonder tropisch ijsje of in een romig zoet nagerecht. “Dit zou wel weer eens een tophit kunnen worden”, merkte mijn heer Hans tijdens het nuttigen droogjes op.
Avocado in een jasje stoppen
De crunch (het jasje) kun je er op verschillende manieren op doen. je begint met halveren, dan haal je de pit eruit. Met een lepel kun je dan de avocadohelft uit de schil scheppen. Nu deed ik eerst de kaasvulling in de holte en legde de avocado met de platte kant op een bordje. Dan kun je zonder al veel knoeiwerk de crunch er over strooien en lichtjes aandrukken. Leg het avocadeau vervolgens met behulp van een taartschep op het bordje met sla. Makkie!
Voordat-ie in je keuken ligt
Voor deze avocado in een jasje gebruikten we een eetrijpe hassavocado. Deze soort heeft een zachte textuur en een verrassend romige, lichte notensmaak. Hass avocado’s herken je aan hun donkere en hobbelige schil. Zo’n pracht-avocado heeft er al een hele reis opzitten voordat de vrucht in je keuken ligt.
Een avocadoboom wordt normaal gesproken wel 20 meter hoog, telers snoeien de bomen zodat ze maar 2,5 tot 5 meter hoog zijn. Dit maakt het oogsten veel makkelijker. In het derde jaar ontwikkelt een avocadoboom vruchten. Pas als het oliegehalte in de vrucht perfect is wordt de vrucht geplukt. Niet alle vruchten zijn tegelijkertijd even rijp en daarom worden de bomen diverse keren nagelopen en geoogst. Na het plukken worden de avocado’s gekoeld, gewassen, op kwaliteit en grootte gesorteerd en verpakt.
Vervolgens worden de avocado’s binnen 7 dagen naar Nederland verscheept in speciale containers met gecontroleerde temperaturen (5 graden) en luchtwaarden. Na controle krijgen alleen de beste vruchten een ‘eetrijp’ sticker. (bron info: https://www.naturespride.nl #nospon)
Avocado bewaren
In de winkel wordt de avocado bewaard buiten de koeling, in een ruimte van 16°C tot 20°C. Thuis dient de vrucht in de koelkast bewaard te worden op ongeveer 5 – 6 graden.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je avocado in een jasje
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Avocado in een jasje, avocadeau!
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 avocado, eetrijp
Jasje
- 20 g pistachenoten, grof gehakt
- 15 g sesamzaad
- 1 tl paprikavlokken
- ½ tl rasp van een limoen, biologisch
Vulling
- 15 g zachte geitenkaas, of feta
- 15 g roomkaas
- peper
Garnering
- 35 g rucola, of andere sla naar keuze
- handje kiemgroente, van radijs
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Hak de noten en rooster ze licht. Meng voor het jasje de grof gehakte noten met de paprikavlokken en limoenrasp tot een crumble.
- Meng voor de vulling de geitenkaas met roomkaas en een beetje peper.
- Klop voor de dressing, sesamolie met limoensap en sojasaus. Proef en breng op smaak met een druppeltje zoetstof.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep de helften voorzichtig met een lepel uit de schil.
- Vul beide holtes op met het kaasmengsel. Leg de helften met de platte kant op een bordje en bestrooi ruim met de crumble. Druk lichtjes aan.
- Verdeel de sla en kiemgroente over 2 bordjes en leg op elk bordje 1 halve avocado. Strooi wat van de overgebleven crumble over de sla en druppel er dressing naar smaak over. Voorzichtig uitpakken en geniet ervan!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hoi,
Wat zou je voorstellen als alternatief voor de pistache?
Elke andere noot of pitten.zaden zijn oké. Wat je zelf lekker vindt in elk geval 😀
En dit lukte me zowaar prima en leverde een fraai bordje op: ga ik het dan toch nog leren??? Smaakte daarom dubbel zo lekker…haha.
Ach Pien, niet zo onzeker hoor 😉
Beste Anna-Karina en Hans,
Sinds een paar maanden eten ook wij, mbv je kookboeken, heerlijke gerechten !
Als lunch pakten we vandaag uit met dit cadeau, wat veel verschillende smaken zijn hierin aanwezig!
Heb alleen nog een vraagje, waar ik in het recept niet helemaal uitkwam.
Is het de bedoeling om de sesamzaadjes samen met de pistaches te roosteren?
(Omdat we al fijngehakte pistaches hadden, durfde ik deze, bang voor snelle verbranding, niet te roosteren.)
Alvast dank voor reactie en al jullie recepten !
Groeten van Marian en Fred
Even lichtjes roosteren kan altijd, dat levert een nóg intensere smaak op. Wat leuk dat de recepten je zo bevallen Marian!
Staat op mijn lijstje om te maken.
Het telkens weer een feestje om jouw recepten te maken.
Vandaag de coctail v rivierkreeftjes
En spinazie frittata
En een appelcake. Die zou ik jou graag willen opsturen want die is top.
Vanavond als voorgerecht gegeten. Het was heerlijk en ook heel gemakkelijk te maken.
Deze avocado blijft een tijdje favoriet als voorgerecht totdat alle vrienden en familie zijn komen eten.
Echt lekker‼️
Afgelopen zondag gemaakt als lunch. Zoon en dochter waren blij verrast en wij vonden het overheerlijk,
zoonlief had een hele avacado. Ga dit zeker vaker maken. Sinds vorig jaar augustus kook ik uitsluitend van je website. Bevalt me prima, mis totaal de aardappel en pasta niet. Eet soms wel zilvervlies rijst, maar dan 2 eetlepels.
Wat leuk om te horen, zo eervol, dank je! Het is echt zo goed om te weten dat mensen er ook echt gebruik van maken en er plezier aan beleven, daar doen we het voor. Nog veel gezellige etentjes gewenst Ull.
Geweldig recept. Ik maakte het als voorgerechtje bij een etentje met vrienden. Instant succes.
Vandaag als lunch gegeten. Zo dat was heerlijk! Wat een verrukkelijke combi. Hier voor herhaling vatbaar.
Gisteren meteen gemaakt en mag van mijn vriend ook meteen op onze culielijst!