avocado gevuld met eiersalade

Avocado gevuld met eiersalade

Avocado is ongelooflijk gezond, het bevat precies de juiste vetten die je nodig hebt bij een koolhydraatarme leefstijl. Dus wij zetten regelmatig een gevulde avocado op tafel. Het is dus met recht een oergezonde (her)beginners lunch! Na de vakantie weer wat kilootjes kwijt? Maak deze heerlijke voedzame avocado gevuld met eiersalade! Ook makkelijk mee te nemen als lunch to go. De avocado snijd je pas op je werk (of school) doormidden en vult hem met de eiersalade, je collega’s zullen jaloers zijn! 

Eiersalade

Een ei bevat (als een van de weinige levensmiddelen) alle acht essentiële aminozuren: de bouwstenen voor eiwit. Uiteraard kiezen we zoveel mogelijk voor biologische eieren, zodat we verzekerd zijn van een antibioticavrij ei met een hoog gehalte aan omega-3.  Voor deze eiersalade heb ik de gekookte eieren voor de avocado gevuld met eiersalade, niet geprakt zoals gebruikelijk. Ik heb de eieren in stukken gesneden, zeg maar grof gehakt. Je komt op die manier in de vulling nog lekker grove stukken ei tegen, dat komt de smaakbeleving absoluut ten goede.  De eiersalade (de helft) die ik overgehouden heb eet ik morgenochtend als ontbijt met een versgebakken focaccia. Hmm, daar kan ik me nu al op verheugen! Of ik beleg er vanavond plakjes komkommer mee…

* Specerijen: Ik bedenk de precieze kruiden en specerijen voor een eiersalade altijd pas als ik het aan het maken ben. Welek kruiden ik gebruik hangt ook af van wat ik erbij eet. Vandaag gebruikte ik 1 tl. kerrie, ½ tl. paprikapoeder, ½ tl. gemberpoeder, ½ tl. peper uit de molen, tl. sambal, 2 tl. sojasaus en 1tl. citroensap.

avocado gevuld met eiersalade

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de avocado gevuld met eiersalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Avocado gevuld met eiersalade


avocado gevuld met eiersalade

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 1, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 helften
  • Koolhydraten: 1,8 gr khd per helft (4 helften uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Gezonde (her)beginners lunch, om gelijk maar goed aan het jaar te beginnen eet ik een heerlijke voedzame avocado gevuld met eiersalade, ook voor gevorderden 🙂

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in 7-10 minuten. Zet in koud water om af te koelen.
  2. DRESSING
    Ondertussen klop je in een kom de slagroom zonder zout of suiker stijf. Houd een lepeltje slagroom voor garnering achter. Meng door de rest van de slagroom (Zaanse) mayonaise, stukjes augurk, verse dille en de specerijen naar smaak, zie onder. Pel de eieren, hak ze grof en meng door de dressing.
  3. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schep rond het gat het vruchtvlees een beetje weg. Vul de halve avocado's ruim met de eiersalade en leg het uitgeschepte vruchtvlees bovenop. Lepeltje slagroom erop en tenslotte garneren met wat dille.
  4. Eet smakelijk!
  5. * Specerijen: Ik bedenk de precieze kruiden en specerijen pas als ik de eiersalade aan het maken ben. Het hangt ook af van wat ik erbij eet. Vandaag gebruikte ik 1 tl. kerrie, ½ tl. paprikapoeder, ½ tl. gemberpoeder, ½ tl. peper uit de molen, tl. sambal, 2 tl. sojasaus en 1tl. citroensap.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Avocado gevuld met eiersalade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

266 Shares
Share212
Pin54
Tweet