eiersalade

Avocado gevuld met eiersalade

Oergezonde nieuwjaarsbrunch, om gelijk goed aan het nieuwe jaar te beginnen maakte ik een heerlijke voedzaam gevulde avocado met eiersalade. Ook makkelijk mee te nemen als lunchgerecht. De avocado snijd je pas op je werk doormidden en vult hem met de eiersalade, je collega’s zullen jaloers zijn!

 

Grove stukken
Een ei bevat (als een van de weinige levensmiddelen) alle acht essentiële aminozuren: de bouwstenen voor eiwit. Uiteraard kiezen we zoveel mogelijk voor biologische eieren, zodat we verzekerd zijn van een antibiotica vrije ei met een hoog gehalte aan omega-3.  Voor deze eiersalade heb ik de gekookte eieren niet geprakt zoals gebruikelijk, maar ik heb de eieren in stukken gesneden. Je komt op die manier in de vulling nog lekker grove stukken ei tegen, dat komt de smaakbeleving beslist ten goede.

eiersalade

De eiersalade (de helft) die ik overgehouden heb eet ik morgenochtend als ontbijt met een versgebakken focaccia. Hmm, daar kan ik me nu al op verheugen!

Het onderstaande recept is voor 4 personen.
* Specerijen: Ik bedenk de precieze kruiden en specerijen pas als ik de eiersalade aan het maken ben. Het hangt ook af van wat ik erbij eet. Vandaag gebruikte ik 1 tl. kerrie, ½ tl. paprikapoeder, ½ tl. gemberpoeder, ½ tl. peper uit de molen, tl. sambal, 2 tl. sojasaus en 1tl. citroensap.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de avocado gevuld met eiersalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Avocado gevuld met eiersalade

eiersalade

Door Anna-Karina Geplaatst januari 1, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4
  • Koolhydraten: 3,3 per portie (4 uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Oergezonde nieuwjaarsbrunch, om gelijk goed aan het nieuwe jaar te beginnen maakte ik een heerlijke voedzaam gevulde avocado met …

Ingrediënten

  • 2x Hass avocado 300 gr. 5,4 khd
  • 4 gekookte ei(eren) gesneden 2 khd
  • 60 gram slagroom geklopt zonder suiker/zout 1,6 khd
  • 20 ml mayonaise Volle eetlepel 0,3 khd
  • 20 gram augurk fijngesneden 1,4 khd
  • 1 eetlepel dille vers en fijngeknipt 1 khd
  • diverse specerijen * naar smaak 1,5 khd

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in 7-10 minuten, ik vind zelf een niet te droog eigeel lekker en houd het bij 7 minuten.
  2. DRESSING
    Ondertussen klop je in een kom de slagroom zonder zout of suiker stijf. Houd een lepeltje slagroom p.p. voor garnering achter. Meng door de rest van de slagroom (Zaanse) mayonaise, stukjes augurk, verse dille en de specerijen naar smaak, zie onder.
  3. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schep rond het gat het vruchtvlees een beetje weg.
  4. Als de eieren gekookt zijn laat je ze afkoelen in koud water. Pel de eieren, snijd ze in stukken en meng door de dressing. Vul de halve avocado's ruim met de eiersalade en leg het uitgeschepte vruchtvlees bovenop. Lepeltje slagroom erop en tenslotte garneren met wat dille. Smullig & gezond het nieuwe jaar in!
  5. * Specerijen: Ik bedenk de precieze kruiden en specerijen pas als ik de eiersalade aan het maken ben. Het hangt ook af van wat ik erbij eet. Vandaag gebruikte ik 1 tl. kerrie, ½ tl. paprikapoeder, ½ tl. gemberpoeder, ½ tl. peper uit de molen, tl. sambal, 2 tl. sojasaus en 1tl. citroensap.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “Avocado gevuld met eiersalade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

204 Shares
Share157
Pin47
Tweet