Australische chocoladetaart van Kirsten

Australische chocoladetaart van Kirsten

Bezoekersrecept van de maand (mei 2020). Kirsten stuurde  een recept voor Australische chocoladetaart in. Ziet er heerlijk uit of niet soms? Volgens haar hebt je maar een klein stukje nodig om je compleet voldaan te voelen. Dat willen we geloven want het werkt tevens als vetbom! Uit het recept haal je 16 blokjes, elk blokje bevat 3.01 gram koolhydraten. Voor een snoeperijtje zeker wel toegestaan.  De taart wordt ietsje vaster als je Monchou roomkaas gebruikt.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Australische chocoladetaart van Kirsten

Zo maak je Australische chocoladetaart van Kirsten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bezoekersrecept

Australische chocoladetaart van Kirsten

4.72 van 14 stemmen
Australische chocoladetaart van Kirsten
Door: Kirsten Meinen
Fluweelzachte, romige en tongstrelende chocoladetaart. Een verantwoorde guilty pleasure😋
Voorbereidingstijd 10 min
Opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 min

Voedingswaarde

Per blokje 
kcal 239.47 koolhydraten 3.01 geiwitten 3.66 gvetten 23.08 gvezels 0.66 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 blokjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en leg een vel bakpapier in een vierkante vorm 21 x 21 cm

Bodem bakken

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg het amandelmeel toe. (wij zouden er zelf een snufje zout aan toevoegen) Verdeel het amandelmengsel over de bodem van de vorm. Druk goed aan en bak de bodem 15-20 minuten goudgeel. Laat de bodem -in de vorm- helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom met de zoetstof stijf. Klop daarna de roomkaas en de crème fraîche door de slagroom.
  • Smelt de chocolade au bain marie. Meng vervolgens de gesmolten chocolade door het slagroom/roomkaasmengsel. Stort het mengsel over de afgekoelde bodem en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de Australische chocoladetaart voor minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  • Snijd de taart in 16 blokjes.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


14 gedachten over “Australische chocoladetaart van Kirsten”

  1. 5 sterren
    Zo ontzettend lekker! Ik heb een klein deel van het chocolade mengsel met chilipeper gemengd en dit als laagje bovenop gesmeerd. Gaf een lekkere bite

  2. Klinkt goed alleen ga ik de bodem maken van grof gemalen zonnebloempitten (verhouding 1:1) en 50 gr zachte boter. Gewoon door elkaar mengen en in de vorm duwen en in de koelkast zetten. Niet bakken dus.

  3. Ziet er heerlijk uit. Hoeveel dagen zou je de taart kunnen bewaren?
    Ik wil het graag proberen te maken maar ben alleen in koolhydraatarm eten. Dus ik denk dat die 16 stukjes voor mij alleen veelste veel zou zijn.

    1. Maak gewoon de helft of desnoods een kwart van het recept (je kunt de hoeveelheid makkelijk aanpassen) of anders zou ik een stukje aan de buren geven 😉 Ongeveer een dag of drie moet je het wel goed kunnen houden in de koelkast. Hoeveelheden aangepast

  4. Een heeeeerlijk taartje maar de bodem valt bij mij een beetje uit elkaar, waar zou dit aan kunnen liggen? De smaak is goed dus ga deze sowieso vaker maken!

  5. 5 sterren
    De chocolade taart met mascarpone is inderdaad luchtiger en smaakt heerlijk.

  6. 5 sterren
    De taart was heerlijk!
    Ik heb monchou gebruikt en hij was inderdaad stevig, op de foto zag het er luchtiger uit. Ik ga hem straks maken met mascarpone.
    Ik ben benieuwd of het net zo lekker smaakt en ik hoop op iets luchtiger!
    Fijn weekend gewenst!

  7. Ziet er heerlijk uit!!… Kan je de stukjes ook invriezen??
    Hartelijke groet,
    WIlma

  8. Ziet er fantastisch uit, maar kun je ook iets anders gebruiken dan roomkaas?

    1. Misschien met mascarpone?🤷‍♀️ Zelf nooit geprobeerd dus zou niet weten hoe die dan zal smaken. Uitproberen, zou ik zeggen. Succes💪

  9. 5 sterren
    Super leuk om je eigen recept terug te zien op zo’n populaire site. Dank je wel. En ik ga hem ook een maken met de amandelmeel die jullie gebruiken. Dan zitten er nog minder khd in👍

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top