Bezoekersrecept van de maand (mei 2020). Kirsten stuurde een recept voor Australische chocoladetaart in. Ziet er heerlijk uit of niet soms? Volgens haar hebt je maar een klein stukje nodig om je compleet voldaan te voelen. Dat willen we geloven want het werkt tevens als vetbom! Uit het recept haal je 16 blokjes, elk blokje bevat 3.01 gram koolhydraten. Voor een snoeperijtje zeker wel toegestaan. De taart wordt ietsje vaster als je Monchou roomkaas gebruikt.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je Australische chocoladetaart van Kirsten
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Australische chocoladetaart van Kirsten
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Bodem
- 100 g amandelmeel, (pit & pit)
- 100 g roomboter
Vulling
- 250 ml slagroom
- zoetstof , (gelijk aan zo’n 4 el gewone suiker)
- 150 g roomkaas
- 2 el crème fraîche
- 200 g chocolade , (Hands Off 85%)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C en leg een vel bakpapier in een vierkante vorm 21 x 21 cm
Bodem bakken
- Smelt de boter in een pannetje en voeg het amandelmeel toe. (wij zouden er zelf een snufje zout aan toevoegen) Verdeel het amandelmengsel over de bodem van de vorm. Druk goed aan en bak de bodem 15-20 minuten goudgeel. Laat de bodem -in de vorm- helemaal afkoelen.
- Klop de slagroom met de zoetstof stijf. Klop daarna de roomkaas en de crème fraîche door de slagroom.
- Smelt de chocolade au bain marie. Meng vervolgens de gesmolten chocolade door het slagroom/roomkaasmengsel. Stort het mengsel over de afgekoelde bodem en strijk de bovenkant glad.
- Zet de Australische chocoladetaart voor minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.
- Snijd de taart in 16 blokjes.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Zo ontzettend lekker! Ik heb een klein deel van het chocolade mengsel met chilipeper gemengd en dit als laagje bovenop gesmeerd. Gaf een lekkere bite
Klinkt goed alleen ga ik de bodem maken van grof gemalen zonnebloempitten (verhouding 1:1) en 50 gr zachte boter. Gewoon door elkaar mengen en in de vorm duwen en in de koelkast zetten. Niet bakken dus.
Ziet er heerlijk uit. Hoeveel dagen zou je de taart kunnen bewaren?
Ik wil het graag proberen te maken maar ben alleen in koolhydraatarm eten. Dus ik denk dat die 16 stukjes voor mij alleen veelste veel zou zijn.
Maak gewoon de helft of desnoods een kwart van het recept (je kunt de hoeveelheid makkelijk aanpassen) of anders zou ik een stukje aan de buren geven 😉 Ongeveer een dag of drie moet je het wel goed kunnen houden in de koelkast.
Hoe bestaat het dat ik deze lekkere taart kan eten, en er niet dik van word😀👌🏼
Vraag niet hoe het kan… 🙂
(PS: de hoofdregel blijft wel 66% van alle koolhydraten die je eet uit groente halen…)
Een heeeeerlijk taartje maar de bodem valt bij mij een beetje uit elkaar, waar zou dit aan kunnen liggen? De smaak is goed dus ga deze sowieso vaker maken!
De chocolade taart met mascarpone is inderdaad luchtiger en smaakt heerlijk.
De taart was heerlijk!
Ik heb monchou gebruikt en hij was inderdaad stevig, op de foto zag het er luchtiger uit. Ik ga hem straks maken met mascarpone.
Ik ben benieuwd of het net zo lekker smaakt en ik hoop op iets luchtiger!
Fijn weekend gewenst!
Ziet er heerlijk uit!!… Kan je de stukjes ook invriezen??
Hartelijke groet,
WIlma
Met deze ingrediënten zou ik het niet invriezen uit vrees voor rubberigheid. Maar misschien zou je het zelf kunnen proberen met 1 klein stukje?
Ziet er fantastisch uit, maar kun je ook iets anders gebruiken dan roomkaas?
Misschien met mascarpone?🤷♀️ Zelf nooit geprobeerd dus zou niet weten hoe die dan zal smaken. Uitproberen, zou ik zeggen. Succes💪
Super leuk om je eigen recept terug te zien op zo’n populaire site. Dank je wel. En ik ga hem ook een maken met de amandelmeel die jullie gebruiken. Dan zitten er nog minder khd in👍