Australische chocoladetaart van Kirsten

Australische chocoladetaart van Kirsten

Bezoekersrecept van de maand (mei 2020). Kirsten stuurde  een recept voor Australische chocoladetaart in. Ziet er heerlijk uit of niet soms? Volgens haar hebt je maar een klein stukje nodig om je compleet voldaan te voelen. Dat willen we geloven want het werkt tevens als vetbom! Uit het recept haal je 16 blokjes, elk  blokje bevat met de merken van Kirsten dan 3,45 gram koolhydraten. Zij heeft geroosterd amandelmeel van de Notenshop gebruikt en de roomkaas van de Lidl (Goldessa naturel). De taart wordt wat vaster als je Monchou roomkaas gebruikt.

Andere merken?

Wij zouden iets andere merken gebruikt hebben voor deze Australische chocoladetaart en komen dan uit op 2,87 gram koolhydraten per blokje. Maar zo rond de 3 gram koolhydraten per blokje moet lukken. Voor een snoeperijtje net toegestaan. 

Heb je zelf ook een lekker (voor ons onbekend) koolhydraatarm recept? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina.
 Alle bezoekersrecepten 

Australische chocoladetaart van Kirsten

Zo maak je Australische chocoladetaart van Kirsten

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Australische chocoladetaart van Kirsten
Recept afdrukken Bewaren
4.84 van 6 stemmen

Australische chocoladetaart van Kirsten

Bezoekersrecept

Door: Kirsten Meinen
Fluweelzachte, romige en tongstrelende chocoladetaart. Een verantwoorde guilty pleasure😋
Voorbereiden10 min
Opstijven2 uur
Totaal2 uur 10 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Voedingswaarden

3,45 gram koolhydraten per blokje met de merken van Kirsten
(wij komen met de merken die wijzelf zouden gebruiken uit op 2,87 gram koolhydraten) 
Koolhydraten 3.45 g

Uit recept:

16 blokjes

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en leg een vel bakpapier in een vierkante vorm 21 x 21 cm

Bodem bakken

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg het amandelmeel toe. (wij zouden er zelf een snufje zout aan toevoegen) Verdeel het amandelmengsel over de bodem van de vorm. Druk goed aan en bak de bodem 15-20 minuten goudgeel. Laat de bodem -in de vorm- helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom met de zoetstof stijf. Klop daarna de roomkaas en de crème fraîche door de slagroom.
  • Smelt de chocolade au bain marie. Meng vervolgens de gesmolten chocolade door het slagroom/roomkaasmengsel. Stort het mengsel over de afgekoelde bodem en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de Australische chocoladetaart voor minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 1.938 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties op “Australische chocoladetaart van Kirsten”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like