Australische chocoladetaart van Kirsten

Australische chocoladetaart van Kirsten

Bezoekersrecept van de maand (mei 2020). Kirsten stuurde  een recept voor Australische chocoladetaart in. Ziet er heerlijk uit of niet soms? Volgens haar hebt je maar een klein stukje nodig om je compleet voldaan te voelen. Dat willen we geloven want het werkt tevens als vetbom! Uit het recept haal je 16 blokjes, elk blokje bevat 3.01 gram koolhydraten. Voor een snoeperijtje zeker wel toegestaan.  De taart wordt ietsje vaster als je Monchou roomkaas gebruikt.


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

Australische chocoladetaart van Kirsten

Zo maak je Australische chocoladetaart van Kirsten

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Australische chocoladetaart van Kirsten

Australische chocoladetaart van Kirsten
Door: Kirsten Meinen
Fluweelzachte, romige en tongstrelende chocoladetaart. Een verantwoorde guilty pleasure😋
4.84 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 min

Voedingswaarde

Per blokje 
calorieën 239.47 kcalkoolhydraten 3.01 geiwitten 3.66 gvetten 23.08 gvezels 0.66 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 blokjes

Ingrediënten

Bodem

Vulling

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en leg een vel bakpapier in een vierkante vorm 21 x 21 cm

Bodem bakken

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg het amandelmeel toe. (wij zouden er zelf een snufje zout aan toevoegen) Verdeel het amandelmengsel over de bodem van de vorm. Druk goed aan en bak de bodem 15-20 minuten goudgeel. Laat de bodem -in de vorm- helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom met de zoetstof stijf. Klop daarna de roomkaas en de crème fraîche door de slagroom.
  • Smelt de chocolade au bain marie. Meng vervolgens de gesmolten chocolade door het slagroom/roomkaasmengsel. Stort het mengsel over de afgekoelde bodem en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de Australische chocoladetaart voor minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  • Snijd de taart in 16 blokjes.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties