auberginerolletjes met amandelpesto

Auberginerolletjes met amandelpesto

Vandaag een ontzettend makkelijk en lekker recept met de sesam amandelpesto van afgelopen dinsdag. Wat mij betreft zouden ze deze supersappige auberginerolletjes met amandelpesto in een restaurant gerust op de kaart mogen zetten. Met wat salade is het een uitstekend gezond en voedzaam lunchgerecht. Ik hou enorm van groente grillen of roosteren, want de smaak wordt zoveel intenser dan bij gewoon koken.  Daarnaast laten de meeste gegrilde groenten zich fantastisch dippen in allerlei sausjes of besmeren met pesto. Maak het tot een complete maaltijd met koolhydraatarm brood of een koolhydraatarme cracker erbij als tussendoor of borrelhap!

Aubergine is niet moeilijk!

Als ik bedenk wat ik zal schrijven, dan overleg ik de hoofdlijnen meestal met mijn heer Hans tijdens het ontbijt. Dus vanmorgen stelde ik voor dat we nu maar eens op moesten houden met zeggen dat aubergine een ‘moeilijke groente’ is. Want inmiddels staan er al voldoende recepten met aubergine op de website om het tegendeel te bewijzen! Dus bij deze: aubergine is niet moeilijk. Ons geheim? Nou gewoon, grillen! Wij gebruikten een ingevette contactgrill, die grilt 2 kanten tegelijk. Superding!

Aubergineplakken grillen tot ze een mooi streepje krijgen: besmeren, oprollen en dan opeten! Ik verzeker je: die auberginerolletjes met amandelpesto zijn echt hemels lekker, geen vette spons!

auberginerolletjes met amandelpesto

 

auberginerolletjes met amandelpesto

Auberginerolletjes vooraf maken

Deze auberginerolletjes met amandelpesto zijn supersappig het lekkerst. Gebruik daarom nooit zout voordat je gaat grillen, dat onttrekt al het vocht uit de groente.  Handig voor feestjes: maak de sesam amandelpesto vooraf klaar en gril de aubergine ook van te voren. Bewaar de gegrilde plakken en de pesto gescheiden en koel.  Vlak voor het serveren rol je ze in een handomdraai in elkaar, prikker erin en smullen maar. Wil je een meer crunchy vulling? Rol dan een reepje paprika of bleekselderij mee!

 

Fotoserie

Ook lekker:

Zo maak je auberginerolletjes met amandelpesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Auberginerolletjes met amandelpesto

auberginerolletjes met amandelpesto

Door Anna-Karina Geplaatst november 16, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 8 flinke rollen
  • Koolhydraten: 1,5 khd per rol (8 flinke rollen uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 14 minuten
  • Klaar in: 24 minuten

Wat mij betreft zouden ze deze supersappige auberginerolletjes met amandelpesto in een restaurant gerust op de kaart mogen zetten.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in 8 niet te dikke plakken, zo'n 1-1½ cm.
  2. Vet een contactgrill of grillpan in, dus niet de plakken zelf. Gril de aubergine op hoge temperatuur tot er mooie streepjes ontstaan. halverwege een slagje draaien voor een fraai ruitjespatroon. Bij ons 2 rondes van 7 minuten.
  3. Laat de gegrilde plakken afkoelen, dek af en bewaar koel tot gebruik.
  4. Maak de sesam amandelpesto volgens dit recept.
  5. Snijd de bosui in ringetjes.
  6. Besmeer de plakken gegrilde aubergine met pesto, verdeel er wat bosui over en rol ze op. Steek ze vast met een prikker. Verstop er optioneel nog reepjes paprika, bleekselderij of wortel in voor een extra crunchy bite.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Auberginerolletjes met amandelpesto”

Ken je onze twee kookboeken al?
twee kookboeken koolhydraatarm