auberginerolletjes met amandelpesto

Auberginerolletjes met amandelpesto

Vandaag een ontzettend makkelijk en lekker recept met de sesam amandelpesto van afgelopen dinsdag. Van mij mogen ze deze auberginerolletjes met amandelpesto in een restaurant op de kaart mogen zetten. Met wat salade is het een uitstekend gezond en voedzaam lunchgerecht. Bovendien met een extra portie vis of (vega) vlees ook prima als hoofdmaaltijd. Ik hou enorm van groente grillen of roosteren. Want de smaak wordt zoveel intenser dan bij gewoon koken. Daarnaast laten de meeste gegrilde groenten zich fantastisch dippen. Heerlijk met allerlei sausjes of besmeren met pesto. Maak het tot een complete maaltijd met koolhydraatarm brood of cracker erbij als tussendoor of als borrelhap! Je maakt 8 rollen dan bevat elke rol 2 gram koolhydraten. (Je houdt ook wat pesto over…)

Aubergine is niet moeilijk!

Wij overleggen meestal al tijdens het ontbijt welke recepten we onderhanden hebben en wat we erover schrijven. Vanmorgen stelde ik voor dat we nu maar eens op moesten houden met zeggen dat aubergine een moeilijke groente is. Want inmiddels staan er al voldoende recepten met aubergine op de website om het tegendeel te bewijzen. Dus bij deze: aubergine is echt geen moeilijke groente. Want je moet ‘m grillen, wij gebruikten daarvoor een contactgrill. Die grilt aan twee kanten tegelijk. Superding! Aubergine plakken grillen tot ze een mooi streepje krijgen: besmeren, oprollen en dan opeten! Ik verzeker je: die auberginerolletjes met amandelpesto zijn echt hemels lekker, geen vette spons!

Aubergine rolletjes vooraf maken

Deze auberginerolletjes met amandelpesto zijn super sappig op z’n lekkerst. Daarom gebruik je nooit zout voordat je gaat grillen. Zout trekt al het vocht uit de groente, en dat wil je in dit recept juist niet. Ten slotte nog een handige tip voor feestjes. Maak de sesam amandelpesto vooraf klaar en gril ook de aubergine van te voren. Bewaar de gegrilde plakken en de pesto gescheiden en koel. Vervolgens rol je ze vlak voor het serveren in een handomdraai in elkaar. Prikker erin en smullen maar. Wil je een meer crunchy vulling? Rol dan een reepje paprika of kleingesneden bleekselderij mee!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

auberginerolletjes met amandelpesto
auberginerolletjes met amandelpesto

Zo maak je auberginerolletjes met amandelpesto

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Feest | Kerst | ketogene recepten | Koolhydraatarm | LCHF | Onze recepten | Pasen | Veganistisch en koolhydraatarm | Vegetarisch en koolhydraatarm

Trefwoorden:

0-5 gr. khd | amuse | bbq | borrelhapje | broodvervanger | grillen | groente | hartig | keto lunchbox | Low carb | makkelijk | snacks | voorjaar | vooruit koken

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Auberginerolletjes met amandelpesto

auberginerolletjes met amandelpesto
Door: Anna-Karina van Denderen
Van mij mogen ze deze auberginerolletjes met amandelpesto gerust in een restaurant op de kaart zetten. Niet alleen een geweldige borrelhap maar ook als bijgerecht super lekker!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Pesto maken 15 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per rol
calorieën 215.22 kcalkoolhydraten 2 geiwitten 2.65 gvetten 21.29 gvezels 2.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 rollen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Aubergine grillen

  • Snijd de aubergine in 8 niet te dikke plakken, zo’n 1-1½ cm.
  • Vet een contactgrill of grillpan in. Gril de plakken op hoge temperatuur tot er mooie streepjes ontstaan. Halverwege een slag draaien voor een fraai ruitjespatroon. Bij ons 2 rondes van 7 minuten.
  • Laat de gegrilde plakken afkoelen. Dek af en bewaar koel tot gebruik.

Sesam amandelpesto

  • Besmeer de plakken gegrilde aubergine met pesto. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel erover. Rol op en steek ze vast met een prikker.

Extra

  • Verstop er nog reepjes paprika, bleekselderij of wortel in voor een extra crunchy bite.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top