Aspergetaart met koolhydraatarm korstdeeg

aspergetaart met koolhydraatarm korstdeeg

De witte asperge is wat mij betreft de koningin van de lentegroente, er is echter een nadeel: witte asperges zijn veel te kort verkrijgbaar. Gelukkig hoef je voor deze heerlijke aspergetaart met koolhydraatarm korstdeeg niet op het aspergeseizoen te wachten. De taart is zelfs mooier met groene asperges of met mini-asperges. De koolhydraatarme hartige taartbodem kan je gemakkelijk een tijdje van tevoren bakken zodat je alleen de asperges even hoeft te koken en de aspergetaart kan afbakken. De tijd in het recept is voor als je alles in 1 x doet. Per kwart taart bevat dit gerecht 5.83 gram koolhydraten.

100% geslaagd!

Voor de aspergetaart gebruik je het liefst minstens zestien dunne asperges, of snijd dikke asperges even in de lengte door na het koken. Ik ben uitgegaan van 200 gram schoongemaakte asperges in de taart, dit recept is bedoeld voor 3-4 personen afhankelijk van of je er nog iets bij eet of een voorgerecht hebt. Wij aten de helft warm en de andere helt de volgende dag koud, oei dat was nog steeds heel erg lekker en de bodem was mooi stevig gebleven zodat je echt een punt uit het vuistje kon eten! En dat wilde ik graag met deze korst bereiken, dus wat mij betreft missie voor 100% geslaagd.

Asperges

Asperges zijn de jonge stengels die uit de wortel van de aspergeplant opschieten. Witte asperges groeien in het donker, in een opgehoogd grondbed, waardoor ze wit blijven. Groene asperges zijn afkomstig van dezelfde aspergeplant maar dan boven de grond geteeld. Vandaar de groene tot violetgroene kleur.  Verse asperges zien er mooi fris en ongerimpeld uit en ze piepen als je ze tegen elkaar wrijft.  Verse asperges zijn stevig krokant, niet buigbaar en de uiteinden zijn niet uitgedroogd.

Gezondheid

Oude kruidenboeken omschrijven de asperge als een geneeskruid. In asperges zit namelijk onder andere de stof asparagine. Deze stof heeft een gunstige uitwerking op leverstoornissen, onvoldoende nierfunctie, jicht, chronische reuma, vermoeidheid, hartkloppingen, lage bloeddruk. Verder werkt asperge bloedzuiverend. Ook wordt beweerd dat asperge goed past in afslankprogramma’s: wil je afslanken, eet dan 3 x per week asperges! 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

aspergetaart met koolhydraatarm korstdeeg

Zo maak je de aspergetaart

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

aspergetaart met koolhydraatarm korstdeeg

Aspergetaart met koolhydraatarm korstdeeg

Voor deze heerlijke aspergetaart hoef je niet op het witte aspergeseizoen te wachten. De taart is zelfs mooier met groene asperges of met mini-asperges.
5 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Bodem maken en bakken 25 min
Totale tijd 55 min

Voedingswaarde

Per portie, inclusief korst
kcal 785.38 koolhydraten 5.83 geiwitten 30.85 gvetten 68.07 gvezels 10.13 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

VULLING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de koolhydraatarme korst in een quichevorm van Ø 28 cm. Hartige taartbodem volgens dit recept. (totaal 25 minuten).
  • Maak de asperges schoon en snijd ze passend voor een ronde quichevorm van Ø 28 cm. Kook ze beetgaar in 4-5 minuten en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Rasp de kaas. Boen en rasp de citroenschil en pers 'm uit. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
  • Strooi 30 gram geraspte kaas op de korst. Klop de de eieren los met slagroom, zout en peper. Meng citroensap en -rasp naar smaak door het eimengsel. Giet het mengsel voorzichtig over de taartbodem. Druk de asperges in het eimengsel (in een wielvorm) met de topjes naar buiten. Leg de stukjes cherrytomaat tussen de asperges. Bestrooi met de rest van de kaas.
    aspergetaart
  • Bak de hartige taart 20 minuten of tot de bovenkant begint te bruinen. Laat de aspergetaart 2 minuten rusten voordat je 'm aansnijdt.
  • Serveer de aspergetaart met veldsla met een paar verse vruchtjes. Dat wordt een feestje, zeker als de zon er een beetje bij wil schijnen. Eet smakelijk en geniet!

Tips

  • De restjes van de asperges kun je meekoken en van het kookvocht maak je een kruidig soepje. Groene asperges kun je vervangen door witte asperges, die hebben wel een langere gaartijd. In plaats van Parmezaan kun je ook eens Gruyère nemen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



19 gedachten over “Aspergetaart met koolhydraatarm korstdeeg”

  1. 5 sterren
    Heerlijke taart!
    Verrukkelijke asperges met prima bodem.
    Net als al jullie andere recepten!!!❤️

  2. smaken witte asperges uit pot hier ook goed bij? Ben in deze barre tijden mijn kast aan het legen….

  3. 5 sterren
    Een fantastisch recept! Het deeg is lekker op smaak maar niet heel uitdrukkelijk aanwezig, en wordt niet nat van de vulling. Zoals in het recept verteld wordt, niet te dik in de vorm leggen, want gedurende het bakken groeit hij wat. De vulling is super fris door de citroen! Een mooie taart voor in de lente, ik zie hem helemaal voor me bij het paas ontbijt. Dank jullie wel.

  4. Kuinira Colet

    5 sterren
    Hallo Anna-Karina,

    Ik ben erg blij met je recepten en je boek.
    Gister heb ik de aspergetaart gemaakt. Super.
    Ik ben niet zo’n fan van asperges. Heb jij misschien een idee voor een andere groente in die taart? Boontjes misschien?
    Hartelijke groetjes, Kuinira

  5. Heb je quiche met asperge zalm en koolhydraatarme korst wat aangepast op eigen behoefte. Meer in de richting van een soufflé. Geen taartbodem. Ronde quichevorm (28 cm) vullen met mengsel van 4 eieren en zalmsnippers op een dun bodempje geraspte oude kaas.
    Asperges gekookt vlgs recept en in stukjes van 3 à 4 cm gesneden. Vervolgens een vulling gemaakt van 3 eieren, 175 g crème fraiche en geraspte oude kaas. Deze vulling weer uitgegoten over de asperges, die nu niet meer zichtbaar zijn. De asperges waren voorzien van dille en peterselie. 10 dikke asperges gebruikt en daarmee de hele vorm opgevuld. De quiche smaakte voortreffelijk, verdeeld over twee dagen.

  6. Kan ik de taartbodem ook een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast?

  7. 5 sterren
    Waar een heerlijke taart zeg! Ik heb hem met ricotta gemaakt en een eitje extra.
    We hebben genoten samen, en de rest van het weekend.

  8. 5 sterren
    De taartbodem is super lekker en een goed alternatief.
    Aangezien ik geen slagroom had heb ik dat vervangen door feta en yoghurt. Dat was ook een zeer lekkere keuze. Verder een beetje parmasan erover voor de kleur en voila heerlijk. Met een groene salade erbij hebben we gesmuld. Dank je voor je recept.

  9. 5 sterren
    Ik heb de taart met witte asperges gemaakt en ik vond het heerlijk! Bedankt voor zo’n lekker recept!

  10. 5 sterren
    Vandaag gelijk gemaakt, echte aanrader superlekker. ik had alleen witte asperges was wel minder mooi om te zien dan deze.
    dank voor het recept, ga ik zeker vaker maken

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top