aspergetaart met zalm

Aspergetaart met zalm

Deze zalige aspergetaart met zalm is alweer het derde recept in het kader van de meimaand aspergemaand op ons blog. Dit deeg in combinatie met de luchtige kwark vulling en super sappige asperges maken de aspergetaart met zalm -voorlopig- tot onze gezamenlijke favoriet. Samengevat: “Zullen we dit elke week ‘n keer eten?”

Deegkorst koolhydraatarm

Al eerder zagen jullie deze aspergetaart voorbijkomen. Ook heel lekker die heeft een hardere korst, meer zandtaartachtig. Bovendien met een totaal andere vulling. Voor deze zachtere korst die wat meer lijkt op bladerdeeg, nam ik mozzarella, boter en amandelmeel als basis. Dat geeft een heel mooi elastisch deeg. Dat deeg is in een handomdraai gemaakt en echt ideaal om welke vorm dan ook mee te bekleden. Wel altijd extra goed je bakpapier invetten. Want mozzarelladeeg heeft wel de neiging om vast te plakken! Het deeg gebruik ik ook voor bv. deze heerlijke Tarte tatin van witlof en het Gevuld Italiaans brood.

Koude of warme gezonde maaltijd?

Absoluut gaan we deze aspergetaart met zalm vaker op tafel zetten. Laat de versgebakken aspergetaart 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dan zet de vulling zich een en snijdt het makkelijker. Niet alleen warm maar ook koud ontzettend lekker! Als je de taart uit de koelkast serveert, eerst even 15 minuten op temperatuur laten komen. Wat er nog overbleef heb ik de volgende dag  opgewarmd in de oven, dat was nog net zo lekker. Voor je gezondheid hoef je het zeker niet te laten! Voor asperges worden vóór en tijdens het oogstseizoen geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Deze middelen worden pas na het oogstseizoen minimaal ingezet en komen niet direct in aanraking met de asperge. Mede daardoor is de asperge (na knoflook) de schoonste groente van Nederland! (Bron: Weet wat je eet)

aspergetaart met zalm

aspergetaart met zalm

 

 

Zo maak je deze zalige aspergetaart met zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


aspergetaart met zalm

Aspergetaart met zalm

door Anna-Karina van Denderen
Het fantastisch lekkere deeg in combinatie met die luchtige vulling en super sappige asperges maken de aspergetaart met zalm absoluut tot een van onze favorieten!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht, quiche & hartige taarten
Voorbereiden: 10 min
Koken: 35 min
Deeg maken & rusten: 15 min
Totale tijd: 1 uur

Voedingswaarden

7,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 7.5 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Mozzarelladeeg, volgens dit recept
    Vulling

    Bereiden

    Asperges koken
    • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Kook de asperges 5 minuten, Doof het vuur. Laat ze nog 8 minuten in het hete water staan, dan zijn ze net beetgaar. Spoel koud af en laat ze uitlekken.
    Mozzarelladeeg
    • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een vorm van 23 x 15 x 5 cm in, of gebruik ingevet bakpapier.
    • Maak deeg volgens dit recept. Druk het deeg, als het nog warm is, in de vorm, maak ook opstaande randen.
    Vulling
    • Klop de eieren samen met de kwark en de gehakte verse kruiden luchtig. Meng ¾ van de zalmsnippers erdoor en maal er wat peper over.
    • Giet het ei-zalmmengsel in de met deeg beklede vorm en leg de asperges erin. Garneer de taart met zalmsnippers. Bak de aspergetaart 20-30 minuten of tot de vulling is gestold. Dek af met aluminiumfolie als het deeg te bruin dreigt te worden.
    • Laat de aspergetaart 5 minuten rusten voordat je de taart aansnijd met een scherp mes. Eet het bij voorkeur met een eenvoudige salade. Geniet ervan!
    Vegetarisch
    • De zalm kun je ook weglaten voor een vegetarische variant, breng dan de vulling wat meer op smaak met verse kruiden. Of neem vega gerookte spekjes of plakjes vega-rookworst. Zelf koolhydraten bijtellen.

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


     

    (Gezien 127 keer, 1 vandaag)

    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Lekker recept? Geef sterren!




    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    39 reacties op “Aspergetaart met zalm”

    Ken je onze Facebook pagina al?

    Like