Aspergetaart met zalm

aspergetaart met zalm

Deze zalige aspergetaart met zalm is alweer het derde recept in het kader van de meimaand aspergemaand op ons blog. Dit deeg in combinatie met de luchtige kwark vulling en super sappige asperges maken de aspergetaart met zalm -voorlopig- tot onze gezamenlijke favoriet. Samengevat: “Zullen we dit elke week ’n keer eten?” Prima, zeker met die 6.8 gram koolhydraten per portie beslist te doen.

Deegkorst koolhydraatarm

Al eerder zagen jullie deze aspergetaart voorbijkomen. Ook heel lekker die heeft een hardere korst, meer zandtaartachtig. Bovendien met een totaal andere vulling. Voor deze zachtere korst die wat meer lijkt op bladerdeeg, nam ik mozzarella, boter en amandelmeel als basis. Dat geeft een heel mooi elastisch deeg. Dat deeg is in een handomdraai gemaakt en echt ideaal om welke vorm dan ook mee te bekleden. Wel altijd extra goed je bakpapier invetten. Want mozzarelladeeg heeft wel de neiging om vast te plakken! Het deeg gebruik ik ook voor bv. deze heerlijke Tarte tatin van witlof en het Gevuld Italiaans brood.

Koude of warme gezonde maaltijd?

Absoluut gaan we deze aspergetaart met zalm vaker op tafel zetten. Laat de versgebakken aspergetaart 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dan zet de vulling zich een en snijdt het makkelijker. Niet alleen warm maar ook koud ontzettend lekker! Als je de taart uit de koelkast serveert, eerst even 15 minuten op temperatuur laten komen. Wat er nog overbleef heb ik de volgende dag  opgewarmd in de oven, dat was nog net zo lekker. Voor je gezondheid hoef je het zeker niet te laten! Voor asperges worden vóór en tijdens het oogstseizoen geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Deze middelen worden pas na het oogstseizoen minimaal ingezet en komen niet direct in aanraking met de asperge. Mede daardoor is de asperge (na knoflook) de schoonste groente van Nederland! 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

aspergetaart met zalm

Zo maak je deze zalige aspergetaart met zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


aspergetaart met zalm

Aspergetaart met zalm

Het fantastisch lekkere deeg in combinatie met die luchtige vulling en super sappige asperges maken de aspergetaart met zalm absoluut tot een van onze favorieten!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Deeg maken & rusten 15 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
kcal 801.95 koolhydraten 6.8 geiwitten 47.75 gvetten 62.2 gvezels 8.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Asperges koken

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Kook de asperges 5 minuten, Doof het vuur. Laat ze nog 8 minuten in het hete water staan, dan zijn ze net beetgaar. Spoel koud af en laat ze uitlekken.

Mozzarelladeeg

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een vorm van 23 x 15 x 5 cm in, of gebruik ingevet bakpapier.
  • Maak deeg volgens dit recept. Druk het deeg, als het nog warm is, in de vorm, maak ook opstaande randen.

Vulling

  • Klop de eieren samen met de kwark en de gehakte verse kruiden luchtig. Meng ¾ van de zalmsnippers erdoor en maal er wat peper over.
  • Giet het ei-zalmmengsel in de met deeg beklede vorm en leg de asperges erin. Garneer de taart met zalmsnippers. Bak de aspergetaart 20-30 minuten of tot de vulling is gestold. Dek af met aluminiumfolie als het deeg te bruin dreigt te worden.
  • Laat de aspergetaart 5 minuten rusten voordat je de taart aansnijd met een scherp mes. Eet het bij voorkeur met een eenvoudige salade. Geniet ervan!

Vegetarisch

  • De zalm kun je ook weglaten voor een vegetarische variant, breng dan de vulling wat meer op smaak met verse kruiden. Of neem vega gerookte spekjes of plakjes vega-rookworst. Zelf koolhydraten bijtellen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


39 gedachten over “Aspergetaart met zalm”

  1. Marie-Cecile

    5 sterren
    Echt een heerlijk recept! Wat een leuk deegje, ik ga binnenkort ook maar het italiaans brood maken met dit deeg denk ik!

  2. Jo Kloppenburg

    Deze taart is zooo lekker.
    Waar ik wat bedenkingen had mbt het deeg, zoiets mislukt vaak bij mij, viel het 100% mee.
    Ik maakte deze een een glazen schaal.

  3. Wat een heerlijk recept is dit alles goed gelukt hebben in een siliconen cake vorm gedaan en groene asperge gebruikt zowel koud als warm gegeten. Voor ons is het een 2 dagen recept, dus nog makkelijk ook. Weer eens wat anders dan met ham en ei.

  4. Ondanks een veel te kleine mozzarella (slechts 100 gr. Galbani!) , was het deeg goed gelukt en de taart heerlijk.

  5. Hallo Karina. Dit is echt een recept voor als je veel tijd hebt ? Ik begreep niet goed of de bodem voorgebakken moest worden of dat de vulling er gelijk bij ging?Ik Heb dus de bodem voorgebakken. En de vulling er daarna overgedaan?. Moet hem nog proeven, staat nu af te koelen. In het boek staan de recepten beknopter dan op het internet. Dus toch de i- pad ernaast? Heel lekkere combinatie bedankt??

  6. We hebben deze taart nu twee keer gemaakt! Één keer met gerookte zalm en de andere keer met gerookte ham. Allebei super lekker en ziet er ook mooi uit. Complimenten voor het recept van het mozzarelladeeg, verrassend lekker.

  7. We hebben deze taart gemaakt en hij was heerlijk. Het deeg maken viel me alles mee.

  8. Jacqueline janssen

    Recept is duidelijk en makkelijk te maken,en het resultaat is heerlijk !!

    1. Ik vrees van niet. Tijgernotenmeel bevat minder vet en zal dus droger uitpakken. Als koolhydraatarme vervanging is het sowieso niet geschikt want het bevat 62 gr. khd per 100 gram en is dus niet koolhydraatarm.

      1. Ik weet het, maar ik doe niet aan noten en notenmelen etc, dus moet iets anders hebben waarmee ik het kan vervangen.

  9. Super lekker!! De mozzarella gesmolten in boter bleef een beetje een kauwgomklont, werd niet geheel door de boter opgenomen. Heb toch maar de amandel- en kokosmeel toegevoegd en toen kwam het helemaal goed. Op het laatst nog een beetje extra kokosmeel, want het bleef een beetje nattig, waarschijnlijk door het grote ei dat ik erdoor geroerd heb. Het eindresultaat was heerlijk. Ook mijn, nogal kritische, partner genoot ervan.

    Toch ben ik niet superdol op de smaak van het amandelmeel. Kun je dit ook vervangen door bijvoorbeeld sojameel?

  10. ik heb even een vraag begin net met koolhydraatarm dieet echter hiervoor met lijnproducten gedaan maar dat wil ik niet veelste duur en daarbij niet te eten. gewoon afzien nu zie ik vaak recepten met mozorella net als hier boven of kruidenkaas. ik lust absulut geen kaas proef je dat goed???? of is er een andere alternatief hiervoor????

     

      1. bedankt voor je reactie ik ga het gewoon proberen vandaag iets met hüttenkäse of zo iets gemaakt maar zat geen echte smaak kaas aan dus ga dit proberen.

  11. Hoi,

    Als ik alle koolhydraten tel van de ingrediënten dan kom ik uit op 12,52 p.p en niet op 7,2 p.p
    Bij jou staat aangegeven ( leev Amandelmeel) 1,7 koolhydraten per 25 gram, maar op mijn verpakking van Leev amandelmeel staat 5,4 gr.koolhydraten per 25 gram. ( 21,60 gram koolhydraten per 100 gram)

    Hier zit dan ook het verschil in voor het aantal koolhydraten….

    Desondanks lijkt hij me heel erg lekker dus ga ik hem wel een keer maken..

    1. Ik heb de verpakking niet meer maar ik gebruik al jaren dezelfde eigenlijk en dat is niet Leev. Ik gebruik het amandelmeel van de Tuinen 6,9 khd. per 100 gram. (dus 25 gram = 1,725 khd) Klik eens op het ingrediënt amandelmeel, had je dat al gelezen? Maar mijn berekening is met mijn merk ingrediënten. Als je het helemaal precies wilt doen altijd alles zelf berekenen met je eigen hoeveelheden en merken, daar kunnen best behoorlijke verschillen opgegeven worden.

      1. Dat zijn inderdaad behoorlijke verschillen… De meeste producten heb ik inderdaad gekeken welke jij gebruikt. Ik zal er zeker in de toekomst goed op letten want het is best een behoorlijk verschil!

        1. Toevallig kwam mijn heer Hans van de week nog thuis met kokosmeel waar 53,7 gr. khd per 100 gram in zat 😉 hij was helemaal vergeten te kijken… Dus het iedereen gebeuren wil ik maar zeggen! Maar het is helaas soms nogal onduidelijk welk product je dan eigenlijk koopt. Je kunt mij niet wijsmaken dat het hier om hetzelfde product gaat. Ik denk echt dat de een fijngemalen kokosrasp is (echt zoet en naar kokos smakend zoals plakjes kokosbrood zeg maar) Aman Prana is wat mij betreft het juiste kokosmeel om mee te bakken: bijna pure overgebleven vezels nadat de olie eruit is geperst. Lees hier alle info over dit kokosmeel.

  12. De aspergetaart was heel erg lekker. Wij hadden alleen problemen met het deeg, maar de smaak was er niet minder om ?

  13. Deze taart was heel erg lekker, zal ik zeker nog maken!

    Bedankt,

    Morganne

  14. Aspergetaart met zalm gemaakt, heeeeeeerlijk, zeker voor herhaling vatbaar!!!!

  15. Zo deze is lekker! Super zeg! Bedankt!

    Ipv kokosmeel soyameel en ipv kwark hüttenkäse.

     

  16. Angelique Pullens

    Hallo,
    Het lijkt me een overheerlijk recept en ga hem dan van de week ook zeker maken. Ik heb nog wel een vraagje. Wat voor salade heb je erbij gedaan? Ik zie rucola en cherrytomaatjes maar ik kan niet zien wat de rest is en het ziet er juist zo lekker uit. Als het kan hoor ik het graag.

  17. Het ziet er heerlijk uit, met dank voor de mooie recepten!

    Bij dit gerecht heb ik echter een opmerking. Helaas noem ik voedsel waar dieren in verwerkt zijn niet vegetarisch, dus klikte ik op gerookte zalm om te kijken waar ik het mee kan vervangen, maar daar wordt geen alternatief voor gegeven.

    Ik ga de aspergetaart toch eens proberen zonder vervanging.

    1. Je hebt helemaal gelijk, tenzij je vegetarische ham wilt bijvoorbeeld (die vind ik zelf minder geschikt). Ik heb de tekst aangepast, de zalm weglaten kan ook als je wat meer lekkere verse kruiden of kruidenroomkaas toevoegt aan de vulling.

      1. Vleesvervangers gaan er sowieso niet zo in bij ons, we vinden ze over het algemeen te gekunsteld. Daarbij zijn we niet voor niets vegetariër geworden, waardoor we geen behoefte hebben de smaak van vlees en vis te vervangen, maar wel – min of meer – de voedingsstoffen. Met je toevoeging lijkt de taart me ook volwaardig en heerlijk!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top