aspergetaart met zalm

Aspergetaart met zalm

Deze zalige aspergetaart met zalm is alweer het derde recept in het kader van de meimaand aspergemaand op ons blog. Dit deeg in combinatie met de luchtige kwark vulling en super sappige asperges maken de aspergetaart met zalm -voorlopig- tot onze gezamenlijke favoriet. Samengevat: “Zullen we dit elke week ’n keer eten?” Prima, zeker met die 6.8 gram koolhydraten per portie beslist te doen.

Deegkorst koolhydraatarm

Al eerder zagen jullie deze aspergetaart voorbijkomen. Ook heel lekker die heeft een hardere korst, meer zandtaartachtig. Bovendien met een totaal andere vulling. Voor deze zachtere korst die wat meer lijkt op bladerdeeg, nam ik mozzarella, boter en amandelmeel als basis. Dat geeft een heel mooi elastisch deeg. Dat deeg is in een handomdraai gemaakt en echt ideaal om welke vorm dan ook mee te bekleden. Wel altijd extra goed je bakpapier invetten. Want mozzarelladeeg heeft wel de neiging om vast te plakken! Het deeg gebruik ik ook voor bv. deze heerlijke Tarte tatin van witlof en het Gevuld Italiaans brood.

Koude of warme gezonde maaltijd?

Absoluut gaan we deze aspergetaart met zalm vaker op tafel zetten. Laat de versgebakken aspergetaart 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dan zet de vulling zich een en snijdt het makkelijker. Niet alleen warm maar ook koud ontzettend lekker! Als je de uit de koelkast serveert, eerst even 15 minuten op temperatuur laten komen. Wat er nog overbleef heb ik de volgende dag  opgewarmd in de oven, dat was nog net zo lekker. Voor je gezondheid hoef je het zeker niet te laten! Voor asperges worden vóór en tijdens het oogstseizoen geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Deze middelen worden pas na het oogstseizoen minimaal ingezet en komen niet direct in aanraking met de asperge. Mede daardoor is de asperge (na knoflook) de schoonste van Nederland! 

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

aspergetaart met zalm

Zo maak je deze zalige aspergetaart met zalm

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Aspergetaart met zalm

aspergetaart met zalm
Door: Anna-Karina van Denderen
Het fantastisch lekkere deeg in combinatie met die luchtige vulling en super sappige asperges maken de aspergetaart met zalm absoluut tot een van onze favorieten!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Deeg maken & rusten 15 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 801.95 kcalkoolhydraten 6.8 geiwitten 47.75 gvetten 62.2 gvezels 8.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Asperges koken

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Kook de asperges 5 minuten, Doof het vuur. Laat ze nog 8 minuten in het hete water staan, dan zijn ze net beetgaar. Spoel koud af en laat ze uitlekken.

Mozzarelladeeg

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een vorm van 23 x 15 x 5 cm in, of gebruik ingevet bakpapier.
  • Maak deeg volgens dit recept. Druk het deeg, als het nog warm is, in de vorm, maak ook opstaande randen.

Vulling

  • Klop de eieren samen met de kwark en de gehakte verse kruiden luchtig. Meng ¾ van de zalmsnippers erdoor en maal er wat peper over.
  • Giet het ei-zalmmengsel in de met deeg beklede vorm en leg de asperges erin. Garneer de met zalmsnippers. Bak de aspergetaart 20-30 minuten of tot de vulling is gestold. Dek af met aluminiumfolie als het deeg te bruin dreigt te worden.
  • Laat de aspergetaart 5 minuten rusten voordat je de aansnijd met een scherp mes. Eet het bij voorkeur met een eenvoudige salade. Geniet ervan!

Vegetarisch

  • De zalm kun je ook weglaten voor een vegetarische variant, breng dan de vulling wat meer op smaak met verse kruiden. Of neem vega gerookte spekjes of plakjes vega-rookworst. Zelf koolhydraten bijtellen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

39 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top