Asperges met salsa van tomaat 4


Glutenvrij? Check! Veganistisch? Check! Lactosevrij? Check! Tegenwoordig is het best lastig om het iedereen naar de zin te maken met al die persoonlijke eetgewoontes en intoleranties. Deze asperges met salsa van tomaat kun je behoorlijk veilig aan iedereen voorzetten. Nu de witte asperges, vanwege de kou, nog even op zich laten wachten, nemen we lekker groene voor deze asperges met salsa.  Verder gaan er eigenlijk alleen ingrediënten in die iedereen wel op voorraad heeft: tomaat, ui, knoflook, kappertjes en olijfolie. Nou ja die kappertjes… misschien moet je even gluren of je die nog wel hebt, die zijn namelijk wel echt leuk in dit makkelijke voorjaarsgerecht!

Asperges met salsa: Paasbrunch, lunch, voor- of bijgerecht?

Alle gerechten met asperges zijn uitermate geschikt om met Pasen te serveren.  De groene asperges voor dit aspergegerecht, hebben we kort gekookt en ondertussen maakten we de salsa voor erover. Als je dat een beetje efficiënt doet, duurt het al met echt niet langer dan 15 minuten voor je aan tafel kunt. Je kunt het trouwens ook uitstekend vooraf klaar maken als dat handiger is. Wij aten het als voorgerechtje (3 personen) en vrijwel elk voorgerecht is ook wel als lunch of bijgerecht te serveren. Je zult er dan meestal een aangepaste portie van nemen. Ook kan ik me voorstellen dat je er een versgebakken koolhydraatarm broodje bij serveert als het als lunch dient. Kijk dan maar eens in de categorie broodachtigen en zoek daar iets lekkers uit.

asperges met salsa van tomaat

Kijk hier voor andere Paasgerechten. Eigenlijk een beetje rare categorie, want wat is nu een ‘paasgerecht’? Voor mij zijn het dingen die lekker fris en voorjaarsachtig zijn. Geel of lekker fris groen of allebei. Of een beetje feestelijk, dingen met ei of asperges! Daarom vind ik deze asperges met salsa helemaal in onze afdeling Paasrecepten passen.

asperges met salsa van tomaat

Zo maak je Asperges met salsa van tomaat

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Asperges met salsa van tomaat

Door Anna-Karina Geplaatst maart 30, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 2 lunch porties
  • Koolhydraten: 5,5 khd (2 lunch porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Glutenvrij? Check! Veganistisch? Check! Lactosevrij? Check! Tegenwoordig is het best lastig om het iedereen naar de zin te maken. Met al die persoonlijke eetgewoontes en intoleranties. Deze asperges met salsa van tomaat kun je behoorlijk veilig aan iedereen voorzetten.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de harde onderkant van de asperges (2-3 cm). Groene asperges hoef je niet te schillen. Kook de groene asperges in ruim water. Ongeveer 4-5 minuten, dan zijn ze beetgaar. Langer als je ze echt zacht wilt. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Maak terwijl de asperges koken de salsa:
    Snijd de bosui in ringetjes en bak die heel even met knoflook in een klontje boter.
  3. Snipper de rode ui en snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Meng ui en tomaat met de gebakken bosuitjes en kappertjes. Giet er flink wat goede olijfolie over. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schik de asperges op een schaal en schep de salsa erop. Maal er tenslotte wat peper over.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Asperges met salsa van tomaat