Asperges met salsa van tomaat

Glutenvrij? Check! Veganistisch? Check! Lactosevrij? Check! Koolhydraatarm? Check! Tegenwoordig is het best lastig om het iedereen naar de zin te maken met al die persoonlijke eetgewoontes en intoleranties. Deze asperges met salsa van tomaat kun je behoorlijk veilig aan iedereen voorzetten. Nu de witte asperges, vanwege de kou, nog even op zich laten wachten, nemen we lekker groene voor deze asperges met salsa. Verder gaan er eigenlijk alleen ingrediënten in die iedereen wel op voorraad heeft: tomaat, ui, knoflook, kappertjes en olijfolie. Nou ja die kappertjes… misschien moet je even gluren of je die nog wel hebt, die zijn namelijk wel echt leuk in dit makkelijke voorjaarsgerecht! Al met al bevat het 7.5 gram koolhydraten per lunchportie.

Advertentie

Asperges met salsa: Paasbrunch, lunch, voor- of bijgerecht?

Alle gerechten met asperges zijn uitermate geschikt om met Pasen te serveren.  De groene asperges voor dit aspergegerecht, hebben we kort gekookt en ondertussen maakten we de salsa voor erover. Als je dat een beetje efficiënt doet, duurt het al met echt niet langer dan 15 minuten voor je aan tafel kunt. Je kunt het trouwens ook uitstekend vooraf klaar maken als dat handiger is. Heerlijk als koolhydraatarme lunch, met een broodje ofzo erbij. Kijk maar eens in de categorie broodachtigen en zoek daar iets lekkers uit.

Kijk hier voor andere Paasgerechten. Eigenlijk een beetje rare categorie, want wat is nu een ‘paasgerecht’? Voor mij zijn het dingen die lekker fris en voorjaarsachtig zijn. Geel of lekker fris groen of allebei. Of een beetje feestelijk, dingen met ei of asperges! Daarom vind ik deze asperges met salsa helemaal in onze afdeling Paasrecepten passen.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

asperges met salsa van tomaat
asperges met salsa van tomaat

Zo maak je Asperges met salsa van tomaat

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Asperges met salsa van tomaat

Glutenvrij? Check! Veganistisch? Check! Lactosevrij? Check! Tegenwoordig is het best lastig om het iedereen naar de zin te maken. Met al die persoonlijke eetgewoontes en intoleranties. Deze asperges met salsa van tomaat kun je behoorlijk veilig aan iedereen voorzetten.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 222.8 koolhydraten 7.5 geiwitten 5.5 gvetten 18.25 gvezels 5.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de harde onderkant van de asperges (2 – 3 cm). Groene asperges hoef je niet te schillen. Kook de groene asperges in ruim water. Ongeveer 4 – 5 minuten, dan zijn ze beetgaar. Langer als je ze echt zacht wilt. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken in een vergiet.

Maak terwijl de asperges koken de salsa:

  • Snijd de bosui in ringetjes en bak die heel even met knoflook in olijfolie.
  • Snipper de rode ui en snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Meng ui en tomaat met de gebakken bosuitjes en kappertjes. Giet er flink wat goede olijfolie over. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de asperges op een schaal en schep de salsa erop. Maal er tenslotte wat peper over.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



4 gedachten over “Asperges met salsa van tomaat”

  1. Dag Anna-Karina,

    Je recepten zijn werkelijk uit de kunst!
    Een heerlijke combinatie de salsa met groene asperges. Met Pasen gemaakt als onderdeel van koud buffet.
    Het gerecht viel goed in de smaak; ik had nog wat asperges over en ook daarvoor heb ik vandaag een salsa gemaakt met heel fijngesneden parmaham, tomaatjes ui knoflook en kappertjes. Ook erg lekker.

    hartelijke groet
    Tineke

  2. Ziet er erg lekker uit , ik ga het maken met witte asperges !
    Ze zijn er al hier bij een kweker met verwarmde grond ! Erg lekker vorige week al gehad !

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven