Echt een feestje om deze koolhydraatarme asperges met peterseliedressing en zalm te maken en vervolgens te mogen eten! Anna-Karina en ik zijn echte asperge fans, dus zodra het witte goud zich aandient in het voorjaar, staat het bij ons op het menu. Vaak kiezen we dan voor de klassieke combinatie met roomboter en eierkruim, maar we mogen ook graag variëren. Op KoolhydraatarmRecept.nl vind je dan ook best veel verschillende aspergerecepten. Als je denkt dat we het scala wel zo’n beetje gehad hebben, heb je het mis! Want deze variant met peterseliedressing voegt zeker iets nieuws toe. We hebben ‘m inmiddels al weer een paar keer gegeten, ook omdat het zo snel klaar is. En het bevat per portie slechts: calorieën 891.2 kcal ⋆ koolhydraten 5.15 g ⋆ eiwitten 36.15 g ⋆ vetten 79.8 g ⋆ vezels 5.7 g.
Zuurtje
Bij kappertjes en mosterd denk je misschien al snel aan een te sterke smaak tegenover asperges. Maar als geheel smaken deze asperges met peterseliedressing en zalm toch bijzonder subtiel. Dat zuurtje en dat beetje pit zijn juist bijzonder welkom.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je asperges met peterseliedressing en zalm
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Asperges met peterseliedressing en zalm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dressing/saus
- 20 g platte peterselie
- 1 tl mosterd, Zaanse
- 1 el kappertjes, zonder vocht
- 4 el olijfolie, of meer indien nodig, extra vierge
- peper en zout, optioneel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de asperges rondom met een dunschiller. Snij 1 tot 2 cm van de onderkant af. Halveer ze en kook ze 5 minuten op hoog vuur in ruim water met wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges 15 minuten lang nagaren.
- Kook de eieren 7 minuten. Spoel ze een halve minuut lang koud af en pel ze daarna.
Dressing/saus
- Haal de dikke stengels van de peterselie. Doe de overige peterselie in een hoge mengbeker, samen met de mosterd, kappertjes en olijfolie extra vierge. Pureer met een staafmixer. Voeg eventueel peper en/of zout toe.
Zalm
- Smeer de zalm goed in met olijfolie, en ook de (grill)pan. Bak de zalm op hoog vuur, niet te lang, zodat de zalm nog mals is.
- Schik de asperges op de borden, verdeel de peterseliedressing erover en leg daar de gehalveerde eieren op. Heerlijk met de zalm. Smakelijk eten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Gisteren gemaakt, vrij simpel om te doen echter vonden wij de dressing behoorlijk zuur, waarschijnlijk door de kappertjes. Wij proberen de volgende keer weer een ander asperges recept.
Kappertjes zijn zuur, dat klopt. Vandaar ook de toevoeging ‘zonder vocht’. Asperges combineren goed met een iets zurige smaak, maar als je daar niet van houdt kun je beter een ander recept nemen 🙂
Was inderdaad zonder vocht gedaan 😉 Ligt ook zeker niet aan de receptuur, maar meer aan onze smaakbeleving.
Dit is een super recept. Het smaakte heerlijk. Gaan we vaker maken.
Dat mag! Eet ze!