Asperges met peterseliedressing en zalm

asperges met peterseliedressing en zalm

Echt een feestje om deze koolhydraatarme asperges met peterseliedressing en zalm te maken en vervolgens te mogen eten! Anna-Karina en ik zijn echte asperge fans, dus zodra het witte goud zich aandient in het voorjaar, staat het bij ons op het menu. Vaak kiezen we dan voor de klassieke combinatie met roomboter en eierkruim, maar we mogen ook graag variëren. Op KoolhydraatarmRecept.nl vind je dan ook best veel verschillende aspergerecepten. Als je denkt dat we het scala wel zo’n beetje gehad hebben, heb je het mis! Want deze variant met peterseliedressing voegt zeker iets nieuws toe. We hebben ‘m inmiddels al weer een paar keer gegeten, ook omdat het zo snel klaar is. En het bevat per portie slechts: calorieën 891.2 kcal  ⋆  koolhydraten 5.15 g  ⋆  eiwitten 36.15 g  ⋆  vetten 79.8 g  ⋆  vezels 5.7 g.

Zuurtje

Bij kappertjes en mosterd denk je misschien al snel aan een te sterke smaak tegenover asperges. Maar als geheel smaken deze asperges met peterseliedressing en zalm toch bijzonder subtiel. Dat zuurtje en dat beetje pit zijn juist bijzonder welkom.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Met meer dan 65.000 verkochte exemplaren, ware bestsellers te noemen! Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor € 20,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 


Advertentie

Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je asperges met peterseliedressing en zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

asperges met peterseliedressing en zalm

Asperges met peterseliedressing en zalm

Echt een feestje om deze koolhydraatarme asperges met peterseliedressing en zalm te maken en vervolgens te mogen eten!
4 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 891.2 koolhydraten 5.15 geiwitten 36.15 gvetten 79.8 gvezels 5.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing/saus

Zalm

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Schil de asperges rondom met een dunschiller. Snij 1 tot 2 cm van de onderkant af. Halveer ze en kook ze 5 minuten op hoog vuur in ruim water met wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges 15 minuten lang nagaren.
 • Kook de eieren 7 minuten. Spoel ze een halve minuut lang koud af en pel ze daarna.

Dressing/saus

 • Haal de dikke stengels van de peterselie. Doe de overige peterselie in een hoge mengbeker, samen met de mosterd, kappertjes en olijfolie extra vierge. Pureer met een staafmixer. Voeg eventueel peper en/of zout toe.

Zalm

 • Smeer de zalm goed in met olijfolie, en ook de (grill)pan. Bak de zalm op hoog vuur, niet te lang, zodat de zalm nog mals is.
 • Schik de asperges op de borden, verdeel de peterseliedressing erover en leg daar de gehalveerde eieren op. Heerlijk met de zalm. Smakelijk eten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


5 gedachten over “Asperges met peterseliedressing en zalm”

 1. Johan Schurink-Krauts

  4 sterren
  Gisteren gemaakt, vrij simpel om te doen echter vonden wij de dressing behoorlijk zuur, waarschijnlijk door de kappertjes. Wij proberen de volgende keer weer een ander asperges recept.

  1. Kappertjes zijn zuur, dat klopt. Vandaar ook de toevoeging ‘zonder vocht’. Asperges combineren goed met een iets zurige smaak, maar als je daar niet van houdt kun je beter een ander recept nemen 🙂

   1. Johan Schurink-Krauts

    Was inderdaad zonder vocht gedaan 😉 Ligt ook zeker niet aan de receptuur, maar meer aan onze smaakbeleving.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven