Asperges met guacamole en witlofsalade

asperges met guacamole en witlofsalade

Dit prachtige voorgerechtje van asperges met guacamole en witlofsalade was de start van een feestelijk 5 gangen asperge menu. Alle recepten van het asperge menu zijn koolhydraatarm, dus ik ga ze de komende tijd allemaal met jullie delen en verklaar hierbij de Meimaand tot Aspergemaand! Dit voorgerechtje bevat 3.65 gram koolhydraten per portie. Mijn heer Hans was jarig en hij wilde als cadeau dat ik helemaal voor hém persoonlijk een aspergemenu zou koken. Hij kookt eigenlijk altijd onze gewone doordeweekse maaltijden. We koken samen voor de website, maar dat doen we meestal van vrijdag t/m maandag. Dan hebben we de rest van de week om uit te werken.

Welke asperge en vervangen

Deze asperges met guacamole maakte ik als klein voorgerechtje met aspergetips, je weet wel die mooie kleine groene asperges. Misschien wil je het liever als hoofdgerecht maken? Neem dan grote groene asperges en maak eenvoudig een wat grotere hoeveelheid witlofsalade. Hou je niet van asperges? Geen nood, je kunt ze in recepten best vervangen door andere, beetje harde, groente in mooie reepjes: zoals komkommer, venkel, wortel of bleekselderij die je kort blancheert Courgette kan ook, maar die zou ik dan ultrakort blancheren of rauw gebruiken.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

asperges met guacamole en witlofsalade

Zo maak je deze asperges met guacamole

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


asperges met guacamole en witlofsalade

Asperges met guacamole en witlofsalade

Eet de heerlijke asperges met guacamole als voorgerecht. Liever als hoofdgerecht? Neem wat meer en dan gewone groene asperges.
5 van 1 stem
Keuken: Overig
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie (voorgerecht)
kcal 307.9 koolhydraten 3.65 geiwitten 7.4 gvetten 28.55 gvezels 5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

SALADE

Dressing

GUACAMOLE

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook het ei hard in 8 minuten.
  • Snijd een klein stukje van de onderkant van de aspergetips en blancheer ze in 1 minuut in kokend water. Spoel direct koud in een vergiet, zo stopt het kookproces en laat ze uitlekken.
  • Rooster amandelschaafsel in een droge koekenpan en doe over op een bordje om te voorkomen dat ze alsnog verbranden.

SALADE en Dressing

  • Snijd de witlof fijn pas vlak voor het serveren. Snijd bosui fijn en knip de bieslook, meng door elkaar.
  • Klop slagroom, citroensap, zoetstof, mosterd en olijfolie tot een mooie lobbige dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

GUACAMOLE

  • Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de avocado met zure room, knoflook en citroensap. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Als je voldoende citroensap gebruikt kun je deze guacamole zeker een paar uur mooi groen houden! Tip: leg de pit van de avocado erin.
  • Zet de alles koel en afgedekt weg tot gebruik.

SERVEREN

  • Snijd de witlof ragfijn en meng met de bosui, bieslook en dressing. Proef. Gebruik een ring om de witlofsalade mooi op het bord te krijgen, lichtjes aandrukken. Garneer met wat bieslook. Halveer het ei en leg erbij. Verdeel vervolgens de asperges over de bordjes en lepel er wat guacamole op en bestrooi met amandelschaafsel. Maal er nog wat peper over. Eet smakelijk en geniet ervan!

Extraatje

  • Ik spoot er nog een toefje ongezoete slagroom met zout en peper op, hmmm. Dat was een heerlijk begin van een feestelijke maaltijd!!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



2 gedachten over “Asperges met guacamole en witlofsalade”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top