asperges met guacamole en witlofsalade

Asperges met guacamole en witlofsalade

Dit prachtige voorgerechtje van asperges met guacamole en witlofsalade was de start van een feestelijk 5 gangen asperge menu. Alle recepten van het asperge menu zijn koolhydraatarm, dus ik ga ze de komende tijd allemaal met jullie delen en verklaar hierbij de Meimaand tot Aspergemaand! Mijn heer Hans was jarig en hij wilde als cadeau dat ik voor hém zou koken, gewoonlijk kookt hij voor mij namelijk. Even voor de goede orde… ik kook natuurlijk wel altijd zelf als ik nieuwe recepten voor jullie (mijn pottenkijkers) heb verzonnen!

 

Soorten asperge

Deze asperges met guacamole maakte ik als klein voorgerechtje met aspergetips, je weet wel die mooie kleine groene asperges. Misschien wil je het liever als hoofdgerecht maken? Neem dan grote groene asperges en maak eenvoudig een wat grotere hoeveelheid witlofsalade.

asperges met guacamole en witlofsalade

Liever geen asperges?

Hou je niet van asperges? Geen nood, je kunt ze in recepten best vervangen door andere, beetje harde, groente in mooie reepjes: zoals komkommer, venkel, wortel of bleekselderij die je kort blancheert Courgette kan ook, maar die zou ik dan ultrakort blancheren of rauw gebruiken.

NB: Op de enkele foto’s ontbreekt de geroosterde amandel nog, die was ik in alle drukke keukentoestanden even uit het oog verloren… gelukkig merkte ik het bij de eerste hap, op de laatste foto zien jullie ze alsnog 😉

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze asperges met guacamole

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Asperges met guacamole en witlofsalade

asperges met guacamole en witlofsalade

Door Anna-Karina Geplaatst mei 7, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 3,3 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Eet de heerlijke asperges met guacamole als voorgerecht. Liever als hoofdgerecht? Neem wat meer en dan gewone groene asperges.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges en kook de asperges in 1 minuut beetgaar, direct koud afspoelen (zo blijven ze mooi groen en je stopt het kookproces) in een vergiet en goed uit laten lekken.
  2. Rooster amandelschaafsel in een droge koekenpan en doe over op een bordje om te voorkomen dat ze alsnog verbranden.
  3. Kook een ei hard.
  4. SALADE en DRESSING
    Snijd de witlof pas als je het gerechtje gaat serveren dan blijft het lekker knapperig. Snijd bosui fijn en knip de bieslook, meng door elkaar.
    Voor de dressing klop je slagroom, appelazijn, mosterd en 1 el. olie op tot een mooie lobbige dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. GUACAMOLE
    Meng avocado, zure room, knoflook en citroensap met een staafmixer superfijn. Breng royaal op smaak met paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout. Als je voldoende citroensap gebruikt kan je deze guacamole zeker een paar uur mooi groen houden!
  6. Zet de gekookte asperges, bosui-bieslook, de dressing en guacamole koel en afgedekt weg tot gebruik.
  7. SERVEREN
    Vlak voor het serveren snijd je de witlof. Halveer de stronk en haal de bittere pit eruit. Snijd de witlof nu in mooie fijne reepjes. Meng de fijngesneden witlof met wat bosui -bieslook en breng op smaak met de dressing. Zelf proeven hoeveel je lekker vindt, wellicht hou je van beiden iets over! Gebruik een ring of andere vorm om de witlofsalade mooi op het bord te krijgen, lichtjes aandrukken voordat je de vorm weghaalt, garneer als je wilt met wat bieslook. Halveer het ei en leg erbij. Verdeel vervolgens de asperges over de bordjes en lepel er wat guacamole op en bestrooi met amandelschaafsel. Maal er nog wat peper over. Eet smakelijk en geniet ervan!
  8. PS: Op mijn bordje spoot ik nog een toefje ongezoete slagroom, waar ik wat zout en peper op deed, hmmm. Dat was een heerlijk begin van een feestelijke maaltijd!!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Asperges met guacamole en witlofsalade”

Ken je onze twee kookboeken al?

 

80 Shares
Share47
Pin33
Tweet
+1