aspergemousse met ei

Aspergemousse met ei

Deze feestelijke aspergemousse met ei heb ik gemaakt met behulp van mijn nieuwe sifon. Want joepie hé, dit is alweer het 200e recept op de website! Whow, en dat binnen anderhalf jaar, voorwaar geen kattenpis. Op deze doordeweekse maandag daarom een extra feestelijk recept. De aspergemousse een ongelooflijk lekker koolhydraatarm voorgerechtje of lunch.

Sifon

Superzacht die aspergemousse uit de sifon. Maar ik kan je geruststellen, het kan ook zonder hoor. In dat geval maak je het met opgeklopt slagroom. In het recept hieronder vind je een beschrijving voor bereiding mét sifon en zónder sifon. De opmaak en smaak is precies hetzelfde, alleen de structuur van de aspergemousse zelf zal iets anders zijn. Bevat per flinke portie 364.8 kcal ⋆ koolhydraten 3.75 g ⋆ eiwitten 10.55 g ⋆ vetten 34.2 g ⋆ vezels 1.7 g.

Passieve tijd

Moeilijk om te maken is de aspergemousse met ei totaal niet. Echter het aspergemengsel moet wel drie uur in de koelkast. Zodat het lekker koud is. Die tijd moet je er dus wel even voor reserveren, maar dan heb je ook wel een écht feestje voor je snufferd staan hoor… kijk maar!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

aspergemousse met ei

Zo maak je de aspergemousse met ei

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Aspergemousse met ei

aspergemousse met ei
Door: Anna-Karina van Denderen
Ongelooflijk lekker voorgerecht van aspergemousse met ei gemaakt met behulp van een sifon. Geen sifon? Maak het dan met zelf stijf geslagen slagroom.
4.72 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Koelen 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 min

Voedingswaarde

Per flinke portie 
calorieën 364.8 kcalkoolhydraten 3.75 geiwitten 10.55 gvetten 34.2 gvezels 1.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 flinke porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Aspergemousse

Overige lagen

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook voor de eierlaag alvast 2 eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen in koud water.
  • Snipper een klein uitje. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Houd 1 rauwe malse asperge achter voor de garnering. Kook de rest van de asperges samen met de gesnipperde ui in 10 minuten gaar. Doe over in een vergiet, spoel koud af tot afgekoeld. Laat goed uitlekken. Pureer de asperges en ui met de mosterd, eidooier, slagroom en olie in de blender of keukenmachine helemaal fijn.

Werkwijze met sifon (zeven!)

  • Zeef het gepureerde mengsel goed, zodat je een mooie gladde saus overhoudt. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de gezeefde massa in de sifon en doe er volgens gebruiksaanwijzing 1 of 2 patronen in. Houd je sifon ondersteboven en schud krachtig. Zet 3 uur in de koelkast. Ga verder bij "Overige lagen"

Werkwijze zonder sifon (zonder zeven)

  • Zet het aspergemengsel 3 uur afgedekt in de koelkast. Klop de slagroom apart stijf en zet ook koel weg tot gebruik. Spatel slagroom vlak voor het opdienen voorzichtig door het aspergemengsel, proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zie verder hieronder.

Overige lagen

  • Pel de koude hardgekookte eieren en haal de dooiers uit het wit. Hak het wit grof. Prak het eigeel met mayonaise en citroensap tot een smeuïge saus. Snijd 1 rauwe asperge in kleine stukjes.

Serveer in laagjes

  • Onder in een glas een laagje gehakt eiwit, aspergemousse, dooiersaus, weer aspergemousse en tot slot een lepel rauwe asperge met eiwit.
  • Heerlijk feestelijke aspergemousse met ei. Bij wat je ook te vieren hebt… eet smakelijk en veel plezier!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top