aspergemousse met ei

Aspergemousse met ei

Joehoe… dit is alweer mijn 200e recept! Op deze gewone maandag een extra feestelijk recept voor jullie. Een ongelooflijk lekker voorgerecht van aspergemousse met ei gemaakt met behulp van mijn nieuwe sifon. Kan ook zonder als je geen sifon hebt, dan maak je het met opgeklopt slagroom. Moeilijk is het helemaal niet, het aspergemengsel moet echter wel drie uur in de koelkast om lekker koud te worden. Die tijd moet je er dus wel voor reserveren.

In het recept hieronder vind je een beschrijving voor bereiding mét sifon en zónder sifon. De opmaak en smaak is gewoon hetzelfde, alleen de structuur van de aspergemousse zelf zal iets anders zijn.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je aspergemousse met ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Aspergemousse met ei


aspergemousse met ei

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juli 20, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 2-4 porties
 • Koolhydraten: 3 khd per persoon (2-4 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 15 minuten
 • Kooktijd: 10 minuten
 • Klaar in: 3 uren 25 minuten

Ongelooflijk lekker voorgerecht van aspergemousse met ei gemaakt met behulp van een sifon. Geen sifon? Maak het dan met zelf stijf geslagen slagroom.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Kook de eieren (hard) en laat ze afkoelen.
 2. Snipper de ui en snijd het houtige eindje van de asperges. Kook ze samen me de gesnipperde ui in 10 minuten gaar.
 3. Giet gare asperges en ui in een vergiet en spoel koud af tot ze zijn afgekoeld, laat uitlekken.
 4. MET SIFON: Pureer asperges, ui, mosterd, eidooier, slagroom en olie in de blender of keukenmachine helemaal fijn. Zeef het gepureerde mengsel goed, zodat je een mooie gladde saus overhoudt. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de gezeefde massa in de sifon en doe er volgens gebruiksaanwijzing 1 of 2 patronen in. Houd je sifon ondersteboven en schud krachtig. Zet minstens 3 uur in de koelkast.
 5. ZONDER SIFON: Pureer asperges, ui, mosterd, eidooier en olie in de blender of keukenmachine helemaal fijn. Zet het aspergemengsel minstens 3 uur afgedekt in de koelkast. Klop de slagroom apart stijf en zet gekoeld weg tot gebruik. Spatel slagroom vlak voor het opdienen voorzichtig door het aspergemengsel, proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
 6. OVERIGE LAGEN VOORBEREIDEN
  Pel de koude hardgekookte eieren en haal de dooiers uit het wit. Hak het wit grof. Prak eigeel met mayonaise en citroensap tot een smeuïge saus. Snijd 1 rauwe asperge in kleine stukjes. Zet gekoeld weg tot gebruik.
 7. GLAZEN OPMAKEN
  Maak laagjes in een -wijn-glas: gehakt eiwit, aspergemousse, dooiersaus, aspergemousse en een lepel rauwe asperge met eiwit. Heerlijk feestelijk, bij wat je ook te vieren hebt... eet smakelijk en veel plezier!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Aspergemousse met ei”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

59 Shares
Share17
Pin42
Tweet