aspergemousse met ei

Aspergemousse met ei

Deze feestelijke aspergemousse met ei heb ik gemaakt met behulp van mijn nieuwe sifon. Want joepie hé, dit is alweer het 200e recept op de website! Whow, en dat binnen anderhalf jaar, voorwaar geen kattenpis. Op deze doordeweekse maandag daarom een extra feestelijk recept. De aspergemousse een ongelooflijk lekker koolhydraatarm voorgerechtje of lunch.

Advertentie

Sifon

Superzacht die aspergemousse uit de sifon. Maar ik kan je geruststellen, het kan ook zonder hoor. In dat geval maak je het met opgeklopt slagroom. In het recept hieronder vind je een beschrijving voor bereiding mét sifon en zónder sifon. De opmaak en smaak is precies hetzelfde, alleen de structuur van de aspergemousse zelf zal iets anders zijn. Bevat per flinke portie 364.8 kcal ⋆ koolhydraten 3.75 g ⋆ eiwitten 10.55 g ⋆ vetten 34.2 g ⋆ vezels 1.7 g.

Passieve tijd

Moeilijk om te maken is de aspergemousse met ei totaal niet. Echter het aspergemengsel moet wel drie uur in de koelkast. Zodat het lekker koud is. Die tijd moet je er dus wel even voor reserveren, maar dan heb je ook wel een écht feestje voor je snufferd staan hoor… kijk maar!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

aspergemousse met ei

Zo maak je de aspergemousse met ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


aspergemousse met ei

Aspergemousse met ei

Ongelooflijk lekker voorgerecht van aspergemousse met ei gemaakt met behulp van een sifon. Geen sifon? Maak het dan met zelf stijf geslagen slagroom.
4.75 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Koelen 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten

Voedingswaarde

Per flinke portie 
kcal 364.8 koolhydraten 3.75 geiwitten 10.55 gvetten 34.2 gvezels 1.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 flinke porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Aspergemousse

Overige lagen

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook voor de eierlaag alvast 2 eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen in koud water.
  • Snipper een klein uitje. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Houd 1 rauwe malse asperge achter voor de garnering. Kook de rest van de asperges samen met de gesnipperde ui in 10 minuten gaar. Doe over in een vergiet, spoel koud af tot afgekoeld. Laat goed uitlekken. Pureer de asperges en ui met de mosterd, eidooier, slagroom en olie in de blender of keukenmachine helemaal fijn.

Werkwijze met sifon (zeven!)

  • Zeef het gepureerde mengsel goed, zodat je een mooie gladde saus overhoudt. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de gezeefde massa in de sifon en doe er volgens gebruiksaanwijzing 1 of 2 patronen in. Houd je sifon ondersteboven en schud krachtig. Zet 3 uur in de koelkast. Ga verder bij "Overige lagen"

Werkwijze zonder sifon (zonder zeven)

  • Zet het aspergemengsel 3 uur afgedekt in de koelkast. Klop de slagroom apart stijf en zet ook koel weg tot gebruik. Spatel slagroom vlak voor het opdienen voorzichtig door het aspergemengsel, proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zie verder hieronder.

Overige lagen

  • Pel de koude hardgekookte eieren en haal de dooiers uit het wit. Hak het wit grof. Prak het eigeel met mayonaise en citroensap tot een smeuïge saus. Snijd 1 rauwe asperge in kleine stukjes.

Serveer in laagjes

  • Onder in een glas een laagje gehakt eiwit, aspergemousse, dooiersaus, weer aspergemousse en tot slot een lepel rauwe asperge met eiwit.
  • Heerlijk feestelijke aspergemousse met ei. Bij wat je ook te vieren hebt… eet smakelijk en veel plezier!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


3 gedachten over “Aspergemousse met ei”

  1. Wat een ontzettend lekker voorgerecht! We hebben er samen met onze culinaire gasten ongelooflijk van genoten!!!

  2. Je 200ste recept alweer. Wat een prestatie. CHAPEAU. En vooral doorgaan want mijn mannetje en ik genieten er zo van.
    Lieve groet, Gonny

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven