aspergemousse met ei

Aspergemousse met ei

Joepie hé, dit is alweer het 200e recept op de website! Whow, en dat binnen anderhalf jaar, da’s geen kattepis 😉 Op deze doordeweekse maandag daarom een extra feestelijk recept voor jullie. Werkelijk een ongelooflijk lekker koolhydraatarm voorgerechtje of lunch.  Deze aspergemousse met ei heb ik gemaakt met behulp van mijn nieuwe sifon. Maar ik kan je geruststellen, het kan ook zonder! In dat geval maak je het met opgeklopt slagroom. In het recept hieronder vind je een beschrijving voor bereiding mét sifon en zónder sifon. De opmaak en smaak is precies hetzelfde, alleen de structuur van de aspergemousse zelf zal iets anders zijn.

Passieve tijd

Moeilijk om te maken is de aspergemousse met ei totaal niet. Echter het aspergemengsel moet wel drie uur in de koelkast. Zodat het lekker koud is. Die tijd moet je er dus wel even voor reserveren, maar dan heb je ook wel een echt feestje voor je snufferd staan hoor… kijk maar!

aspergemousse met ei

aspergemousse met ei 

 

Zo maak je de aspergemousse met ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

aspergemousse met ei

Aspergemousse met ei

door Anna-Karina van Denderen
Ongelooflijk lekker voorgerecht van aspergemousse met ei gemaakt met behulp van een sifon. Geen sifon? Maak het dan met zelf stijf geslagen slagroom.
4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 15 min
Koken: 10 min
Koelen: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 25 min

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per portie (of 2 gr khd bij halve porties)

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Aspergemousse
Overige lagen

Bereiden

  • Kook voor de eierlaag alvast de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen in koud water.
  • Snipper de ui. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Houd 1 rauw asperge achter voor de garnering. Kook de rest van de asperges samen me de gesnipperde ui in 10 minuten gaar. Doe over in een vergiet, spoel koud af tot afgekoeld. Laat goed uitlekken. Pureer asperges, ui, mosterd, eidooier, slagroom en olie in de blender of keukenmachine helemaal fijn.
Werkwijze met sifon
  • Zeef het gepureerde mengsel goed, zodat je een mooie gladde saus overhoudt. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de gezeefde massa in de sifon en doe er volgens gebruiksaanwijzing 1 of 2 patronen in. Houd je sifon ondersteboven en schud krachtig. Zet 3 uur in de koelkast. Ga verder bij "Overige lagen"
Werkwijze zonder sifon
  • Zet het aspergemengsel 3 uur afgedekt in de koelkast. Klop de slagroom apart stijf en zet gekoeld weg tot gebruik. Spatel slagroom vlak voor het opdienen voorzichtig door het aspergemengsel, proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zie verder hieronder.
Overige lagen
  • Pel de koude hardgekookte eieren en haal de dooiers uit het wit. Hak het wit grof. Prak het eigeel met mayonaise en citroensap tot een smeuïge saus. Snijd 1 rauwe asperge in kleine stukjes.
Serveer in laagjes
  • Onder in een glas een laagje gehakt eiwit, aspergemousse, dooiersaus, weer aspergemousse en tot slot een lepel rauwe asperge met eiwit.
  • Heerlijk feestelijke aspergemousse met ei. Bij wat je ook te vieren hebt... eet smakelijk en veel plezier!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 79 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Aspergemousse met ei”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like