Deze feestelijke aspergemousse met ei heb ik gemaakt met behulp van mijn nieuwe sifon. Want joepie hé, dit is alweer het 200e recept op de website! Whow, en dat binnen anderhalf jaar, voorwaar geen kattenpis. Op deze doordeweekse maandag daarom een extra feestelijk recept. De aspergemousse een ongelooflijk lekker koolhydraatarm voorgerechtje of lunch.
Sifon
Superzacht die aspergemousse uit de sifon. Maar ik kan je geruststellen, het kan ook zonder hoor. In dat geval maak je het met opgeklopt slagroom. In het recept hieronder vind je een beschrijving voor bereiding mét sifon en zónder sifon. De opmaak en smaak is precies hetzelfde, alleen de structuur van de aspergemousse zelf zal iets anders zijn. Bevat per flinke portie 364.8 kcal ⋆ koolhydraten 3.75 g ⋆ eiwitten 10.55 g ⋆ vetten 34.2 g ⋆ vezels 1.7 g.
Passieve tijd
Moeilijk om te maken is de aspergemousse met ei totaal niet. Echter het aspergemengsel moet wel drie uur in de koelkast. Zodat het lekker koud is. Die tijd moet je er dus wel even voor reserveren, maar dan heb je ook wel een écht feestje voor je snufferd staan hoor… kijk maar!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de aspergemousse met ei
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Aspergemousse met ei
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Aspergemousse
- 25 g ui
- 100 g groene asperges , 1 rauwe achterhouden
- 5 ml Zaanse mosterd, 1 tl
- 1 eidooier
- 10 ml olijfolie
- 100 ml slagroom
- peper en zout
Overige lagen
- 2 eieren, gekookt koud
- 1 el mayonaise
- kneepje citroensap
- 1 groene asperges, rauw in kleine stukjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook voor de eierlaag alvast 2 eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen in koud water.
- Snipper een klein uitje. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Houd 1 rauwe malse asperge achter voor de garnering. Kook de rest van de asperges samen met de gesnipperde ui in 10 minuten gaar. Doe over in een vergiet, spoel koud af tot afgekoeld. Laat goed uitlekken. Pureer de asperges en ui met de mosterd, eidooier, slagroom en olie in de blender of keukenmachine helemaal fijn.
Werkwijze met sifon (zeven!)
- Zeef het gepureerde mengsel goed, zodat je een mooie gladde saus overhoudt. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de gezeefde massa in de sifon en doe er volgens gebruiksaanwijzing 1 of 2 patronen in. Houd je sifon ondersteboven en schud krachtig. Zet 3 uur in de koelkast. Ga verder bij "Overige lagen"
Werkwijze zonder sifon (zonder zeven)
- Zet het aspergemengsel 3 uur afgedekt in de koelkast. Klop de slagroom apart stijf en zet ook koel weg tot gebruik. Spatel slagroom vlak voor het opdienen voorzichtig door het aspergemengsel, proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zie verder hieronder.
Overige lagen
- Pel de koude hardgekookte eieren en haal de dooiers uit het wit. Hak het wit grof. Prak het eigeel met mayonaise en citroensap tot een smeuïge saus. Snijd 1 rauwe asperge in kleine stukjes.
Serveer in laagjes
- Onder in een glas een laagje gehakt eiwit, aspergemousse, dooiersaus, weer aspergemousse en tot slot een lepel rauwe asperge met eiwit.
- Heerlijk feestelijke aspergemousse met ei. Bij wat je ook te vieren hebt… eet smakelijk en veel plezier!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een ontzettend lekker voorgerecht! We hebben er samen met onze culinaire gasten ongelooflijk van genoten!!!
Je 200ste recept alweer. Wat een prestatie. CHAPEAU. En vooral doorgaan want mijn mannetje en ik genieten er zo van.
Lieve groet, Gonny
Gefeliciteerd met je 200e recept