asperge mosterdsoep

Asperge mosterdsoep met crème fraîche

We maakten een heerlijke low carb asperge mosterdsoep. Onder een stralende winterzon en voorjaarstemperaturen zijn in Limburg weer vele hectares aspergebedden strak in het gelid klaar gelegd. Vervolgens zijn de bedden bedekt onder zwart  plastic om te zorgen dat het boven de grond opkomende ‘Witte Goud’ niet verkleurt en mooi wit blijft. De eerste asperges worden al medio maart gestoken. Het aspergeseizoen loopt traditiegetrouw 24 juni af. De witte asperges mogen vanaf dan niet meer beschikbaar zijn. De groene echter nog wel. Daarmee kun je dus jaarrond bijzonder smakelijke gerechten op tafel toveren. Deze asperge mosterdsoep bevat 3.75 gram koolhydraten per bordje.

Advertentie

Zaanse trots

We wonen inmiddels lang genoeg in Zaandam om te weten dat mosterdsoep een plaatselijke trots is. Je kunt het vaak genoeg op een menukaart vinden. En de 2.219.371 bezoekers per jaar van de Zaanse Schans* passeren vrijwel allemaal de mosterdmolen die een heerlijke milde grove mosterd produceert. De mosterd is in het hele land makkelijk verkrijgbaar, bovendien vriendelijk voor je portemonnee. Wij maakten deze asperge mosterdsoep met onze ‘eigen’ Zaanse natuurlijk!

Specerijen

Eigenlijk zijn het twee molens die op de Zaanse Schans zijn samengevoegd: bovenop specerijenpakhuis Indië’s Welvaren staat sinds 1955 molen De Huisman, maar ze stonden lange tijd naast elkaar aan het Blauwe Pad in Zaandam. Snuifmolen De Huisman uit 1786 en specerijenmolen Indië’s Welvaren uit 1908 moesten wijken voor stadsuitbreiding. Nu vormen de panden samen één eigentijds bedrijf in een oud jasje, met overal de geur van vers gemalen specerijen.

Geïnspireerd door deze ambachtelijke smaakmaker ontsproot het idee om het aromatische van de mosterd te combineren met de delicate smaak van groene asperges. Als verbinding tussen de smaken hebben we gekozen voor romige zuivel. Als je de asperge mosterdsoep extra feestelijk wilt maken, zonder dat je een koolhydratenboost krijgt, kun je er sneetjes pompoenpittenbrood met zalmplakjes bij serveren.

* Bezoekersaantallen top 5 attracties Nederland (2017)
1 Efteling 5.186.945
2 Lovers Canal Cruises 2.283.420
3 Van Gogh Museum 2.255.010
4 Zaanse Schans 2.219.371
5 Rijksmuseum Amsterdam 2.160.000



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

asperge mosterdsoep

asperge mosterdsoep

Zo maak je de asperge mosterdsoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


asperge mosterdsoep

Asperge mosterdsoep met crème fraîche

We wonen inmiddels lang genoeg in Zaandam om te weten dat mosterdsoep een plaatselijke trots is. Wij voegen er graag groene asperges aan toe. Maak het af met een lepel crème fraîche en wat fijngesneden bosui. Smullen maar!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 130 koolhydraten 3.75 geiwitten 3.3 gvetten 10.75 gvezels 2.23 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en kook ze 6 minuten. Spoel ze koud af om het kookproces te stoppen. Snijd ⅓ van de onderkant af. Pureer die onderste stukjes. Snijd de rest van de asperges in éénhapsformaat.
  • Snipper de sjalotten en fruit ze in een klontje boter. Voeg de gepureerde asperges en de mosterd toe. Laat even op een laag vuur stoven.
  • Voeg de bouillon toe. Laat 5 minuten koken. Voeg de aspergestukjes toe en naar smaak peper.
  • Roer de crème fraîche even los en snijd de bosui in ringetjes.
  • Serveer met crème fraîche en bosui. Geef er pompoenpittenbrood met plakjes gerookte zalm bij.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


6 gedachten over “Asperge mosterdsoep met crème fraîche”

  1. Alleen al bij het lezen van het recept loopt het water in mijn mond. ’t Moet vast ook lukken met Doesburgse mosterd, daar struikel je hier nl. over.
    Lieve, nog steeds wat warrige , groet,
    Erna.

  2. Daar zit ik nu, midden in de nacht, ellendig te voelen na mijn (vr)eetbui van de Chinees gisterenavond. Eigen schuld dikke bult, dit doe ik dus NOOIT meer, buikpijn, maagkrampen……..maar genoeg hierover ? had mijn tablet gepakt ter afleiding en het weekrecept van Anna-Karina en Hans komt binnen. Dus dit gaat het vanavond worden, lekker vega en koolhydraatarm zodat het buikje rustig bij kan komen ? en dan nu eerst nog een uurtje proberen te slapen. Alvast beide bedankt, gaat vast heel lekker worden. Lieve groet Petra

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven