asperge lasagne met zalm

Asperge lasagne met zalm

Deze asperge lasagne met zalm is een prachtig subtiel gerecht met een lekker crunchy korstje. Alle alle ingrediënten komen uitstekend tot hun recht. Met uiteraard de asperge in de hoofdrol. De courgette gebruikten we rauw, dan blijft de smaak ervan lekker fris. 100 gram gerookte zalm is voldoende. Daardoor overheerst de zalm niet, maar zorgt voor precies voldoende pit. De room smeedt alle smaken tot één evenwichtig geheel. Per portie reken je 8.3 gram koolhydraten.

Advertentie

Bouwkunst

Voor deze asperge lasagne met zalm kun je trouwens het beste asperges kopen van zo’n 2 centimeter dik en maximaal 25 centimeter lang. Je kunt dan de asperges halveren én in de lengte door midden snijden. Omdat je dan één vlakke kant hebt, is het makkelijker om te stapelen en je hebt meer stukjes zodat je voldoende lagen kunt maken! Bovendien is de smaakbalans (verhouding saus/courgette/asperge in 1 hap) ook beter.

Asperges, asperges en asperges!

Wij aten ieder de helft als hoofdgerecht, was teveel eigenlijk. Je kunt ook kleinere porties van de asperge lasagne met zalm serveren met een salade erbij of als voorgerechtje of lunch. Wij smullen zolang het aspergeseizoen nog niet voorbij is zo vaak als we kunnen van het ‘witte goud’. Natuurlijk op de klassieke manier met boter, ei en zalm. Maar een mens wil wel eens wat anders nietwaar? En voor de website verzinnen we sowieso elk jaar weer nieuwe aspergerecepten. 

Aspergemenu

Anna-Karina maakte eens een heel 5 gangen aspergemenu voor mijn verjaardag. Zeer genoeglijk, met als klap op de vuurpijl heel bijzonder asperge-ijs toe!  Het aspergeseizoen loopt trouwens van eind april tot aan Sint Jan op 24 juni. Het einde van het aspergeseizoen is overigens niet omdat er daarna geen asperges meer te oogsten zijn, maar omdat de stengels van de aspergeplant moeten doorgroeien om stikstof uit de lucht te halen. Daarna kan de plant zich herstellen voor het volgende -heerlijke- aspergeseizoen.

Variatie aspergerecepten

Lekker variëren staat bij ons hoog in het vaandel. Dat variëren is ons meer dan gelukt met deze asperge lasagne met zalm. Als je niet van zalm houdt, gebruik dan ham; of pittige kaas als je het vegetarisch wilt houden. Ben je wel dol op asperges? Op de website, en natuurlijk ook in onze boeken, staan allerlei lekkere en makkelijke aspergerecepten die je doen watertanden. Wat te denken van asperges met guacamole, van asperges in citroendressing, of van asperge met zalmtartaar? En dan hebben we het alleen nog maar over witte asperges. Als het om groene asperges gaat zijn er ook nog volop mogelijkheden!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

asperge lasagne met zalm, rusten dan aansnijden
asperge lasagne met zalm, stevig bouwsel

Zo maak je asperge lasagne met zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

asperge lasagne met zalm

Asperge lasagne met zalm

Asperge lasagne met zalm is een prachtig subtiel gerecht met een lekker korstje, waarin alle ingrediënten uitstekend tot hun recht komen. Met uiteraard de asperge in de hoofdrol.
4.60 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
kcal 418.57 koolhydraten 8.3 geiwitten 22.37 gvetten 31.87 gvezels 5.53 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de asperges, halveer ze en kook ze 5 minuten. Haal daarna van de warmtebron en laat ze met het deksel erop nog 5 minuten nagaren tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat even afkoelen. Snijd de halve asperges in de lengte doormidden.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C (hete lucht oven 180 °C).
  • Schaaf de courgette in de lengte in dunne, lange plakken. Waarschijnlijk zul je niet alles gebruiken.
  • Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
  • Hak de peterselie grof.
  • Verwarm de roomkaas met de slagroom, bouillonpoeder, geraspte nootmuskaat en gehakte peterselie, tot de roomkaas is opgelost. Laat het niet koken. Voeg de zalm toe en warm even door. Proef en breng op smaak met wat peper. Iets verdunnen met water indien nodig.
  • Maak laagjes in een niet te grote ovenschaal (ca. 15 x 20 cm) Begin met een laag courgette, vervolgens een dun laagje saus, dan een rijtje asperge, en dwars erop weer plakken courgette. Zo krijg je een stevig bouwsel. Herhaal en sluit af met een laag saus.
  • Meng het amandelmeel met de Parmezaanse kaas en peper en bestrooi de schotel ermee.
  • Bak de asperge lasagne met zalm 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 minuten onder de grill zodat het mooi goudgeel kleurt. Laat een paar minuten rusten. Snijd aan met een scherp mes en serveer onmiddellijk. Eet en geniet.
  • NB: het is normaal dat de groenten wat vocht loslaten, dat kun je niet echt voorkomen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


9 gedachten over “Asperge lasagne met zalm”

  1. In het recept staat dat je de zalm aan de saus moet toevoegen en doorwarmen. Daarna staat bij het opbouwen van de lasagna: eerst eenlaagje saus en dan een laagje zalm. Maar die heb je niet meer want die zit in de saus.

  2. 5 sterren
    Superlekker! Net uit t derde kookboek gekookt en gelijk doorgestuurd naar anderen als tip. En de eerste keer een van de ovenrecepten die niet zo vochtig was. Alles eerst goed laten uitlekken en droog gedept. Enige nadeel is t schillen van de asperges. Dit gaan we zeker vaker eten 😋

  3. Súperlekker vond ik dit…..Dank Je wel voor dit heerlijke recept…Kan ik iedereen aanbevelen. Ik heb ook een laagje winterwortel gemaakt (ik schaaf de courgette en de winterwortel in de lengte met een kaasschaaf in plakken en kook ze kort). Verder heb ik de asperges voor het koken al in kortere stukjes gesneden. Dan heb je geen mes nodig bij het eten 😉

  4. Er staat allemaal lekkere recepten hier maar zonder wat je er allemaal er in moet doen net zoals bij die chocolademelk

    1. Jawel hoor die staan op elke pagina op een vaste plek. Als je even naar beneden scrolt Natasha, dan kom je bij het grijze kader, daar staat het recept! Daar vind je alle ingrediënten en alle beschrijvingen.

  5. Het ziet er heel,lekker uit,maar kan ik de zalm met wat anders vervangen ??

Reacties zijn gesloten.

4.60 from 5 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven