Asperge gazpacho = liefde in een glaasje 2

asperge gazpacho met kruidenolie

Van aspergerecepten kun je nooit genoeg hebben. Dus na het luxe Vispotje met asperges van afgelopen week, kreeg ik gelijk zin in nóg een asperge gerecht. We hebben voor jullie een simpel te maken asperge gazpacho met kruidenolie bedacht. Bijzonder verfrissend en tongstrelend lekker. Moeilijk om te maken? Nee joh, juist niet! Dat is de hele grap. Asperges koken in bouillon en pureren met een half teentje knoflook. Koelen en een beetje leuk aankleden, dus houd wel rekening met de koeltijden. Maar het wachten dubbel en dwars waard, want zeg nou zelf, ‘t is toch gewoon heel feestelijk om te zien zo’n glaasje?

Afvallen met asperges en soep

Er mag best weer even een kilootje, of meer, af bij mij. Aangezien het eten van asperges en soep mij altijd goed helpen om weer even wat af te vallen, moest het een aspergesoep worden. Maar dan wel een ijskoude, vanwege het zonnige en warme weer.  Daarom deze asperge gazpacho met een lekkere kruidenolie en geroosterde pompoenpittenbroodjes. Die broodjes liggen eigenlijk altijd wel, voorgesneden, in de diepvries. De plakjes legde ik even tussen de contactgrill, zo werden ze lekker krokant. Beleggen met zalm of ham en een kwart artisjokhart.  Zit je ook al te kwijlen…? Terwijl ik dit schrijf loopt het water me weer in de mond. Ik lieg niet!

asperge gazpacho met kruidenolie

 

Asperge gazpacho = liefde in een glaasje

Je mag deze koude aspergesoep ook gewoon zonder garnering in een soepkom storten natuurlijk. Maar weet je… met net een beetje meer liefde krijg je een heel ander gevoel bij zo’n maaltijd. Die aandacht voor het maken en de presentatie van je voeding is een vorm van eigenliefde. Al het eten dat je in je mond stopt, gaat jouw lichaam voeden, voorziet je van energie en iedereen is het waard om zichzelf (en daarmee ook anderen) het beste te gunnen. Zoek een mooi glaasje uit, rooster een handje amandelschaafsel, roer de olie en maak van je maaltijd een klein feestje. Piepkleine moeite, en zoveel meer plezier! Het recept is bedoeld voor 4 kleine porties als voorgerecht of amuse. Maar neem gerust een dubbele portie als je het als lunch of hoofdgerecht wilt eten.

asperge gazpacho met kruidenolie

Asperge seizoen

Voordat het aspergeseizoen weer ten einde loopt kan dit recept nog net even. Het Nederlandse aspergeseizoen loopt namelijk, afhankelijk van de temperatuur, van eind april tot Sint Jan op 24 juni. Dus hup naar de winkel!

Ook lekkere koude soepen:

Zo maak je Asperge gazpacho

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Asperge gazpacho = liefde in een glaasje

asperge gazpacho met kruidenolie

Door Anna-Karina Geplaatst juni 8, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4 glaasjes
  • Koolhydraten: ong. 2 gr khd pp (4 glaasjes uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 2 uren 25 minuten

We hebben voor jullie een simpel te maken asperge gazpacho met kruidenolie bedacht. Bijzonder verfrissend en tongstrelend lekker. Moeilijk om te maken? Nee joh, juist niet! Dat is de hele grap. Asperges koken in bouillon en pureren met een half teentje knoflook. Koelen en een beetje leuk aankleden.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in stukken en kook de stukken 7 minuten in de bouillon. De groene asperges kun je er na 3 minuten bijdoen. Laat alle asperges afkoelen in de bouillon, de asperges zullen nu nagaren.
  2. Houd de groene asperges apart. Pureer de WITTE asperges met 300 ml bouillon en de knoflook (zonder velletje) helemaal glad. Voeg nu zoveel bouillon toe als je wilt voor een dunnere soep. Proef en breng op smaak met peper. Zet minstens een half uur in de koelkast.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, laat afkoelen op een schoteltje. Snijd de artisjokharten.
  4. KRUIDENOLIE
    Pureer voor de kruidenolie de kruiden en de olie met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper en zout. Een restje kun je wekenlang koel bewaren in een jampotje. Heerlijk als basis voor al je dressings!
  5. Rooster de sneetjes pompoenpittenbrood(of neem ander koolhydraatarm brood naar keuze) en beleg ze met zalm en een stukje artisjok.
  6. Schenk de gazpacho in leuke glaasjes. Steek er groene asperges in, bestrooi met amandelschaafsel en druppel er nog wat kruidenolie. Serveer de asperge gazpacho met de belegde broodjes en een lepeltje. Ogen dicht en geniet ervan!
  7. Liever vegetarisch? Beleg de broodjes dan met gekookt ei en knoflookmayonaise.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Asperge gazpacho = liefde in een glaasje

  • Simone Planqué

    Donderdag een heerlijk khb diner gemaakt en van gesmuld. Begonnen met een asperge gazpacho, daarna een koude citroen risotto met warm gerookte zalm. Bedankt Anna-Karina van Denderen. Wat zet jij lekkere recepten op koolhydraatarmrecept.nl.
    Als toetje mascarpone met slagroom, verse kersen en pure chocola als topping.