Asperge gazpacho = liefde in een glaasje

asperge gazpacho met kruidenolie

Van aspergerecepten kun je nooit genoeg hebben. Dus na het luxe vispotje met asperges van afgelopen week, kreeg ik gelijk zin in nóg een asperge gerecht. We hebben voor jullie een simpel te maken asperge gazpacho met kruidenolie bedacht. Bijzonder verfrissend en tongstrelend lekker. Moeilijk om te maken? Nee joh, juist niet! Dat is de hele grap. Asperges koken in bouillon en pureren met een half teentje knoflook. Koelen en een beetje leuk aankleden, dus houd wel rekening met de koeltijden. Maar het wachten dubbel en dwars waard, want zeg nou zelf, ‘t is toch gewoon heel feestelijk om te zien zo’n glaasje? Voor de koolhydraten hoef je het niet te laten, het bevat 2.35 gram koolhydraten per glaasje

Afvallen met asperges en soep

Er mag best weer even een kilootje, of meer, af bij mij. Aangezien het eten van asperges en soep mij altijd goed helpen om weer even wat af te vallen, moest het een aspergesoep worden. Maar dan wel een ijskoude, vanwege het zonnige en warme weer.  Daarom deze asperge gazpacho met een lekkere kruidenolie en geroosterde pompoenpittenbroodjes. Die broodjes liggen eigenlijk altijd wel, voorgesneden, in de diepvries. De plakjes legde ik even tussen de contactgrill, zo werden ze lekker krokant. Beleggen met zalm of ham en een kwart artisjokhart.  Zit je ook al te kwijlen…? Terwijl ik dit schrijf loopt het water me weer in de mond. Ik lieg niet!

Asperge gazpacho = liefde in een glaasje

Je mag deze koude aspergesoep ook gewoon zonder garnering in een soepkom storten natuurlijk. Maar weet je… met net een beetje meer liefde krijg je een heel ander gevoel bij zo’n maaltijd. Die aandacht voor het maken en de presentatie van je voeding is een vorm van eigenliefde. Al het eten dat je in je mond stopt, gaat jouw lichaam voeden, voorziet je van energie en iedereen is het waard om zichzelf (en daarmee ook anderen) het beste te gunnen. Zoek een mooi glaasje uit, rooster een handje amandelschaafsel, roer de olie en maak van je maaltijd een klein feestje. Piepkleine moeite, en zoveel meer plezier! Het recept is bedoeld voor 4 kleine porties als voorgerecht of amuse. Maar neem gerust een dubbele portie als je het als lunch of hoofdgerecht wilt eten.

Asperge seizoen

Voordat het aspergeseizoen weer ten einde loopt kan dit recept nog net even. Het Nederlandse aspergeseizoen loopt namelijk, afhankelijk van de temperatuur, van eind april tot Sint Jan op 24 juni. Dus hup naar de winkel!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

asperge gazpacho met kruidenolie
asperge gazpacho met kruidenolie
asperge gazpacho met kruidenolie

Zo maak je Asperge gazpacho

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Asperge gazpacho = liefde in een glaasje

Door: Anna-Karina van Denderen
We hebben voor jullie een simpel te maken asperge gazpacho met kruidenolie bedacht. Bijzonder verfrissend en tongstrelend lekker. Moeilijk om te maken? Nee joh, juist niet! Dat is de hele grap. Asperges koken in bouillon en pureren met een half teentje knoflook. Koelen en een beetje leuk aankleden.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 2 uur 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 66.42 kcalkoolhydraten 2.35 geiwitten 6.35 gvetten 3.17 gvezels 2.02 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 glaasjes

Ingrediënten

Kruidenolie

Beleg voor de broodjes

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in stukken en kook de stukken 7 minuten in de bouillon. De groene asperges kun je er na 3 minuten bijdoen. Laat alle asperges afkoelen in de bouillon, de asperges zullen nu nagaren.
  • Houd de groene asperges apart. Pureer de WITTE asperges met 300 ml bouillon en de knoflook (zonder velletje) helemaal glad. Voeg nu zoveel bouillon toe als je wilt voor een dunnere soep. Proef en breng op smaak met peper. Zet minstens een half uur in de koelkast.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, laat afkoelen op een schoteltje. Snijd de artisjokharten.

Kruidenolie

  • Pureer voor de kruidenolie de kruiden en de olie met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper en zout. Je eet niet alles op, maar een restje kun je wekenlang koel bewaren in een jampotje. Heerlijk als basis voor al je dressings!

Serveren

  • Rooster de sneetjes pompoenpittenbrood (of neem ander koolhydraatarm brood naar keuze) en beleg ze met zalm en een stukje artisjok.
  • Schenk de gazpacho in leuke glaasjes. Steek er groene asperges in, bestrooi met amandelschaafsel en druppel er nog wat kruidenolie. Serveer de asperge gazpacho met de belegde broodjes en een lepeltje. Ogen dicht en geniet ervan!
  • Liever vegetarisch? Beleg de broodjes dan met gekookt ei en knoflookmayonaise.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties