Argentijnse empanadas van fatheaddeeg

Argentijnse empanadas van fathead deeg

Empanadas zijn halvemaanvormige deeghapjes. De vulling kan niet alleen bestaan uit allerlei groenten, ook zoete vullingen zijn niet te versmaden. Wij gebruiken als basis natuurlijk ons geweldige keto fathead deeg! Argentijnse empanadas van fathead deeg zijn overheerlijk en zeker niet moeilijk om te maken. Je maakt ons keto fathead deeg en rolt het dun uit tussen twee vellen bakpapier (of folie). Steek er 9 rondjes uit van ± 9 cm. Vullen, dichtvouwen en bakken. Van eventuele restjes maak je wat versiering of kaasstengels.

Advertentie

De kunst van het dichtvouwen

Empanada komt van ‘empanar’, wat inpakken of of inwikkelen met brood betekent. De deegpakketjes komen van origine uit Spanje. Ze worden niet alleen in Spanje, maar ook in Portugal en heel Zuid-Amerika gegeten. De hapjes zijn niet alleen uitstekend als snack op feestjes. Maar ook in je lunchbox misstaan ze niet. En samen met een simpele salade prima geschikt als hoofdmaaltijd. We hebben het berekend per portie van drie stuks, dan bevat een portie calorieën 522.83 kcal ⋆ koolhydraten 5.43 g ⋆ eiwitten 27.87 g ⋆ vetten 42.97 g ⋆ vezels 3.47 g.

Op het randje

In Chili is het dichtvouwen van de empanada een ware kunst. Men herkent de vulling aan de manier waarop het randje van de dichtgevouwen empanada is vormgegeven. Dus: verzin een mooie rand voor jouw Argentijnse empanadas van fathead deeg en vereeuwig die!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Argentijnse empanadas van fathead deeg

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Argentijnse empanadas van fatheaddeeg

Argentijnse empanadas van fathead deeg

Deze keto Argentijnse empanadas van fathead deeg zijn overheerlijk en zeker niet moeilijk om te maken. Feestelijk!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Afkoelen 5 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per portie à 3 stuks
kcal 522.83 koolhydraten 5.43 geiwitten 27.87 gvetten 42.97 gvezels 3.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties à 3 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 1 x recept fathead bodem, < klik recept en neem de juiste mozzarella

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak het fathead deeg. Rol het uit tot een dunne lap tussen twee vellen bakpapier. Steek er 9 rondjes van 9 cm uit. Om de laatste twee te maken moet je de restjes deeg opnieuw uitrollen.
    Argentijnse empanadas van fatheaddeeg
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Bak het gehakt rul in de boter.
    (Vegetarisch gehakt hoeft niet te garen, even opbakken is voldoende)
  • Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui. Voeg toe aan het gehakt en bak enkele minuten mee. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder, chilipoeder en zout. Laat afkoelen.
  • Hevel de rondjes over naar de beklede bakplaat en leg er ongeveer een eetlepel vulling op, vouw dubbel tot een halvemaan en sluit de empanada door de randen met een vork -voorzichtig- rondom dicht te drukken.
    Argentijnse empanadas van fatheaddeeg
  • Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Bak de Argentijnse empanadas van fathead deeg 15 minuten in de oven, of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • 3 stuks is een mooie portie.

LET OP

  • We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren.  Het geheim van dit deeg zit 'm vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


7 gedachten over “Argentijnse empanadas van fathead deeg”

  1. Oh man man man, ook weer zo lekker😋😋 Ook wat champignons toegevoegd. Kids vonden het ook erg lekker. Moet ik weer delen😩😉 Deze hou ik er zeker in.

  2. 5 sterren
    Wat een uitvinding toch, dat fathead deeg. Je kunt er alle kanten mee op. De empanadas hebben heerlijk gesmaakt. Ik had de vulling een beetje aan onze smaak aangepast. De volgende keer probeer ik er Turkse hapjes van te maken met bv witte kaas, platte peterselie en nigella zaad.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven