Argentijnse empanadas van fathead deeg

Argentijnse empanadas van fatheaddeeg

Empanadas zijn halvemaanvormige deeghapjes. De vulling kan niet alleen bestaan uit allerlei groenten, ook zoete vullingen zijn niet te versmaden. Wij gebruiken als basis natuurlijk ons geweldige keto fathead deeg! Argentijnse empanadas van fathead deeg zijn overheerlijk en zeker niet moeilijk om te maken. Je maakt ons keto fathead deeg en rolt het dun uit tussen twee vellen bakpapier (of folie). Steek er 9 rondjes uit van ± 9 cm. Vullen, dichtvouwen en bakken. Van eventuele restjes maak je wat versiering of kaasstengels.

De kunst van het dichtvouwen

Empanada komt van ‘empanar’, wat inpakken of of inwikkelen met brood betekent. De deegpakketjes komen van origine uit Spanje. Ze worden niet alleen in Spanje, maar ook in Portugal en heel Zuid-Amerika gegeten. De hapjes zijn niet alleen uitstekend als snack op feestjes. Maar ook in je lunchbox misstaan ze niet. En samen met een simpele salade prima geschikt als hoofdmaaltijd. We hebben het berekend per portie van drie stuks, dan bevat een portie calorieën 522.83 kcal ⋆ koolhydraten 5.43 g ⋆ eiwitten 27.87 g ⋆ vetten 42.97 g ⋆ vezels 3.47 g.

Op het randje

In Chili is het dichtvouwen van de empanada een ware kunst. Men herkent de vulling aan de manier waarop het randje van de dichtgevouwen empanada is vormgegeven. Dus: verzin een mooie rand voor jouw Argentijnse empanadas van fathead deeg en vereeuwig die!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Argentijnse empanadas van fathead deeg

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

Argentijnse empanadas van fatheaddeeg

Argentijnse empanadas van fathead deeg

Deze keto Argentijnse empanadas van fathead deeg zijn overheerlijk en zeker niet moeilijk om te maken. Feestelijk!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Afkoelen 5 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie à 3 stuks
kcal 522.83 koolhydraten 5.43 geiwitten 27.87 gvetten 42.97 gvezels 3.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties à 3 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 1 x recept fathead bodem, < klik recept en neem de juiste mozzarella

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak het fathead deeg. Rol het uit tot een dunne lap tussen twee vellen bakpapier. Steek er 9 rondjes van 9 cm uit. Om de laatste twee te maken moet je de restjes deeg opnieuw uitrollen.
    Argentijnse empanadas van fatheaddeeg
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Bak het gehakt rul in de boter.
    (Vegetarisch gehakt hoeft niet te garen, even opbakken is voldoende)
  • Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui. Voeg toe aan het gehakt en bak enkele minuten mee. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder, chilipoeder en zout. Laat afkoelen.
  • Hevel de rondjes over naar de beklede bakplaat en leg er ongeveer een eetlepel vulling op, vouw dubbel tot een halvemaan en sluit de empanada door de randen met een vork -voorzichtig- rondom dicht te drukken.
    Argentijnse empanadas van fatheaddeeg
  • Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Bak de Argentijnse empanadas van fathead deeg 15 minuten in de oven, of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • 3 stuks is een mooie portie.

LET OP

  • We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren.  Het geheim van dit deeg zit 'm vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


7 gedachten over “Argentijnse empanadas van fathead deeg”

  1. Oh man man man, ook weer zo lekker😋😋 Ook wat champignons toegevoegd. Kids vonden het ook erg lekker. Moet ik weer delen😩😉 Deze hou ik er zeker in.

  2. 5 sterren
    Wat een uitvinding toch, dat fathead deeg. Je kunt er alle kanten mee op. De empanadas hebben heerlijk gesmaakt. Ik had de vulling een beetje aan onze smaak aangepast. De volgende keer probeer ik er Turkse hapjes van te maken met bv witte kaas, platte peterselie en nigella zaad.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top