Argentijnse chimichurri van Marloes

Argentijnse chimichurri

‘Onze’ Limburgse Marloes stuurde deze heerlijke Argentijnse chimichurri. Chimichurri is een Argentijnse, pittige maar friszure saus die meestal wordt gegeten bij gegrild vlees of kip. Maar wij weten dat het bij gegrilde groente ook fantastisch smaakt, zie de bloemkoolsteak uit de oven! De smaak van chimichurrisaus is redelijk sterk. Dus begin met een bescheiden hoeveelheid en kieper niet gelijk het hele potje over je gerecht. Als je dit recept in 4 porties verdeelt bevat de chimichurri van Marloes volgens onze telling 0.93 gram koolhydraten per portie. 

De naam chimichurri zou een verbastering zijn van Jimmy McCurry. Dat was een Ier uit de 19e eeuw die de eerste was die deze saus zou hebben bereid. Als dat waar is: dank daarvoor Jimmy! Mijn heer Hans noemt het steevast sjimmiesmurrie.

Gebruik en bewaren chimichurrisaus

De friszure smaak van de Argentijnse chimichurri werkt perfect bij lekker gegrild rundvlees. Maar je kunt de chimichurri ook als marinade inzetten voor een sappige karbonade of kip. 

Bewaar de chimichurri maximaal 2 weken in de koelkast. Of vries het in (ijsblokjesvorm), dan blijft het zeker een maand lekker.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Argentijnse chimichurri

Zo maak je Argentijnse chimichurri van Marloes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bezoekersrecept

Argentijnse chimichurri van Marloes

5 van 3 stemmen
Argentijnse chimichurri
Door: Marloes
Onze Limburgse Marloes stuurde ons deze heerlijke Argentijnse chimichurri. Chimichurri is een Argentijnse, pittige maar frisse saus die wordt gegeten bij gegrild vlees of kip. Maar wij weten dat het bij gegrilde groente ook fantastisch zal smaken.
Voorbereidingstijd 10 min
Rusten 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 47.65 koolhydraten 0.93 geiwitten 0.3 gvetten 4.77 gvezels 0.48 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui, pers de knoflook en limoen. Snijd de rode peper in ringetjes (zoveel als je zelf lekker vindt). Hak de verse kruiden fijn.
  • Meng al deze ingrediënten in een kommetje en strooi de gedroogde oregano erbij. Meng er nu zoveel olijfolie door tot er een mooie saus ontstaat. Proef en voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.
  • Laat minstens 10 minuten rusten, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Proef nogmaals.

Lekker bij…

  • De saus past zowel bij vis, vlees als groente. Dus niet alleen lekker bij een stukje gegrild vlees of kip maar zeker ook bij geroosterde groente.
    Erbij zou je de Coli gazu van Fernanda kunnen serveren! 
  • Bewaar de chimichurri maximaal 2 weken in de koelkast. Of vries het in (ijsblokjesvorm), dan blijft het zeker een maand lekker.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptKlik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


1 gedachte over “Argentijnse chimichurri van Marloes”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top