Argentijnse chimichurri

Argentijnse chimichurri van Marloes

‘Onze’ Limburgse Marloes stuurde deze heerlijke Argentijnse chimichurri. Chimichurri is een Argentijnse, pittige maar friszure saus die meestal wordt gegeten bij gegrild vlees of kip. Maar wij weten dat het bij gegrilde groente ook fantastisch smaakt, zie de bloemkoolsteak uit de oven! De smaak van chimichurrisaus is redelijk sterk. Dus begin met een bescheiden hoeveelheid en kieper niet gelijk het hele potje over je gerecht. Als je dit recept in 4 porties verdeelt bevat de chimichurri van Marloes volgens onze telling 0.93 gram koolhydraten per portie. 

Advertentie

De naam chimichurri zou een verbastering zijn van Jimmy McCurry. Dat was een Ier uit de 19e eeuw die de eerste was die deze saus zou hebben bereid. Als dat waar is: dank daarvoor Jimmy! Mijn heer Hans noemt het steevast sjimmiesmurrie.

Gebruik en bewaren chimichurrisaus

De friszure smaak van de Argentijnse chimichurri werkt perfect bij lekker gegrild rundvlees. Maar je kunt de chimichurri ook als marinade inzetten voor een sappige karbonade of kip. 

Bewaar de chimichurri maximaal 2 weken in de koelkast. Of vries het in (ijsblokjesvorm), dan blijft het zeker een maand lekker.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Argentijnse chimichurri

Zo maak je Argentijnse chimichurri van Marloes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Argentijnse chimichurri van Marloes

5 van 4 stemmen
Argentijnse chimichurri
Door: Marloes
Onze Limburgse Marloes stuurde ons deze heerlijke Argentijnse chimichurri. Chimichurri is een Argentijnse, pittige maar frisse saus die wordt gegeten bij gegrild vlees of kip. Maar wij weten dat het bij gegrilde groente ook fantastisch zal smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Rusten 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 47.65 koolhydraten 0.93 geiwitten 0.3 gvetten 4.77 gvezels 0.48 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui, pers de knoflook en limoen. Snijd de rode peper in ringetjes (zoveel als je zelf lekker vindt). Hak de verse kruiden fijn.
  • Meng al deze ingrediënten in een kommetje en strooi de gedroogde oregano erbij. Meng er nu zoveel olijfolie door tot er een mooie saus ontstaat. Proef en voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.
  • Laat minstens 10 minuten rusten, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Proef nogmaals.

Lekker bij…

  • De saus past zowel bij vis, vlees als groente. Dus niet alleen lekker bij een stukje gegrild vlees of kip maar zeker ook bij geroosterde groente.
    Erbij zou je de Coli gazu van Fernanda kunnen serveren! 
  • Bewaar de chimichurri maximaal 2 weken in de koelkast. Of vries het in (ijsblokjesvorm), dan blijft het zeker een maand lekker.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept1 gedachte over “Argentijnse chimichurri van Marloes”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven