Argentijnse chimichurri van Marloes

Argentijnse chimichurri

‘Onze’ Limburgse Marloes stuurde deze heerlijke Argentijnse chimichurri. Chimichurri is een Argentijnse, pittige maar friszure saus die meestal wordt gegeten bij gegrild vlees of kip. Maar wij weten dat het bij gegrilde groente ook fantastisch smaakt, zie de bloemkoolsteak uit de oven! De smaak van chimichurrisaus is redelijk sterk. Dus begin met een bescheiden hoeveelheid en kieper niet gelijk het hele potje over je gerecht. Als je dit recept in 4 porties verdeelt bevat de chimichurri van Marloes volgens onze telling 0.93 gram koolhydraten per portie. 

De naam chimichurri zou een verbastering zijn van Jimmy McCurry. Dat was een Ier uit de 19e eeuw die de eerste was die deze saus zou hebben bereid. Als dat waar is: dank daarvoor Jimmy! Mijn heer Hans noemt het steevast sjimmiesmurrie.

Gebruik en bewaren chimichurrisaus

De friszure smaak van de Argentijnse chimichurri werkt perfect bij lekker gegrild rundvlees. Maar je kunt de chimichurri ook als marinade inzetten voor een sappige karbonade of kip. 

Bewaar de chimichurri maximaal 2 weken in de koelkast. Of vries het in (ijsblokjesvorm), dan blijft het zeker een maand lekker.


Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

Argentijnse chimichurri

Zo maak je Argentijnse chimichurri van Marloes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Argentijnse chimichurri van Marloes

Bezoekersrecept

Door: Marloes
5 van 2 stemmen
Onze Limburgse Marloes stuurde ons deze heerlijke Argentijnse chimichurri. Chimichurri is een Argentijnse, pittige maar frisse saus die wordt gegeten bij gegrild vlees of kip. Maar wij weten dat het bij gegrilde groente ook fantastisch zal smaken.
Voorbereiden10 min
Rusten10 min
Totaal20 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën 47.65 kcal
Koolhydraten 0.93 g
Eiwit 0.3 g
Vetten 4.77 g
Vezels 0.48 g

Uit recept:

4 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Snipper de ui, pers de knoflook en limoen. Snijd de rode peper in ringetjes (zoveel als je zelf lekker vindt). Hak de verse kruiden fijn.
  • Meng al deze ingrediënten in een kommetje en strooi de gedroogde oregano erbij. Meng er nu zoveel olijfolie door tot er een mooie saus ontstaat. Proef en voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.
  • Laat minstens 10 minuten rusten, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Proef nogmaals.

Lekker bij...

  • De saus past zowel bij vis, vlees als groente. Dus niet alleen lekker bij een stukje gegrild vlees of kip maar zeker ook bij geroosterde groente.
    Erbij zou je de Coli gazu van Fernanda kunnen serveren! 
  • Bewaar de chimichurri maximaal 2 weken in de koelkast. Of vries het in (ijsblokjesvorm), dan blijft het zeker een maand lekker.


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties