‘Onze’ Limburgse Marloes stuurde deze heerlijke Argentijnse chimichurri. Chimichurri is een Argentijnse, pittige maar friszure saus die meestal wordt gegeten bij gegrild vlees of kip. Maar wij weten dat het bij gegrilde groente ook fantastisch smaakt, zie de bloemkoolsteak uit de oven! De smaak van chimichurrisaus is redelijk sterk. Dus begin met een bescheiden hoeveelheid en kieper niet gelijk het hele potje over je gerecht. Als je dit recept in 4 porties verdeelt bevat de chimichurri van Marloes volgens onze telling 0.93 gram koolhydraten per portie.
De naam chimichurri zou een verbastering zijn van Jimmy McCurry. Dat was een Ier uit de 19e eeuw die de eerste was die deze saus zou hebben bereid. Als dat waar is: dank daarvoor Jimmy! Mijn heer Hans noemt het steevast sjimmiesmurrie.
Gebruik en bewaren chimichurrisaus
De friszure smaak van de Argentijnse chimichurri werkt perfect bij lekker gegrild rundvlees. Maar je kunt de chimichurri ook als marinade inzetten voor een sappige karbonade of kip.
Bewaar de chimichurri maximaal 2 weken in de koelkast. Of vries het in (ijsblokjesvorm), dan blijft het zeker een maand lekker.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je Argentijnse chimichurri van Marloes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Argentijnse chimichurri van Marloes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 15 ml limoensap, van ½ limoen
- ½ rode peper, of een hele naar smaak
- 3 takjes platte peterselie, vers
- 2 takjes basilicum, vers
- 2 takjes koriander (blad), vers
- 2 takjes munt, vers
- 1 tl oregano, gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper de ui, pers de knoflook en limoen. Snijd de rode peper in ringetjes (zoveel als je zelf lekker vindt). Hak de verse kruiden fijn.
- Meng al deze ingrediënten in een kommetje en strooi de gedroogde oregano erbij. Meng er nu zoveel olijfolie door tot er een mooie saus ontstaat. Proef en voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.
- Laat minstens 10 minuten rusten, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Proef nogmaals.
Lekker bij…
- De saus past zowel bij vis, vlees als groente. Dus niet alleen lekker bij een stukje gegrild vlees of kip maar zeker ook bij geroosterde groente. Erbij zou je de Coli gazu van Fernanda kunnen serveren!
- Bewaar de chimichurri maximaal 2 weken in de koelkast. Of vries het in (ijsblokjesvorm), dan blijft het zeker een maand lekker.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Super lekker, véél meer smaak dan de “gewone” chimichurri!