Andijvie stamppot met kerriejus

andijvie stamppot met kerriejus

Deze heerlijk romige andijvie stamppot met kerriejus doet niet onder voor het ‘echte spul’ met aardappelen. Dus driewerf hoera voor de bloemkool! Mijn experiment is gelukt, dit gaan we zeker herhalen. Ik waagde namelijk een poging om weer eens een ouderwetse andijvie stamppot te maken. Maar dan koolhydraatarm, dus in plaat van aardappelen nam ik bloemkool. Bevat 8.25 gram koolhydraten per portie. Smaakt lekker met worst, in ons geval vega, maar dat kan van alles zijn.

Verslaafd aan andijvie stamppot

Wat jullie nog moeten weten is dat ik vroeger behoorlijk verslaafd was aan andijvie stamppot met kaas. Later werd de andijvie regelmatig vervangen door paksoi en de kaas voor kerrie-jus, maar verslaafd bleef ik. Oja een winterse krulstamp, zoals mijn Brabantse moeder boerenkoolstamppot noemde, ging er trouwens ook moeiteloos in. Echter, in mijn huidige aardappelloze leven waren de stamppotten eigenlijk wel van mijn menu verdwenen. Dus: met bijzonder veel vreugde geef ik kennis van de geboorte van deze andijvie stamppot met kerriejus!

Vega of vlees?

Wij aten de andijviestamppot met een lekkere vegaworst. Met de bratwurst van De Vegetarische Slager(DVS) heb ik al een paar mensen genept. Die bevat 5,3 gr. khd per 100 gram, 1 worst van 80 gram bevat net iets meer dan 4,24 gram koolhydraten, dat is voor een vleesvervanger redelijk weinig. Dat is prettig als je niet altijd vlees wilt eten maar wel af en toe een andere smaak bij je stamppotje wilt. Producten van DVS zijn o.a. te koop bij AH, Deen en Ekoplaza. Maar je mag van mij de andijvie stamppot met kerriejus ook met champignons, een gehaktbal of rookworst eten. Uiteraard neem je iets wat je zelf lekker vindt!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

andijvie stamppot met kerriejus
andijvie stamppot met kerriejus

Zo maak je deze andijvie stamppot met kerriejus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Andijvie stamppot met kerriejus

andijvie stamppot met kerriejus
Door: Anna-Karina van Denderen
Een ouderwetse andijvie stamppot met kerriejus, maar dan koolhydraatarm. I.p.v. aardappelen neem je bloemkool, *nomnom* met worst of gehaktbal.
4.91 van 32 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie excl. worst of gehaktbal
kcal 247.25 koolhydraten 8.25 geiwitten 11.15 gvetten 17.5 gvezels 7.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Puree

Kerriejus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook roosjes bloemkool gaar in 10-15 minuten.
    Was de andijvie, snijd in repen en slinger droog. Giet de bloemkool af over de rauwe andijvie. Wat mij betreft krijgt de andijvie op deze manier precies de juiste bite en de andijvie is ook al een beetje voorverwarmd.

Kerriejus

  • Snipper -terwijl de bloemkool kookt- de ui en fruit deze met kerriepoeder ongeveer 5 minuten in een steelpannetje met een beetje olie. Voeg een scheutje sojasaus en 3-5 eetlepels water toe. Zet het vuur laag en laat inkoken tot gewenste dikte. Of gebruik een piepklein beetje bindmiddel: arrowroot of johannesbroodpitmeel.

Stamppot maken

  • Stoom de bloemkool droog op laag vuur. Voeg roomkaas, geraspte kaas en boter toe en stamp tot puree. Proef en breng op smaak met nootmuskaat. Schep de (goed!) uitgelekte andijvie erdoor en laat alles doorwarmen. Proef nogmaals en breng op smaak met peper en zout
  • Schep de andijviestamppot op borden en maak een ouderwets kuiltje voor de kerriejus.
  • Serveer met worst of een gehaktballetje.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

64 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top