andijvie gehakt spekjesschotel van Samantha

Andijvie gehakt spekjesschotel van Samantha

Ovenschotels zijn vooral populair omdat ze  vaak makkelijk vooraf te maken zijn. Samantha stuurde deze heerlijke ovenschotel in die ook nog eens snel klaar is en dat willen we allemaal toch?  De andijvie gehakt spekjesschotel van Samantha is zeer koolhydraatarm, met slechts 2 gram koolhydraten per portie. Maar het zorgt er wel voor dat je voldoende  vetten binnenkrijgt. Dat is belangrijk als je koolhydraatarm eet, want vet is je nieuwe brandstof. 

Op de foto is de andijvie niet te zien, maar die zit onder de laag kaas verstopt, als een goed bewaard geheim.

 

Heb je zelf ook een lekker (voor ons onbekend) recept? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina.
 Alle bezoekersrecepten 

andijvie gehakt spekjesschotel van Samantha

Zo maak je de andijvie gehakt spekjesschotel van Samantha

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept  Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


andijvie gehakt spekjesschotel van Samantha
Recept afdrukken Bewaren
5 van 10 stemmen

Andijvie gehakt spekjesschotel van Samantha

Bezoekersrecept

Door: Samantha Methorst
Heerlijke, ketogene andijvie gehakt spekjesschotel die ook nog eens snel klaar is. Deze echt koolhydraatarme ovenschotel bevat slechts 2 gram koolhydraten per portie. En bevat toch voldoende vetten!
Voorbereiden15 min
Koken/oven30 min
Totaal45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: ovengerecht

Koolhydraten - hoeveelheid

2 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C) en zet een ovenschaal klaar.
  • Bak de spekjes in een koekenpan en doe over in een kommetje.
  • Snijd de prei in ringen en pers de teentjes knoflook uit.
  • Rul het gehakt met geperste knoflook en de Italiaanse kruiden in een klontje roomboter. Als het gehakt mooi bruin is bak dan de de prei en andijvie 2 minuten mee. Voeg twee eetlepels water toe, doe een deksel op de pan en laat dit stomen tot de andijvie geslonken is.
  • Roer ondertussen de crème fraiche met de 2 eieren los en voeg vervolgens peper, nootmuskaat en 100 gram geraspte kaas toe. Goed roeren tot het mooi glad is.
  • Haal de pan met gehakt, andijvie en prei van het fornuis en roer het crème-fraîchemengsel erdoor. Vergeet ook de spekjes niet toe te voegen. Doe over in de ovenschaal en strooi de rest van de geraspte kaas (30 gram) erover.
  • Bak de andijvie gehakt spekjesschotel 30 minuten of tot het mooi goudbruin kleurt.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties op “Andijvie gehakt spekjesschotel van Samantha”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

407 Shares
Share358
Pin49
Tweet