Amuse glaasje makreel mousse

makreel mousse

Met een lekkere mousse en wat piepklein gesneden knapperige groente in een amuse glaasje heb je al gauw succes op je feestje. Deze makreel mousse is stoer, pittig en kruidig, bomvol smaak! Nee het hoeft helemaal niet perse met makreel natuurlijk! Zalm, forel, tonijn kan ook, desnoods uit blik… Je maakt ze makkelijk van tevoren en je tovert ze vlak voor gebruik uit de koelkast. Serveren met een mooi klein lepeltje. Een restje makreel mousse laat zich uitstekend smeren op een kaascrackertje. Bij 6 porties uit het recept reken je op 1.15 gram koolhydraten per portie. 

Feest!

Heb ik al eens verteld dat wij nooit onze verjaardagen vieren? We nodigen in plaats daarvan liever een muzikant of band uit bij ons thuis en wat leuke mensen om te luisteren natuurlijk. We staan dan een weekendje samen in de keuken om lekkere hapjes en soepen te maken. Immers spijs en lafenis verhoogd de feestvreugde enorm! Deze stoere pittige makreel mousse zou zomaar de volgende maand geserveerd kunnen gaan worden tijdens ons eerstvolgende huisconcert. Ooit kocht ik bij een kringloopwinkel een stuk of 30 dezelfde hoge borrelglaasjes. Handig want er passen er ook maximaal 30 gasten in onze woonkamer (vinden wij)! 

 

Zo maak je dit amuse glaasje met makreel mousse

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Amuse glaasje makreel mousse

makreel mousse
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze makreel mousse is stoer, pittig en kruidig, bomvol smaak dus! Je maakt ze makkelijk van tevoren en je tovert ze vlak voor gebruik uit de koelkast.
4.84 van 18 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 186.63 kcalkoolhydraten 1.15 geiwitten 7.87 gvetten 16.47 gvezels 0.3 g
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

Ingrediënten

Makreel mousse

Garneren

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de makreel schoon, vel en graat verwijderen. Pureer het in een hoge kom samen met mayonaise, crème fraîche, citroensap, de kruiden en sambal tot een mooie gladde mousse. Proef en voeg zo nodig nog sambal toe. Als je de mousse dikker wilt, gebruik je mascarpone.
  • Snijd de komkommer en bleekselderij piepklein.
  • Vul de glaasjes (spuitzak kan handig zijn). Maak laagjes van mousse afgewisseld met de piepklein gesneden crunchy groenten.
  • Als laatste een beetje groente en een piepklein snufje gerookt paprikapoeder of bijvoorbeeld dilletoppen Zet koel weg en serveer koud met een lepeltje. Party time! Veel plezier!

Variatie

  • Vervang de komkommer eens door rauwe courgette, paprika, wortel of koolrabi. Zolang het maar een beetje harde, knapperige & frisse groenten zijn kan!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties