makreel mousse

Amuse glaasje makreel mousse

Met een lekkere mousse en wat piepklein gesneden knapperige groente in een amuse glaasje heb je al gauw succes op je feestje. Deze makreel mousse is stoer, pittig en kruidig, bomvol smaak! Nee het hoeft helemaal niet perse met makreel natuurlijk! Zalm, forel, tonijn kan ook, desnoods uit blik… Je maakt ze makkelijk van tevoren en je tovert ze vlak voor gebruik uit de koelkast. Serveren met een mooi klein lepeltje. Op de foto zie je vrij veel mousse per glaasje, ik zou de volgende keer wat meer groente toevoegen zodat ik er 6 glaasjes uit kan halen (recept al aangepast). Een restje makreel mousse laat zich uitstekend smeren op een kaascrackertje.

Feest!

Heb ik al eens verteld dat wij nooit onze verjaardagen vieren? We nodigen in plaats daarvan liever een muzikant of band uit bij ons thuis en wat leuke mensen om te luisteren natuurlijk. We staan dan een weekendje samen in de keuken om lekkere hapjes en soepen te maken, want spijs en lafenis verhoogd de feestvreugde enorm. Deze stoere pittige makreel mousse zou zomaar de volgende maand geserveerd kunnen gaan worden tijdens ons eerstvolgende huisconcert. Ooit kocht ik bij een kringloopwinkel een stuk of 30 dezelfde hoge borrelglaasjes. Handig want er passen er volgens ons ook maximaal 30 gasten in onze woonkamer! 

 

Zo maak je dit amuse glaasje met makreel mousse

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


makreel mousse

Amuse glaasje makreel mousse

door Anna-Karina van Denderen
Deze makreel mousse is stoer, pittig en kruidig, bomvol smaak dus! Je maakt ze makkelijk van tevoren en je tovert ze vlak voor gebruik uit de koelkast.
4.58 van 7 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, vis
Voorbereiden: 15 min
Totale tijd: 15 min

Voedingswaarden

1,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 1.5 g

Uit recept

6 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Makreel mousse
  • 200 g gerookte makreel - 1 khd gerookte, kip, zalm of forel kan ook
  • 1 el mayonaise - 0 khd (excellent AH)
  • 125 ml crème fraîche - 3,75 khd of mascarpone = dikker
  • kneepje citroensap - 0,2 khd
  • handje peterselie - 0,1 khd takjes verwijderd
  • 1 el dille - 0,1 khd vers, toppen voor garnering gebruiken
  • 1 - 2 tl sambal - 0,3 khd naar smaak, tabasco of mierikswortel kan ook.
Garneren

Bereiden

  • Maak de makreel schoon, vel en graat verwijderen, en doe in een hoge kom. Pureer samen met mayonaise, crème fraîche, citroensap, de kruiden en 1 theelepel sambal tot een mooie gladde mousse. Proef en voeg zo nodig nog sambal toe. Als je de mousse dikker wilt, gebruik je mascarpone.
  • Snijd de komkommer en bleekselderij piepklein.
  • Vul de glaasjes (spuitzak kan handig zijn). Maak laagjes van mousse afgewisseld met de piepklein gesneden crunchy groenten.
  • Als laatste een beetje groente en een piepklein snufje gerookt paprikapoeder of bijvoorbeeld dilletoppen Zet koel weg en serveer koud met een lepeltje. Party time! Veel plezier!
Variatie
  • Vervang de komkommer eens door rauwe courgette, paprika, wortel of koolrabi. Zolang het maar een beetje harde frisse groenten zijn kan het best.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 4.873 keer, 2 vandaag)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10
0
Lees reacties en vragen, of laat er zelf één achter.x
()
x