amandelkoekjes

Amandelkoekjes, supersimpel

Dit is echt zo’n leuk recept voor als je eiwit overhoudt. Amandelkoekjes zijn heel simpel te maken maar oh zo lekker!  Krakend krokante, ultradunne amandelkoekjes met of zonder chocola razend lekker. Met chocola per koekje 0,6 gr. khd en zonder chocola nog ietsje minder, namelijk 0,4 gr. khd.

Amandelkoekjes, nog goed voor je ook!

Amandelen zijn niet alleen heel lekker, maar ook een goede bron van belangrijke vitamines en mineralen. Ze zijn goed voor hart en vaten, goed voor je botten en goed voor je algehele welzijn. Denk daar maar eens aan als je deze superlekkere amandelkoekjes opeet!

100 gram (ongeblancheerde) amandelen leveren:

  • 20% ADH vitamine B1, wat groei en ontwikkeling bevordert en essentieel is voor ons hart en zenuwstelsel.
  • 40% ADH vitamine B2, wat zorgt voor gezonde rode bloedcellen.
  • 22,4% ADH vitamine B3, wat helpt bij het vrijmaken van energie uit voeding.
  • 275% ADH vitamine E, een krachtige antioxidant.
  • 25% ADH Calcium, dit is evenveel als een glas melk en meer dan andere noten.
  • 56,3% ADH Fosfor, wat samen met calcium helpt bij de opbouw van sterke botten en tanden.
  • 29,3% ADH IJzer, wat zorgt voor gezonde rode bloedcellen.
  • 27,4% ADH Kalium, wat zorgt voor sterke bloedvaten en helpt bij het voorkomen van hoge bloeddruk en atherosclerose (aderverkalking).
  • 50% ADH Magnesium, wat belangrijk is voor de enzymprocessen en onze stofwisseling.
  • 10,6 gram voedingsvezels, dit is meer dan andere noten en bijna de helft van onze dagelijkse inname. Voedingsvezels helpen tegen het hongergevoel.
    (bron: Notenspecialist.com)

amandelkoekjes

Zo maak je de deze amandelkoekjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

amandelkoekjes

Amandelkoekjes

door Anna-Karina van Denderen
Amandelkoekjes zijn heel simpel te maken maar zo lekker! Krakend krokante, ultradunne amandelkoekjes met of zonder chocola razend lekker...
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep
Voorbereiden: 5 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

0,5 gram koolhydraten per stuk

Uit recept

15 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven op 155 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schep het amandelschaafsel met een snufje kaneel en zout door het vloeibare eiwit. Schep 15 bergjes op het bakpapier en druk ze voorzichtig plat, maar houd het aaneengesloten. Bak de amandelkoekjes 15 minuten of tot ze mooi droog en lichtbruin zijn. Laat afkoelen buiten de oven. Losscheppen gaat makkelijk door er voorzichtig een vork onder te schuiven.
  • Smelt de chocolade au bain marie en doop de koekjes er half in. Laat uitharden op bakpapier. Bewaar ze in een gesloten trommeltje met een stukje keukenpapier onderin.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 664 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties op “Amandelkoekjes, supersimpel”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like