Amandelkoekjes

Amandelkoekjes, supersimpel

Dit is echt zo’n leuk recept voor als je eiwit overhoudt. Amandelkoekjes zijn heel simpel te maken maar oh zo lekker!  Krakend krokante, ultradunne amandelkoekjes met of zonder chocola razend lekker. Met chocola per koekje 0,6 gr. khd en zonder chocola nog ietsje minder, namelijk 0,4 gr. khd. Het ideetje voor het recept komt bij Jacoline vandaan, maar ik heb het een beetje aangepast.

 

 

Amandelkoekjes, nog goed voor je ook!

Amandelen zijn niet alleen heel lekker, maar ook een goede bron van belangrijke vitamines en mineralen. Ze zijn goed voor hart en vaten, goed voor je botten en goed voor je algehele welzijn. Denk daar maar eens aan als je deze superlekkere amandelkoekjes opeet!

Amandelkoekjes

100 gram (ongeblancheerde) amandelen leveren:

  • 20% ADH vitamine B1, wat groei en ontwikkeling bevordert en essentieel is voor ons hart en zenuwstelsel.
  • 40% ADH vitamine B2, wat zorgt voor gezonde rode bloedcellen.
  • 22,4% ADH vitamine B3, wat helpt bij het vrijmaken van energie uit voeding.
  • 275% ADH vitamine E, een krachtige antioxidant.
  • 25% ADH Calcium, dit is evenveel als een glas melk en meer dan andere noten.
  • 56,3% ADH Fosfor, wat samen met calcium helpt bij de opbouw van sterke botten en tanden.
  • 29,3% ADH IJzer, wat zorgt voor gezonde rode bloedcellen.
  • 27,4% ADH Kalium, wat zorgt voor sterke bloedvaten en helpt bij het voorkomen van hoge bloeddruk en atherosclerose (aderverkalking).
  • 50% ADH Magnesium, wat belangrijk is voor de enzymprocessen en onze stofwisseling.
  • 10,6 gram voedingsvezels, dit is meer dan andere noten en bijna de helft van onze dagelijkse inname. Voedingsvezels helpen tegen het hongergevoel.
    (bron: Notenspecialist.com)

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de deze amandelkoekjes eenvoudig zelf

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Amandelkoekjes, supersimpel


Amandelkoekjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 26, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 15 stuks
  • Koolhydraten: 0,5 per stuk (15 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Dit is echt zo'n leuk recept voor als je eiwit overhoudt. Amandelkoekjes zijn heel simpel te maken maar oh zo lekker!  Krakend …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden (hetelucht 150 graden).
  2. Roer de amandelen door het, ongeklopte, vloeibare eiwit. Als je echt een zoetekauw bent voeg dan een beetje zoetstof toe, maar dat is niet echt nodig.
  3. Leg een bakmat op je ovenrooster of -plaat. Schep 15 kleine bergjes op een bakmat en druk ze zo plat mogelijk zonder dat je ze teveel uit elkaar drukt. Bak de amandelkoekjes in 20 minuten of tot ze mooi droog en lichtbruin zijn. Laat afkoelen buiten de oven.
  4. Ondertussen laat je de chocola au bain marie zachtjes smelten. Zodra de koekjes zijn afgekoeld doop je ze een stukje in de warme chocola of gebruik een kwastje. (lekker kliederen) Laat goed opstijven op de bakmat of bakpapier. Vewennerijtje & smullen!
  5. Afgesloten bewaren met een stukje keukenpapier onderin.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 gedachten over “Amandelkoekjes, supersimpel”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.4K Shares
Share648
Pin792
Tweet