amandelcrackers

Amandelcrackers

Waar zouden we toch zijn zonder crackers of pannenkoekjes in alle soorten en maten? Eindeloze variaties mogelijk! Crackers heb ik altijd wel op voorraad, de 3 zadencracker is mijn standaardcracker voor alledag , die kan je heel lang knapperig houden namelijk. Tussendoor probeer ik regelmatig eens andere uit, zoals deze subtiele amandelcrackers met 1 gram khd per stuk. Ik hou namelijk erg van afwisseling. Meestal maak ik crackers gewoon met water; deze amandelcrackers maakte ik met olie en een ei, daardoor krijg je een heerlijke cracker die lijkt op een zandkoekje. Wat me gelijk weer op een idee brengt!

 

Toevoegingen
Zelfgebakken crackers zijn een fantastisch alternatief voor normale crackers uit de supermarkt, die zijn meestal op basis van graan en dat is nu eenmaal niet koolhydraatarm. Ik schat dat ik ondertussen al 3 jaar mijn eigen crackers bak. Of het nu gaat om een ontbijt- of lunchcracker of de cracker bij de borrel, er gaat niets boven zelf maken. Je weet precies wat je erin stopt en welke smaak je wilt toevoegen; de ene keer wat zoeter (kaneel) de andere misschien hartiger (Italiaanse of oosterse kruiden).

amandelcrackers

Crackers zijn heel makkelijk zelf te maken: leg het crackerdeeg tussen twee bak bakvellen en met je handen wrijf je naar de randen tot je een mooie dunne plak hebt. Even narollen en de randen repareren en recht maken en hup de oven in. Ik heb van alles geprobeerd maar dit gaat echt heel snel en makkelijk.

Deze crackers met amandel- en kokosmeel smaken heel subtiel zoetig en ze vormen een ideale basis voor je homemade dip, guacamole of tapenade. Of gewoon tussen de middag met een lik kruidenkaas en wat extra bieslook. Enige nadeel -vind ik- dat ze wel wat makkelijker breken dan de zadencrackers. Voordeel is weer dat deze veel sneller klaar zijn 😉

Bewaren
Bewaar de crackers in een afgesloten glazen pot buiten de koelkast, zo blijven ze zeker een week lekker. Mijn heer Hans heeft ze (zonder beleg) als tussendoortje in 1 week opgegeten.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de amandelcrackers

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Amandelcrackers

amandelcrackers

Door Anna-Karina Geplaatst februari 18, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 12
  • Koolhydraten: 1 per stuk zonder beleg (12 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Meestal maak ik crackers met water; deze amandelcrackers maakte ik met olie en een ei, daardoor krijg je een heerlijke cracker die lijkt op een zandkoekje.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hetelucht).
    Kneed alle ingrediënten grondig door elkaar en maak er een bal van.
  2. Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en wrijf met je vlakke handen naar de zijkanten. Rol na met een deegroller, zodat het overal even dik is. Geen deegroller? Neem dan een (wijn)fles. Haal het bovenste vel bakpapier er voorzichtig af.
  3. Repareer eventuele gaten en maak de randen recht, snijd er crackers van met een pizzames of steek er vormpjes uit.
  4. Bak de crackers 10-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin en droog zijn. Laat afkoelen op een rooster. Heerlijk brosssss!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

68 gedachten over “Amandelcrackers”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.74K Shares
Share472
Pin1.27K
Tweet