amandelcrackers

Amandelcrackers

Waar zouden we toch zijn zonder crackers of pannenkoekjes in alle soorten en maten? Eindeloze variaties mogelijk! Crackers heb ik altijd wel op voorraad. De 3 zadencracker is mijn standaardcracker voor alledag, die kan je heel lang knapperig houden namelijk. Tussendoor probeer ik regelmatig eens andere uit, zoals deze subtiele amandelcrackers (met 0.55 gram koolhydraten per stuk). Ik hou namelijk erg van afwisseling. Meestal maak ik crackers gewoon met water; deze amandelcrackers maakte ik met olie en een ei, daardoor krijg je een heerlijke cracker die lijkt op een zandkoekje. Wat me gelijk weer op een idee brengt!

Toevoegingen

Zelfgebakken crackers zijn een fantastisch alternatief voor normale crackers uit de supermarkt. Gewone crackers zijn meestal op basis van graan en dat is nu eenmaal niet koolhydraatarm. Ik bak inmiddels al jarenlang mijn eigen crackers. Of het nu gaat om een ontbijt- of lunchcracker of een crackertje bij de borrel, er gaat niets boven zelf maken. Je weet precies wat je erin stopt en welke smaak je wilt toevoegen; de ene keer wat zoeter (kaneel) de andere misschien hartiger (Italiaanse of oosterse kruiden). Enige nadeel van deze amandelcrackers, vind ik, dat ze iets makkelijker breken dan de zadencrackers. Voordeel is weer dat deze veel sneller klaar zijn.

Crackers vormen

Crackers zijn heel makkelijk zelf te maken. We geven je onze werkwijze zodat je na een keer oefenen het zelf kan verfijnen. Leg de bol crackerdeeg eerst tussen twee bakvellen en duw een beetje plat. Wrijf dan met je handen het deeg vanuit het midden naar de randen tot je een mooie dunne plak hebt. Even narollen met een deegroller, bovenste vel eraf halen. Vervolgens de randen repareren (onderste bakvel terugvouwen) en recht maken. En tot slot hup de oven in. Ik heb van alles geprobeerd maar dit gaat echt heel snel en makkelijk.

Amandelcrackers gebruiken en bewaren

Deze amandelcrackers smaken heel subtiel, een klein beetje zoetig. Daarmee vormen ze een ideale basis voor je homemade dip, guacamole of tapenade. Of eet ze gewoon tussen de middag met een lik kruidenkaas en wat extra bieslook, zoals ik deed.  Bewaar de crackers in een afgesloten glazen pot buiten de koelkast, zo blijven ze zeker een week lekker. Mijn heer Hans heeft ze (zonder beleg) als tussendoortje in één week opgegeten, dus als snack zijn ze ook nog heel erg goed te nassen.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

amandelcrackers
amandelcrackers

Zo maak je de amandelcrackers

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Amandelcrackers, lekker bros

amandelcrackers
Door: Anna-Karina van Denderen
Meestal maak ik crackers met water; deze amandelcrackers maakte ik met olie en een ei, daardoor krijg je een heerlijke cracker die iets meer lijkt op een zandkoekje.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 25

4.87 van 58 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per stuk, zonder beleg
calorieën 114.3 kcalkoolhydraten 0.55 geiwitten 3.1 gvetten 10.53 gvezels 2.82 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165 °C en zet de bakplaat klaar.
  • Kneed alle ingrediënten door elkaar en maak er een bal van.
  • Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en wrijf met je vlakke handen naar de zijkanten. Rol na met een deegroller (of wijnfles), zodat het overal even dik is. Haal het bovenste vel bakpapier er voorzichtig af. Repareer eventuele gaten en randen. Maak de randen recht. Snijd de crackers voor met de botte kant van een mes of steek er vormpjes uit.
  • Bak de crackers 10-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin (niet te donker bakken!) en droog zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  • Heerlijk brosssss!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

84 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top