amandelcrackers

Amandelcrackers

Waar zouden we toch zijn zonder crackers of pannenkoekjes in alle soorten en maten? Eindeloze variaties mogelijk! Crackers heb ik altijd wel op voorraad, de 3 zadencracker is mijn standaardcracker voor alledag , die kan je heel lang knapperig houden namelijk. Tussendoor probeer ik regelmatig eens andere uit, zoals deze subtiele amandelcrackers met 1 gram khd per stuk. Ik hou namelijk erg van afwisseling. Meestal maak ik crackers gewoon met water; deze amandelcrackers maakte ik met olie en een ei, daardoor krijg je een heerlijke cracker die lijkt op een zandkoekje. Wat me gelijk weer op een idee brengt!

Toevoegingen

Zelfgebakken crackers zijn een fantastisch alternatief voor normale crackers uit de supermarkt. Gewone crackers zijn meestal op basis van graan en dat is nu eenmaal niet koolhydraatarm. Ik bak inmiddels al jarenlang mijn eigen crackers. Of het nu gaat om een ontbijt- of lunchcracker of een crackertje bij de borrel, er gaat niets boven zelf maken. Je weet precies wat je erin stopt en welke smaak je wilt toevoegen; de ene keer wat zoeter (kaneel) de andere misschien hartiger (Italiaanse of oosterse kruiden). Enige nadeel van deze amandelcrackers, vind ik, dat ze iets makkelijker breken dan de zadencrackers. Voordeel is weer dat deze veel sneller klaar zijn.

Crackers vormen

Crackers zijn heel makkelijk zelf te maken. We geven je onze werkwijze zodat je na een keer oefenen het zelf kan verfijnen. Leg de bol crackerdeeg eerst tussen twee bakvellen en duw een beetje plat. Wrijf dan met je handen het deeg vanuit het midden naar de randen tot je een mooie dunne plak hebt. Even narollen met een deegroller, bovenste vel eraf halen. Vervolgens de randen repareren en recht maken. En tot slot hup de oven in. Ik heb van alles geprobeerd maar dit gaat echt heel snel en makkelijk.

Amandelcrackers gebruiken en bewaren

Deze amandelcrackers smaken heel subtiel, een klein beetje zoetig. Daarmee vormen ze een ideale basis voor je homemade dip, guacamole of tapenade. Of eet ze gewoon tussen de middag met een lik kruidenkaas en wat extra bieslook, zoals ik deed.  Bewaar de crackers in een afgesloten glazen pot buiten de koelkast, zo blijven ze zeker een week lekker. Mijn heer Hans heeft ze (zonder beleg) als tussendoortje in één week opgegeten, dus als snack zijn ze ook nog heel erg goed te nassen.

amandelcrackers

amandelcrackers

Zo maak je de amandelcrackers

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


amandelcrackers

Amandelcrackers, lekker bros

door Anna-Karina van Denderen
Meestal maak ik crackers met water; deze amandelcrackers maakte ik met olie en een ei, daardoor krijg je een heerlijke cracker die iets meer lijkt op een zandkoekje.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 25

5 van 4 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: brood & crackers
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten per hoeveelheid

1 gram koolhydraten per stuk, zonder beleg
Koolhydraten 1 g
Uit recept: 12 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165 °C en zet de bakplaat klaar.
  • Kneed alle ingrediënten door elkaar en maak er een bal van.
  • Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en wrijf met je vlakke handen naar de zijkanten. Rol na met een deegroller (of wijnfles), zodat het overal even dik is. Haal het bovenste vel bakpapier er voorzichtig af. Repareer eventuele gaten en randen. Maak de randen recht. Snijd de crackers voor met de botte kant van een mes of steek er vormpjes uit.
  • Bak de crackers 10-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin (niet te donker bakken!) en droog zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  • Heerlijk brosssss!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 136 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

74 reacties op “Amandelcrackers”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like