Vandaag hebben we alle gekheid op een stokje voor je. Of het nu gaat om ijs op een stokje, een lekker sateetje van vlees of groente op ’n spiesje, het is allemaal even leuk! En nee, spiesjes hoeven echt niet per se van de barbecue te komen, je kan ze ook uitstekend in de pan grillen. Wil je een soepje opleuken? Zoek je een gezond verjaardaghapje om uit te delen? Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan op een spiesje of stokje.
Tips voor draaiende of verbrande stokjes
We hebben nog even een tip voor je om alle gekheid op een stokje tot een succes te maken. Je hebt vast weleens meegemaakt dat je (ronde) satéprikkers draaien maar de groente of het vlees aan je spies blijft op z’n plek zitten? Of dat de stokjes in de hens vliegen? Heel irritant! Om draaien tegen te gaan gebruik je platte stokjes, dan heb je dat minder, of steek twee stokjes door je ingrediënten dan ben je helemaal van het probleem ‘draaiende stokjes’ verlost. Om te voorkomen dat de stokjes vlam vatten leg je ze eerst minstens een kwartier in water. Metalen gedraaide spiesen zijn ook prima tegen beide euvels, maar die worden wel loeiheet! Dus pas op!
Simpel!
Onze versies van alle gekheid op een stokje, zijn gewoon wat simpele manieren om je eten eens creatiever te presenteren. Handige kleine porties die je zo met een vork of met je blote tanden eraf kunt ritsen. Zet de spiesjes ook eens rechtop in een klein glaasje, met onderin een laagje saus die past bij je ingrediënten. Met spiesjes wordt het hele leven direct feestelijk 😉 Hieronder geven we je een stel suggesties, zowel zoet als hartig. Combineer naar hartenlust en pas de vorm en grootte aan aan je eigen behoefte. Heb je ook een leuke? Laat het ons weten of stuur ‘m in als bezoekersrecept!

Kies en combineer 9x Alle gekheid op een stokje!
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
1. Zalmspies met dubbelgevouwen citroen
Bij deze spiesen is niet alleen de combinatie van kleuren vrolijk makend, maar ook de manier van rijgen. Vouw de citroen dubbel en rijg de courgette als een slang om de andere ingrediënten heen voor extra ‘schwung’.
Gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus
2. en 3. Gratin en bolletjes
Pompoen en knolselderij is een fantastische combinatie! Dat heeft moeder natuur toch leuk bedacht voor de winter. En zoals je ziet niet alleen om een heerlijke puree te maken. Want deze combinatie is ook als gratin of als bolletjes echt super leuk! De een is leuk bij een soepje de gratin kun je overal inzetten waar je familieleden misschien een gewone aardappel eten. Maar alle gekheid op een stokje… ik durf te wedden dat ze er jaloers van worden!
Gratin van pompoen en knolselderij
Gegrilde pompoen knolselderij spiesjes
4. , 5. en 6. Saté
Niks ‘bijzonder’ aan vlees op een stokje, maar wel als je het in een glaasje serveert met je eigen pindasaus. Heerlijk bij onze nasi. Of wat te denken van die overheerlijke vega saté van paddenstoelen, ook die kun je in een glas met pindasaus stoppen. En de derde saté maken we van ronde plakken gegrilde courgette, allemaal even lekker!
Paksoi met saté en bloemkoolrijst
Keto portobello spiesen met sesamzaad
Courgette saté
7. , 8. en 9. Zoete spiesjes
Dit trio in de serie ‘alle gekheid op een stokje’ kun je als ontbijt of tussendoortje eten of als nagerecht uiteraard. Ze zijn bijzonder geschikt om samen met (buur- of klein-)kinderen te maken. Zoek je meer keto ijs op een stokje? Kijk dan hier.