Wat een plaatje hè? Mooi dat marmereffect! Je kunt wel zien dat Marianne heel erg haar best heeft gedaan om te laten zien dat het echt een heerlijk recept is. Wie krijgt daar nu geen zin in? Maar let wel even op, want de aardbei marshmallow taart van Marianne is niet heel erg koolhydraatarm. Maar voor zo’n mooie lekkernij moet dat een keertje kunnen. Als je het aantal koolhydraten toch nog iets naar beneden wilt halen maak de taart dan met frambozen. Want die bevatten minder koolhydraten dan aardbeien. Deze taart zoals Marianne ‘m maakte, bevat 6 gram koolhydraten per puntje.
Gelatine
In plaats van gelatine gebruikte Marianne voor haar aardbei marshmallow taart 7 zakjes (totaal 350 gram) koolhydraatarme marshmallows van het merk Food2Smile. Ze zijn online te koop bij Afvallen met Bregje. Bregje zelf schrijft erover: “Lekkere Marshmallows zonder toegevoegde suiker, zonder kunstmatige smaakstoffen, zonder gluten, zonder vet en zonder lactose. Je zou bijna denken dat je een zakje lucht koopt, maar er zitten echt Marshmallows in.” 100 gram bevat 4 gram netto koolhydraten want de polyolen tellen we niet mee.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de aardbei marshmellow taart van Marianne
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Aardbei marshmallow taart van Marianne
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Bodem
- 40 g roomboter, gesmolten
- 175 g amandelmeel
- 1 eieren, L
- 20 g Steviala kristal sweet vanille
- snufje zout
- ½ el koek- of speculaaskruiden, optioneel
Vulling
- 350 g Food2Smile Marshmallows
- 100 ml slagroom
- 450 g roomkaas, (Mon Chou is lekker stevig)
- 30 g limoensap
- 500 g aardbei
- 50 g Greensweet icing, of andere erythritol poeder zoetstof, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Bodem
- Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een springvorm van Ø 24-26 cm klaar. Of bekleed met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier.
- Smelt de boter en meng dat met amandelmeel, ei, Steviala kristal sweet en een snufje zout. Stort het deeg in de taartvorm en druk het aan.
- Bak de bodem in 8-12 minuten gaar.
Vulling
- Verwarm 80 ml slagroom met de marshmallows in een pan boven zacht vuur. Blijf constant roeren!
- Verwarm in een ander pannetje de aardbeien met de erythritol poedersuiker naar smaak. Breng het aan de kook en zet het uit. Laat afkoelen en prak fijn.
- Pers 30 gram limoensap en meng het met de roomkaas glad. Meng daar de marshmallowmix en de rest van de slagroom (20 ml) door.
- Giet eerst ⅓ van het lichte marshmallow-cheese-limoenmengsel in het midden van de taartbodem.
- Doe ½ van de aardbeienpuree bij de overgebleven ⅔ marshmallow-cheese-limoenmengsel en giet de helft van dit roze mengsel in het midden van de taart.
- Mix het laatste beetje aardbeienpuree bij het laatste deel marshmallowmengsel en giet ook dat in de vorm.
- Haal dan rustig een spatel erdoor zodat je een geinig gemarmerd effect krijgt.
- Laat de aardbei marshmallow taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Topping
- Top de aardbei marshmallow taart af met toefjes slagroom, aardbeien, frambozen. (zelf bijtellen)
- **Je kan ipv aardbeien ook frambozen gebruiken
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet