Aardbei marshmallow taart van Marianne

aardbei marshmallowtaart van Marianne

Wat een plaatje hè? Mooi dat marmereffect! Je kunt wel zien dat Marianne heel erg haar best heeft gedaan om te laten zien dat het echt een heerlijk recept is. Wie krijgt daar nu geen zin in? Maar let wel even op, want de aardbei marshmallow taart van Marianne is niet heel erg koolhydraatarm. Maar voor zo’n mooie lekkernij moet dat een keertje kunnen.  Als je het aantal koolhydraten toch nog iets naar beneden wilt halen maak de taart dan met frambozen. Want die bevatten minder koolhydraten dan aardbeien. Deze taart zoals Marianne ‘m maakte, bevat 6 gram koolhydraten per puntje

Gelatine

In plaats van gelatine gebruikte Marianne voor haar aardbei marshmallow taart 7 zakjes (totaal 350 gram) koolhydraatarme marshmallows van het merk Food2Smile. Ze zijn online te koop bij Afvallen met Bregje. Bregje zelf schrijft erover: “Lekkere Marshmallows zonder toegevoegde suiker, zonder kunstmatige smaakstoffen, zonder gluten, zonder vet en zonder lactose. Je zou bijna denken dat je een zakje lucht koopt, maar er zitten echt Marshmallows in.” 100 gram bevat 4 gram netto koolhydraten want de polyolen tellen we niet mee. 


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

aardbei marshmallow taart van Marianne
aardbei marshmallow taart van Marianne

Zo maak je de aardbei marshmellow taart van Marianne

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Aardbei marshmallow taart van Marianne

aardbei marshmallowtaart van Marianne
Door: Marianne
Een heerlijke, zoete aardbei marshmallow taart. Werkelijk om je vingers bij af te likken!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 min
Opstijven 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 min

Voedingswaarde

Per puntje 
kcal 334.07 koolhydraten 6 geiwitten 6.37 gvetten 24.88 gvezels 1.97 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 puntjes – taartvorm Ø 24-26 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een springvorm van Ø 24-26 cm klaar. Of bekleed met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier.
  • Smelt de boter en meng dat met amandelmeel, ei, Steviala kristal sweet en een snufje zout. Stort het deeg in de taartvorm en druk het aan.
  • Bak de bodem in 8-12 minuten gaar.

Vulling

  • Verwarm 80 ml slagroom met de marshmallows in een pan boven zacht vuur. Blijf constant roeren!
  • Verwarm in een ander pannetje de aardbeien met de erythritol poedersuiker naar smaak. Breng het aan de kook en zet het uit. Laat afkoelen en prak fijn.
  • Pers 30 gram limoensap en meng het met de roomkaas glad. Meng daar de marshmallowmix en de rest van de slagroom (20 ml) door.
  • Giet eerst ⅓ van het lichte marshmallow-cheese-limoenmengsel in het midden van de taartbodem.
  • Doe ½ van de aardbeienpuree bij de overgebleven ⅔ marshmallow-cheese-limoenmengsel en giet de helft van dit roze mengsel in het midden van de taart.
  • Mix het laatste beetje aardbeienpuree bij het laatste deel marshmallowmengsel en giet ook dat in de vorm.
  • Haal dan rustig een spatel erdoor zodat je een geinig gemarmerd effect krijgt.
  • Laat de aardbei marshmallow taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Topping

  • Top de aardbei marshmallow taart af met toefjes slagroom, aardbeien, frambozen. (zelf bijtellen)
  • **Je kan ipv aardbeien ook frambozen gebruiken

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top