aardbei marshmallowtaart van Marianne

Aardbei marshmallow taart van Marianne

Wat een plaatje hè? Mooi dat marmereffect! Je kunt wel zien dat Marianne heel erg haar best heeft gedaan om te laten zien dat het echt een heerlijk recept is. Wie krijgt daar nu geen zin in? Maar let wel even op, want de aardbei marshmallow taart van Marianne is niet heel erg koolhydraatarm. Maar voor zo’n mooie lekkernij moet dat een keertje kunnen.  Als je het aantal koolhydraten toch nog iets naar beneden wilt halen maak de taart dan met frambozen. Want die bevatten minder koolhydraten dan aardbeien. De taart zoals Marianne ‘m maakte, echter zonder de garnering, bevat nog net geen 5 gram koolhydraten per puntje. 

Gelatine

In plaats van gelatine gebruikte Marianne voor haar aardbei marshmallow taart 7 zakjes (totaal 350 gram) koolhydraatarme marshmallows van het merk Food2Smile. Ze zijn online te koop bij Afvallen met Bregje. Bregje zelf schrijft erover: “Lekkere Marshmallows zonder toegevoegde suiker, zonder kunstmatige smaakstoffen, zonder gluten, zonder vet en zonder lactose. Je zou bijna denken dat je een zakje lucht koopt, maar er zitten echt Marshmallows in.” 100 gram bevat 4 gram netto koolhydraten want de polyolen tellen we niet mee. 

Heb je zelf ook een lekker (voor ons onbekend) koolhydraatarm recept met foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina.

Alle bezoekersrecepten

aardbei marshmallow taart van Marianne

aardbei marshmallow taart van Marianne

Zo maak je de aardbei marshmellow taart van Marianne

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


aardbei marshmallowtaart van Marianne
Recept afdrukken Bewaren
4 van 1 stem

Aardbei marshmallow taart van Marianne

Bezoekersrecept

Door: Marianne
Een heerlijke, zoete aardbei marshmallow taart. Werkelijk om je vingers bij af te likken!
Voorbereiden30 min
Opstijven3 uur
Totaal3 uur 30 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Koolhydraten - hoeveelheid

4,8 gram koolhydraten per puntje (12 puntjes uit recept, exclusief topping)
Uit recept: 12 puntjes - taartvorm Ø 24-26 cm

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Garneren

Bereiden

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een springvorm van Ø 24-26 cm klaar. Of bekleed met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier.
  • Smelt de boter en meng dat met amandelmeel, ei, Steviala kristal sweet en een snufje zout. Stort het deeg in de taartvorm en druk het aan.
  • Bak de bodem in 8-12 minuten gaar.

Vulling

  • Verwarm 80 ml slagroom met de marshmallows in een pan boven zacht vuur. Blijf constant roeren!
  • Verwarm in een ander pannetje de aardbeien met de erythritol poedersuiker naar smaak. Breng het aan de kook en zet het uit. Laat afkoelen en prak fijn.
  • Pers 30 gram limoensap en meng het met de roomkaas glad. Meng daar de marshmallowmix en de rest van de slagroom (20 ml) door.
  • Giet eerst ⅓ van het lichte marshmallow-cheese-limoenmengsel in het midden van de taartbodem.
  • Doe ½ van de aardbeienpuree bij de overgebleven ⅔ marshmallow-cheese-limoenmengsel en giet de helft van dit roze mengsel in het midden van de taart.
  • Mix het laatste beetje aardbeienpuree bij het laatste deel marshmallowmengsel en giet ook dat in de vorm.
  • Haal dan rustig een spatel erdoor zodat je een geinig gemarmerd effect krijgt.
  • Laat de aardbei marshmallow taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Topping

  • Top de aardbei marshmallow taart af met toefjes slagroom, aardbeien, frambozen. (zelf bijtellen)
  • **Je kan ipv aardbeien ook frambozen gebruiken

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

361 Shares
Share353
Pin8
Tweet