keto lasagnes

9 x Keto lasagnes

De lekkerste keto lasagnes maak je met diverse soorten groente ter vervanging van de klassieke tarwe lasagne bladen. Sinds 2014 hebben we al aardig wat lekkere koolhydraatarme lasagnes gepubliceerd. Steevast zijn ze een succes bij het hele gezin. Alle groenten waar je plakken van kunt snijden zijn wel geschikt als lasagneblad vervanger. Zo sla je twee vliegen in een klap. Immers je eet meer groente dan in een klassieke lasagneschotel en je schrapt daardoor gelijk een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten uit het gerecht.

Advertentie

We hebben er stiekem ook een lasagne tussen gestopt waarbij we de bladen vervangen door flensjes. Die is dan weer wat eiwitrijker, dat vinden sommige mensen ook heel fijn! Maar we garanderen je onderstaan lasagne gerechten zijn stuk voor stuk de moeite waard! Alle keto lasagnes hieronder bevatten 7- 12 gram koolhydraten per portie.

keto lasagnes

Welke van deze keto lasagnes kies jij?

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

1. Groentelasagne met paddenstoelen

De 1e in deze serie over keto lasagnes is een heerlijke lasagne boordevol groente! Houd je er wel rekening mee dat deze schaal leeg is voordat je er erg in hebt? Sowieso gaat er weinig boven een klassieke lasagne. Volmaakt comfortfood voor het hele gezin. Deze groentelasagne met paddenstoelen is net een beetje anders. We gebruiken in de basis lekker veel paddenstoelen en verse spinazie, het gerecht blijft koolhydraatarm, doordat we rauwe courgette plakken gebruiken. De groentelasagne met paddenstoelen bevat 7.55 gram koolhydraten per portie.

Groentelasagne met paddenstoelen

groentelasagne met paddenstoelensaus
Deze groentelasagne met paddenstoelen heeft lekker veel paddenstoelen en verse spinazie in een heerlijke romige kaassaus.
Bekijk ’t recept

2. Keto lasagne met pompoen

Nog eentje met spinazie 😉 Voor deze low carb lasagne heb ik gekozen voor pompoen als vervanger, kant-en-klaar en vers te koop in de supermarkt. Wij houden van beetgare plakken pompoen, dan is even blancheren prima. Mocht je zelf super zachte pompoen willen dan kun je ze eenvoudig langer garen. Al met al bevat deze heerlijke lasagne calorieën 625.1 kcal ⋆ koolhydraten 8.4 g ⋆ eiwitten 20.53 g ⋆ vetten 55.4 g ⋆ vezels 4.77 g per portie.

Spinazie pompoen lasagne met pecorino

Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino
Een belangrijk ingrediënt voor deze pompoen lasagne is de mascarpone. Die zorgt voor de romige basis van het geheel. Pecorino is een zoutige kaas, waardoor je maar weinig zout hoeft toe te voegen voor een prettige zoutbalans.
Bekijk ’t recept

3. Lasagne in een paprika

Deze keer maakten we laagjes IN een paprika! Het hele jaar door is de paprika wel voorhanden. Extra reden om nog eens een leuk keto lasagne recept te maken waarin de (rode) paprika een hoofdrol speelt. Dit gerecht is in de keto lasagnes-serie het hoogst in koolhydraten, maar wij hebben vaak wel moeite om een hele paprika helemaal op te krijgen, dat eten we de volgende dag bij de lunch… Al met al bevat zo’n hele gevulde paprika namelijk 12 gram koolhydraten, dus enorm voedzaam! Erbij aten we dit heerlijke olijvenbroodje.

Lasagne in een paprika

De smaak van zon en zomer: *ja ik wil*. Lasagne in een paprika is niet alleen makkelijk om te maken maar het smaakt ook verrukkelijk, zonnig Italiaans.
Bekijk ’t recept

4. Koolhydraatarme lasagne met vis

Zijn jullie ook zo dol op spinazie? Met witvis heb ik wel een beetje een haat-liefde verhouding. Het gebeurt niet snel dat ik enthousiast wordt over een recept met uitsluitend kabeljauw, koolvis of schol. Maar in deze vislasagne met spinazie combineer ik diverse smaken en structuren met elkaar in één schotel. Al met al is het een heerlijk romige, iets ziltige ovenschotel geworden, met een minimale tijdsinvestering! Deze koolhydraatarme lasagne met vis bevat bijna 10 g koolhydraten per portie.

Vislasagne met spinazie

vislasagne met spinazie
Deze vislasagne met spinazie herbergt een weldaad aan smaken. Spannende combinatie van kabeljauw, gerookte zalm, spinazie, zeekraal, courgette en Parmezaan.
Bekijk ’t recept

5. Asperge lasagne met zalm

Zodra er witte zijn gebruiken we die natuurlijk. En anders is deze lasagne et groene asperges ook lekker hoor. De courgette gebruikten we rauw, dan blijft de smaak ervan lekker fris. 100 gram gerookte zalm is voldoende. Daardoor overheerst de zalm niet, maar zorgt voor precies voldoende pit. De room smeedt alle smaken tot één evenwichtig geheel. Per portie reken je 8.3 gram koolhydraten.

Asperge lasagne met zalm

asperge lasagne met zalm
Asperge lasagne met zalm is een prachtig subtiel gerecht met een lekker korstje, waarin alle ingrediënten uitstekend tot hun recht komen. Met uiteraard de asperge in de hoofdrol.
Bekijk ’t recept

6. Flensjes lasagnetaart

Voor de flensjes lasagnetaart bak je eerst mooie dunne flensjes, die gebruik je als vervanging voor lasagnevellen. Zo wordt vrijwel elk lasagnerecept koolhydraatarm! Gebruik voor het bakken van de flensjes in elk geval een goede anti-aanbakpan en vet de pan goed in. Deze koolhydraatarme flensjes bak je niet met meel maar met mozzarella! En dat is zalig romig! Ook te gebruiken voor deze verrukkelijke zoete flensjestaart. Deze keto lasagne bevat calorieën 735 kcal ⋆ koolhydraten 7.4 g ⋆ eiwitten 57.95 g ⋆ vetten 52 g ⋆ vezels 6.8 g per portie.

Flensjes lasagnetaart

flensjes lasagnetaart
Voor een flensjes lasagnetaart bak je eerst mooie dunne flensjes, die gebruik je als vervanging voor lasagnevellen. Zo wordt vrijwel elke lasagne koolhydraatarm! HINT 😉
Bekijk ’t recept

7. Courgette lasagne

Deze courgette lasagne was een van de 1e keto lasagnes die we publiceerden. Ik gebruikte hierin onze zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus. Maar gebruik gerust je eigen variant of neem passata. Als je je een andere saus neemt, let dan echter wel op hoeveel koolhydraten die bevat. Sommige fabrikanten stoppen er namelijk onverwacht veel suiker in. Met gewoon gehakt bevat dit gerecht 7.43 gram koolhydraten per portie.

Courgette lasagne

courgette lasagne
De lasagnevellen vervang je door gegrilde courgetteplakken die je eerst kort grilt, je krijgt dan een heerlijk voedzame courgette lasagne.
Bekijk ’t recept

8. Koolhydraatarme groentelasagne

De 8e in de serie keto lasagnes is deze prachtige koolhydraatarme groentelasagne, een keer spontaan gebrouwen van restjes. Maar euh, ik had niets vastgelegd. Geen letter geschreven, geen foto gemaakt. Het was een luxe vorm van restjesdag geweest. Ik was zelf ook meer dan tevreden over het resultaat, dus de oplossing lag voor de hand: gewoon nog een keer maken. Ik noteerde alsnog alle ingrediënten die ik had gebruikt voor de koolhydraatarme groentelasagne en alles wat ik had gedaan.  De low carb lasagneschotel bevat in deze vorm calorieën 482.55 kcal ⋆ koolhydraten 9.8 g ⋆ eiwitten 22.3 g ⋆ vetten 36.9 g ⋆ vezels 6.5 g per portie.

Koolhydraatarme groentelasagne

Koolhydraatarme groentelasagne is een luxe manier om flink wat verschillende groenten binnen te krijgen. Gezond, makkelijk en verrukkelijk. Gewoon genieten!
Bekijk ’t recept

9. Keto Lasagne met broccoli en champignons

Soms missen we die succesrecepten van vroeger opeens, dan proberen we een koolhydraatarme variant te bedenken die minstens zo smaakvol is. Soms gaat het makkelijk, soms doen we daar wel een paar keer over. We moeten er namelijk eerst zelf helemaal tevreden over zijn, voordat we het met jullie willen delen. Deze aangepaste keto lasagne was in 1x raak! Dit gerecht bevat 11.4 gram koolhydraten per flinke portie.

Koolhydraatarme lasagne met broccoli en champignons

koolhydraatarme lasagne met broccoli
Een verrukkelijke lasagne van vroeger omgetoverd tot een overheerlijke koolhydraatarme lasagne. Lasagne met broccoli en champignons maakte ik in onze verkeringstijd al voor Anna-Karina. Dat was steevast een groot succes.
Bekijk ’t recept


Scroll naar boven