8 x Asperges in de hoofdrol

8 x Asperges in de hoofdrol

Het voorjaar is voor mij sterk verbonden met het feit dat er verse asperges gegeten kunnen worden! Daarom plaatsen we graag 8 x asperges in de hoofdrol. Wij eten vaak asperges. Tot we ze echt niet meer lusten, zeggen we wel eens. Maar eigenlijk is dat nog nooit het geval geweest! We zijn net terug van een heel weekend asperges eten in Limburg. Lekker inspiratie opgedaan dichtbij de bron. Binnenkort meer daarover!

Advertentie

Verzameling aspergerecepten

We hebben zelf al heel wat aspergerecepten verzonnen voor koolhydraatarmrecept.nl. Maar nieuwe input is altijd leuk. Vandaag hebben we voor jullie een verzameling gemaakt van acht overheerlijke aspergerecepten (er zijn er nog meer) die we al eerder publiceerden. Tot 24 juni zijn Nederlandse asperges nog verkrijgbaar. Dus, niet te lang wachten, dan kun je misschien alle aspergerecepten dit jaar nog maken!

1. Asperges met zalm

We beginnen deze korte serie zomerse heerlijkheid met een variant op de meest klassieke wijze om asperges te serveren. In plaats van roomboter kiezen we voor peterseliedressing. Dat combineert geweldig met asperges, ei en zalm. Maar je mag natuurlijk ook ham nemen als je niet zo’n liefhebber van zalm bent.

Asperges met peterseliedressing en zalm

asperges met peterseliedressing en zalm
Echt een feestje om deze koolhydraatarme asperges met peterseliedressing en zalm te maken en vervolgens te mogen eten!
Bekijk ’t recept

2. Keto Asperge plaattaart

Dit is heel andere koek, een bodem gemaakt van fathead deeg, die je voorbakt in de oven. Belegd met een roomsaus en gegaarde asperges bak je de plaattaart af. Een heerlijke variant, die je zonder twijfel meteen fan maakt van het recept. Ja, met asperges kun je volop variëren. De ene manier is nog lekkerder dan de andere.

Koolhydraatarme plaattaart met asperge

Koolhydraatarme plaattaart met asperge maak je met fathead deeg, een heerlijk alternatief voor taartdeeg en zeer geschikt voor dit gerecht.
Bekijk ’t recept

3. Koolhydraatarme asperges met citroen

Maar je kunt van asperges ook een heerlijke salade maken. Lekker fris, zeker als je citroen in het recept verwerkt. In dit geval gebruik je zowel de schil als het sap. Dus neem een biologische citroen! Deze salade is het lekkerste op kamertemperatuur, maar ietsje koeler dan dat mag ook best!

Asperges in citroendressing

asperges in citroendressing
Asperges met ei, zalm en botersaus, altijd lekker natuurlijk. Maar van deze frisse asperges in citroendressing, met een lekker notenbroodje ben ik ook een enorme fan! Zalig als feestelijk voorgerecht of lunch.
Bekijk ’t recept

4. Keto Aspergewraps

En nog een heel andere invalshoek: gegrilde asperges! Wij maakten er een gevulde koolhydraatarme wrap mee, en combineerden de asperges met prei, champignons en roomkaas. Hou een flesje met citroenolie binnen handbereik om de smaak te perfectioneren.

Koolhydraatarme wraps met gegrilde asperges

Zalig, die koolhydraatarme wraps met gegrilde asperges! Zomers fris en leuke manier om asperges eens anders te serveren. Kan ook met groene asperges! (die hoeven niet te worden voorgegaard)
Bekijk ’t recept

5. Knapperige salade met asperge

Nog een recept voor een aspergesalade, maar dan op een heel andere leest geschoeid. In dit recept combineer je de gegaarde asperges met radijs, courgette, kappertjes, ansjovis en Parmezaanse kaas. Dat is een fantastisch gerecht voor een warm weer dag. Bijzonder smakelijk en licht verteerbaar. Van deze aspergesalade wordt een barbecue een stuk feestelijker.

Knapperige courgette aspergesalade

Deze knapperige courgette aspergesalade heeft een heerlijke dressing waar ansjovis inzit. En denk nou niet gelijk ‘dat lust ik niet’, want dat is gewoon ter vervanging van zout. Het geeft bovendien nét even dat beetje meer smaak zonder dat de dressing vissig smaakt. 
Bekijk ’t recept

6. Klassieke asperges met hollandaisesaus

Een andere klassieker is de hollandaisesaus. Overal verkrijgbaar in een flesje, maar natuurlijk veel lekkerder zelfgemaakt. Je kunt er asperges ook heel goed mee op de juiste smaak brengen. En makkelijk om te maken, gewoon goed de aanwijzingen volgen. Met ei en zalm erbij een heerlijke maaltijd.

Asperges met hollandaisesaus en zalm

asperges met hollandaisesaus
Toprecept voor malse asperges met koolhydraatarme hollandaisesaus, ei en zalm. Met de perfecte licht gebonden goudgele hollandaisesaus, een ware delicatesse!
Bekijk ’t recept

7. Keto lasagne van asperges

Een geweldig recept voor degenen die niet bang zijn om een tijdje in de keuken door te brengen. Qua ingrediënten niet echt veel anders dan de andere recepten, maar qua bereidingswijze wat tijdrovender. Maar dan heb je ook wat! Plakken dun gesneden courgette fungeren als lasagnebladen. Met een krokant korstje!

Asperge lasagne met zalm

asperge lasagne met zalm
Asperge lasagne met zalm is een prachtig subtiel gerecht met een lekker korstje, waarin alle ingrediënten uitstekend tot hun recht komen. Met uiteraard de asperge in de hoofdrol.
Bekijk ’t recept

8. lentesalade met asperges

Nog een recept voor een aspergesalade, maar dit keer met groene asperges. Die zijn wat steviger en kun je dus nog makkelijker inzetten voor een salade. Het combineert ook wat makkelijker met andere ingrediënten, zoals in dit geval venkel en peultjes. De Parmezaanse kaas zorgt voor een beetje pit. Heerlijk!

Lentesalade met asperges, peultjes en venkel

lentesalade met asperges en venkel
Lentesalade met heerlijk knapperige, frisse, groene asperges, malse, sappige peultjes en aromatische venkel. De smaken en structuren vullen elkaar mooi aan en worden prachtig verbonden door de lichte mosterddressing.
Bekijk ’t recept

8 x Asperges in de hoofdrol

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

8 x Asperges in de hoofdrol

Scroll naar boven