Blijkbaar zijn jullie dol op koolhydraatarm gebak. Daarom vandaag een gezellige greep uit ons eigen keto gebak. Want ook koolhydraatarme lekkernijen passen gewoon in een koolhydraatarme leefstijl, en mooi meegenomen, vaak zijn ze ook glutenvrij. Veel baksels bevatten amandelmeel, als je dat niet kunt eten kijk dan even bij ons speciale artikel over bakken ZONDER amandelmeel.
Baksels met amandelmeel zijn overigens afgekoeld en ook de volgende dag vaak lekkerder. Dat is ook een verschil met traditioneel gebak met tarwemeel. Al het koolhydraatarm gebak hieronder blijft onder de 2 gram koolhydraten per genuttigde portie. Wees verstandig en blijf aardig voor jezelf en ga je niet te buiten… GENIET!
Welk koolhydraatarm gebak kies jij?
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
1. Chocolade cakepops
In de eerste maanden van het bestaan van de website maakte ik vaker koolhydraatarm gebak, deze bijvoorbeeld in een leuke cakepopvorm. Als je geen cakepopvorm hebt dan kunnen de chocolade cakepops ook prima in een mini muffinvorm. Het versieren laat ik geheel aan je eigen fantasie over. Geen fantasie? Psst… Doop ze in chocola en bestrooi ze met kokos. Of neem pistachenootjes! Of snijd ze doormidden en doe er een plakje aardbei tussen en/of slagroom zoals ik deed…
PER STUK: koolhydraten 0.15 g
Chocolade cakepops
2. Koolhydraatram hazelnootgebak!
Jazeker ook zo’n heerlijk taartje van hazelnootschuim kun je vrij makkelijk ombouwen tot een low carb variant. Het belangrijkste verschil met gewone hazelnoot schuimtaart is dat je géén gewone suiker gebruikt. Gewone witte suiker zorgt mede voor de draagkracht van het eiwitschuim en bakt echt super krokant. Bakken met een korrelzoetstof zal je suikervrije schuim altijd iets minder stevig en ook wat minder stabiel maken.
PER GEBAKJE: slechts 1.12 gram koolhydraten.
Suikervrij hazelnoot schuimgebak
3. Koolhydraatarm gebak: pompoenmuffins
Ook met groente kun je leuk koolhydraatarm gebak maken, kijk maar eens naar deze leukerds. Het zijn pompoenmuffins met heerlijke subtiele peperkoekkruiden van Pit & Pit erdoor. (#nospon, gewoon echt heel lekker) Doordat we die peperkoekkruiden gebruiken zijn de pompoenmuffins extra geschikt als alternatief Sinterklaas- of kerstgebak. Maar je snapt vast al dat ze hoogzomer ook lekker heerlijk zijn bij een kop sterke espresso of kruidenthee?
PER STUK: koolhydraten 1.1 g
Pompoenmuffins met walnoot, zoet
4. Keto rabarbertaart
Je kunt de bodem gewoon onderin de vorm bakken en dan de vulling erop. Maar wij bakten er een keto rabarber tarte tatin van, dus een omgekeerde taart met het deeg aan de bovenkant gebakken en pas na het bakken omgedraaid. We brouwden eerst een lekker stroopje in onze tarte tatinpan, daarna de rabarber erop en toen pas het deeg. Echt superleuk gelukt! Een heerlijk sappige rabarbertaart met een vleugje tijm. Perfect met een lepel room, als toetje!
PER PUNT: koolhydraten 1.81 g
Keto rabarbertaart, met een vleugje tijm
5. Koolhydraatarme bitterkoekjes
Deze simpele suikervrije bitterkoekjes zijn in één woord helemaal raak als koolhydraatarm gebak! Ze zijn qua structuur lekker zacht en smeuïg van binnen met -vlak na het bakken- een iets stevige buitenkant. Afgekoeld zijn ze op z’n lekkerst. Ook een heel fijne basis voor in trifle of andere toetjes.
PER STUK: koolhydraten 0.5 g
Simpele suikervrije bitterkoekjes
6. Koolhydraatarme boterkoek
Ik heb nu één grote ronde koek (springvorm Ø 23 cm) gebakken. Als je liever eenpersoons porties hebt, dan maak je er aparte koekjes van zoals bij nummer 7 hieronder: de kokosmoppen of je bakt het deeg in een mini muffinvorm. Let dan wel even op de baktijd, die zal dan iets anders zijn. Liever lekker smeuïg vanbinnen dan te droog, toch?
PER PUNTJE: koolhydraten 1.3 g
Kokos amandelkoek of kokos boterkoek?
7. Koolhydraatarm gebak: kokosmoppen
Supersimpel om te maken. Let wel goed op de baktijd en laat ze niet te droog worden! Ook deze zijn de volgende dag absoluut veel en veel lekkerder! Bewaar de kokosmoppen luchtdicht (en brandschoon) een paar dagen bij normale kamertemperatuur moet wel lukken. Tot een week in de koelkast. Maar let wel op dat ze niet gaan schimmelen, er zit geen suiker in dus dat kan veel sneller gebeuren dan bij gewone kokoskoek.
PER STUK: koolhydraten 0.67 g