7x koolhydraatarme Sinterklaas lekkernijen

7 x koolhydraatarme Sinterklaas lekkernijen

Met de decembermaand in het vooruitzicht is het wat ons betreft echt tijd voor een mooi overzicht van koolhydraatarme Sinterklaas lekkernijen. Heerlijk zo’n kinderfeestje dat je thuis in gezinsverband viert en de gezinsleden dicht(er) bij elkaar brengt. Naast alle aandacht voor elkaar, hoort daar ook een scala aan traditionele heerlijkheden bij. Niet alleen de bekende speculaas of kruidnoten maar ook borstplaat en chocolademelk werken sfeer verhogend. Maar je was net zo goed bezig met het beheersen van je gewicht! Nou, dat kan gewoon dus met dit scala aan koolhydraatarme Sinterklaas lekkernijen. Niet meteen de hele koektrommel leegeten natuurlijk! Maar je kunt best lekker mee snoepen.

Advertentie

Pepernoten dessert

Persoonlijk ben ik erg dol op de echte koolhydraatarme pepernoten in dit overzicht. Die hebben een mooie structuur en een geweldige smaak, die wat mij betreft concurreert met het origineel. Die echte pepernoten zij ook perfect voor in een nagerecht, zoals we doen bij deze Roomkaas met pepernoten dessert. Is dat niet de ultieme Sinterklaas verrassing?

Dus scherp je pen, schrijf een mooi gedicht, haal die mijters en petten met veren maar van de zolder en vul die juten zakken maar met zelfgemaakte cadeautjes & surprises. Een feestje hebben we wel verdiend, en op deze manier mag het onderling thuis zeker gevierd worden. We wensen iedereen heel veel saamhorigheid en warmte toe!

Meer Sinterklaasgebak/snoep

7x koolhydraatarme Sinterklaas lekkernijen

 

Welke van deze koolhydraatarme Sinterklaas lekkernijen kies jij?

Mocht je zelf nog leuke ideetjes hebben voor koolhydraatarm ontbijt met groente hebben, laat deze achter bij de reacties onderaan!

Koolhydraatarme kruidnootjes, crunchy!

Kruidnootjes zijn heden ten dage de meest verkochte Sinterklaas lekkernij. Ook banketbakkers leggen er eer in om ze zo smakelijk mogelijk te etaleren. Je eigen koolhydraatarme variant zal daarbij zeker niet misstaan.

Koolhydraatarme kruidnootjes, crunchy!

koolhydraatarme kruidnootjes
De koolhydraatarme kruidnootjes zijn crunchy als je ze een tijdje laat uitharden. Er zitten maar weinig ingrediënten in en het is een heel simpel recept.
Bekijk ’t recept

Koolhydraatarme marsepeinballen

Marsepein is iets waar je van moet houden. Je hebt enorme liefhebbers en mensen die het graag overslaan. Anna-Karina houdt er heel erg van. Zij bestempelde deze koolhydraatarme variant als “heerlijk fris“, “lekker smeuïg” en “niet te zoet”. En wel even meezingen, hè.

Koolhydraatarme marsepein ballen

koolhydraatarme marsepein ballen
In een handomdraai toch een lekker Sint snoeperijtje maken voor jezelf of om uit te delen? Maak dan deze koolhydraatarme marsepein ballen!
Bekijk ’t recept

Koolhydraatarme speculaas muffins

Dit is een Sinterklaas verwennerijtje die met name papa en mama zal aanspreken. Niet dat kinderen het niet lekker vinden… Echt heerlijk genieten met een kopje thee of koffie er bij. Per stuk bevatten ze maar 1.11 gram koolhydraten.

Koolhydraatarme speculaas muffins

Kostelijke koolhydraatarme speculaas muffins, lekker bij een kopje thee of koffie! Niet alleen in sinterklaastijd, maar ook hartje zomer heerlijk om mee te nemen of als verwennerij tussendoor!
Bekijk ’t recept

Chocolademelk, maar dan koolhydraatarm

Wat zeker niet mag ontbreken in dit overzicht van koolhydraatarme Sinterklaas lekkernijen is deze heerlijke chocolademelk.  Laat de wind buiten maar waaien, wij zitten binnen met onze handen om een heerlijk warm glas chocolademelk gevouwen. Niet die van het bekende merk, maar gewoon zelf gemaakt en koolhydraatarm én nog lekkerder ook…

Chocolademelk, maar dan koolhydraatarm

chocolademelk koolhydraatarm
Gemberthee en Kurkuma Latte zijn ook heerlijk, maar wat is er eigenlijk mis met een lekkere romige chocolademelk? Niks, mits koolhydraatarm!
Bekijk ’t recept

Echte koolhydraatarme pepernoten

Pepernoten uit de winkel bevatten al snel 75 gram koolhydraten per 100 gram. Deze koolhydraatarme bevatten 6 gram koolhydraten per 100 gram: geurige, echte pepernoten met een lekkere anijssmaak en een fijne taai taai achtige structuur.

Echte koolhydraatarme pepernoten

echte koolhydraatarme pepernoten
Het resultaat is een berg geurige, echte koolhydraatarme pepernoten. De pepernoten hebben een lekkere anijssmaak en een fijne taai taai achtige structuur.
Bekijk ’t recept

Koolhydraatarme speculaasbrokken

De structuur van deze koolhydraatarme variant is niet precies hetzelfde als van de gewone speculaasbrokken – met suiker en tarwemeel krijg je een hardere koek – maar de smaak komt wel héél erg dicht in de buurt. Dus wanneer je het niet erg vindt (misschien zelfs beter) als je een wat zachtere koek hebt, dan is dit een ideaal recept.

Koolhydraatarme speculaas brokken

Koolhydraatarme speculaas brokken
Deze koolhydraatarme speculaas brokken komen wel heel dicht in de buurt van de ‘echte’, en passen uitstekend in een koolhydraatarm dieet.
Bekijk ’t recept

Koolhydraatarme roomborstplaat, suikervrij

De drie ingrediënten die eigenlijk altijd in roomborstplaat zitten zijn simpel room, suiker en boter. De room en boter zorgen voor de romige smaak en de suiker zorgt voor de structuur. Om van gewone borstplaat een koolhydraatarme variant te maken moet je een zoetstof gebruiken die van zichzelf voldoende volume heeft. Dat is gelukt.

Koolhydraatarme roomborstplaat, suikervrij

Ook deze koolhydraatarme roomborstplaat is romig en écht mierzoet, daar moet je wel van houden. Maak de hapjes dus in elk geval niet té groot.
Bekijk ’t recept

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Scroll naar boven