6 x koolhydraatarme puree

6 x koolhydraatarme puree

In mijn vorige leven was ik echt verslaafd aan aardappelpuree. Immers, puree is het summum van comfort food, superzacht en gewoon zálig!! Tegenwoordig hebben we al zoveel keto alternatieven in de vorm van groentepuree. Vandaag deel ik 6 x koolhydraatarme puree zonder aardappel met jullie. Gebruik ze zoals je voorheen ook puree gebruikte, dus als extra bij een groentegerecht of bijvoorbeeld als afdeklaag op een ovenschotel. Je hoeft het echt niet bij één groente te laten, je kunt de structuur en smaak ook combineren. Maar zorg er wel voor dat je puree altijd lekker romig is!

Advertentie

1. Knolselderijpuree met bieslook

Ik begin de serie van 6 x koolhydraatarme puree met deze heerlijke koolhydraatarme knolselderijpuree. Wij serveerden bij de koolhydraatarme puree met bieslook, een makkelijke komkommersalade en portobellospiesjes, echt een voedzame combinatie!

Koolhydraatarme puree met bieslook

koolhydraatarme puree met bieslook
Deze koolhydraatarme puree met bieslook is zeker niet de eerste die we posten. Maar volgens mij kun je van keto puree nooit genoeg recepten hebben, toch.
Bekijk ’t recept

2. Bloemkoolpuree

Deze puree gebruikten we om onze ovenschotel mee af te dekken. Maar je kan ‘m ook los maken natuurlijk. Voor de bloemkoolpuree gebruiken we:

600 g bloemkool, (in roosjes)
75 g Parmezaanse kaas, (geraspt)
kerrie, naar smaak
snufje gemberpoeder
50 g roomkaas, of iets meer
snufje nootmuskaat
peper en zout

Ovenschotel met bloemkoolpuree

Met deze koolhydraatarme ovenschotel met bloemkoolpuree kom je makkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid groente van (minstens) 250 gram per dag.
Bekijk ’t recept

3. Puree van pompoen en knolselderij

Deze koolhydraatarme puree van pompoen en knolselderij is echt een van onze favorieten. Op die manier heb je zeker geen moeite om aan je portie groente per dag te komen. Ander voordeel is dat gezinsleden ook makkelijker wennen aan een andere manier van eten. Immers deze puree is door de iets zoete groenten nog veel lekkerder dan ouderwetse aardappelpuree. Ook kinderen zijn er vrijwel zonder uitzondering dol op! 

Koolhydraatarme puree van pompoen en knolselderij

koolhydraatarme puree van pompoen en knolselderij
Deze koolhydraatarme puree van pompoen en knolselderij is een van onze favorieten. Zo heb je zeker geen moeite om aan je portie groente per dag te komen!
Bekijk ’t recept

4. Wortelpeterseliepuree – zeer zacht!

Een zalige combinatie die echt niet mag ontbreken in onze serie 6 x koolhydraatarme puree is wortelpeterseliepuree! Wortelpeterselie smaakt een beetje zoetig, zoals wortel. Deze puree is echt zijdezacht van structuur, een soort zalfje. Zalig! We koken de wortelpeterselie samen met een teentje knoflook in bouillon, verder zit er niks in, alleen op smaak brengen met wat peper en zout. Kan echt niet simpeler!

Keto zalm met wortelpeterseliepuree en venkelsalade

Dit vispakketje met geurige puree van wortelpeterselie en zalm is supersnel klaar.
Bekijk ’t recept

5. Spruitjespuree

Deze zachte spruitjespuree in de malse portobello combineert verrukkelijk met die fijne romige saus. De spruitjespuree kun je ook heel makkelijk op een andere manier gebruiken. Overal waar je vroeger aardappelpuree zou gebruiken, met of zonder spekjes. Of spuit de spruitjespuree op tot torentjes en bak ze met geraspte kaas in de oven, mooi als de maaltijd wat sjieker mag zijn. Of vul allemaal kleinere champignons, ook schattig en bovendien heel geschikt voor op de borreltafel.

Spruitjespuree in portobello 

spruitjespuree
Al een paar keer maakten we gevulde portobello's. Toch is deze spruitjespuree in portobello weer totaal anders! Wel oppassen voor een spruitjespuree verslaving.
Bekijk ’t recept

6. Broccolipuree

De broccolipuree kun je natuurlijk bij heel veel andere gerechten serveren. Het heeft het daarom in zich om een echte koolhydraatarme klassieker te worden. De smaakmakers in deze puree zijn vooral de kaas en een teentje knoflook.

Koolhydraatarme broccolipuree met garnalen

koolhydraatarme broccolipuree met garnalen
Maak broccoli eens op een andere manier klaar: koolhydraatarme broccolipuree met garnalen. Een nieuwe instant klassieker!
Bekijk ’t recept

6 x koolhydraatarme puree

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

portobello gevuld met spruitjespuree

Trefwoorden

Scroll naar boven