rucolapesto met basilicum en venkelzaad

5 x pesto recepten

Wij hebben 5 x pesto recepten voor jullie samengebracht. Stuk voor stuk echt genieten! Pesto is een ongeëvenaarde smaakmaker in je maaltijd, of heerlijk om op een koolhydraatarm crackertje te serveren! De mogelijkheden zijn eigenlijk onbegrensd. Want hoewel de meest bekende pesto van basilicum wordt gemaakt is zowat elk groen kruid er geschikt voor. We laten je zien dat zelfs rucola of het groen van radijs meer dan bruikbaar is voor een lekkere pesto. De smaken zijn totaal verschillend! Van subtiel tot hartig, van kruidig tot pittig.

Advertentie

1. Rucolapesto met basilicum en venkelzaad

In dit recept worden rucola en basilicum met elkaar gecombineerd. Een perfect duo! Maar het wordt nog leuker: een verfrissend tintje komt van venkelzaad en (een klein beetje) sinaasappelsap. Lekker met zalm!

Homemade rucolapesto met basilicum en venkelzaad – vegan

rucolapesto met basilicum en venkelzaad
Deze frisse rucolapesto met basilicum en venkelzaad is een bijzonder waardige afsluiter van ons pestothema! Welke vind jij ’t lekkerst?
Bekijk ’t recept

2. Waterkers pesto met munt

Ook al zo’n bijzondere combinatie: waterkers en munt. En heel erg koolhydraatarm. Slechts 0,29 gram koolhydraten per eetlepel. Moet je wel heel veel moeite doen om er te veel van te eten. Waterkers bevat veel vitamines en mineralen, super gezond dus!

Waterkers pesto met munt

waterkers pesto met munt
Als smeersel, dip of smaakmaker: deze waterkers pesto met munt, waarin ook rucola en verse munt is gegaan, is verrukkelijk en multi-inzetbaar!
Bekijk ’t recept

3. Spinazie dillepesto

We blijven mooie smaken met elkaar combineren; ditmaal spinazie en dille. Kun je je al iets bij die smaakcombinatie voorstellen? Je kunt pesto overigens, in een glazen potje met deksel, zeker tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Dus dat geeft je volop mogelijkheid om er van alles lekker mee te maken. Of om het gewoon zo op te eten met wat groentesticks.

Spinazie dillepesto, zelf maken

spinazie-dillepesto
Smeuïge spinazie-dillepesto op een crackertje, als gezonde dipsaus. Heerlijk bij vis of door de courgetti met paddenstoelen en zalm.
Bekijk ’t recept

4. Pesto van Radijsloof

Misschien wel de meest verrassende pesto-variant: die gemaakt van het groen van een bosje radijsjes! In het kader van duurzaamheid natuurlijk een top idee! Je gooit alleen nog het elastiekje weg… Wel belangrijk bij pesto om een goede extra vierge olijfolie te nemen: die bepaalt tenslotte voor een aanzienlijk deel de smaak.

Pesto van radijsloof

Om verspilling tegen te gaan kun je van het loof van radijs een overheerlijke pesto maken. Ook vanuit budgettair oogpunt een aanrader!
Bekijk ’t recept

5. Pesto Genova

Koop jij wel eens pesto uit een potje? Dan zal dat waarschijnlijk wel Pesto Genova zijn. Dat is de meest klassieke pesto die er is. Zelfgemaakte pesto is echt veel en veel lekkerder! Pesto Genova uit eigen keuken smaakt verrukkelijk en is op talloze wijzen te gebruiken. Doe jezelf een plezier: maak ‘m!

Zelfgemaakte pesto Genova

zelfgemaakte pesto
Makkelijk, snel en gezond! Zelfgemaakte pesto Genova is 1000x lekkerder dan uit een potje. Als je eenmaal zelf pesto vers hebt gemaakt dan begrijp je werkelijk niet meer waarom je dacht dat die muffe pesto uit een potje lekker was. Zelfgemaakte pesto smaakt ook écht naar zon en zomer: basilicum, kaas en pijnboompitten en goedbeschouwd is het een klusje van niks.
Bekijk ’t recept

5 x pesto recepten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Scroll naar boven