5 x makkelijke ovengerechten

5 x makkelijke ovengerechten

Weet je waarom ik zo van makkelijke ovengerechten hou? Ovenschotels zijn makkelijk om te maken. Meestal is de voorverwarmingstijd voldoende om de  ovengerechten in elkaar te knutselen. Hups, wat ingrediënten bij elkaar en zo de warme oven in.  En dan komt een erg fijn onderdeel, want terwijl het gerecht staat te garen in de oven heb ik lekker even tijd voor mezelf.  De ene keer lekker op de bank met een goed boek de andere keer juist een ander nuttig klusje zoals de afwasmachine leegruimen, papieren opruimen, even een keukenlade schoonmaken.  Van die dingen, dus.  Dat is vast wel herkenbaar.  Oja, hint, hint, hint: een ovenschotel is vaak de volgende dag nóg lekkerder 😉

Eindeloze mogelijkheden

Met onze makkelijke ovengerechten kun je eindeloos variëren. Niet alleen pizza’s en flammkuchen, maar ook frittata’s, romige gratins, de lekkerste hartige taarten of een heerlijke groente lasagne komen allemaal de oven uit. Wij zouden makkelijk alle dagen uit de oven kunnen eten zonder dat het ons verveelt. Je kunt onze ovenschotels trouwens makkelijk terugvinden in ons navigatie menu bovenaan. Onder Recepten op soort vind je de categorie “Oven” Daarin staan ruim 200 recepten, dus snuffel maar  eens lekker rond als je nog meer keus wilt.

5 x makkelijke ovengerechten

Onze top 5 van makkelijke ovengerechten

1. Quiche

Over deze quiche twijfelden we een beetje bij het publicatie vanwege de blauwschimmelkaas. Veel mensen houden daar niet zo van. Wat schetst onze verbazing? Jullie blijken ‘m massaal keilekker te vinden!

Knolselderijquiche met walnoten

knolselderijquiche met walnoten
Met 13,2 gram koolhydraten per portie is de knolselderijquiche met walnoten niet de meest koolhydraatarme maaltijd die je je kunt voorstellen, maar het is binnen de perken. Voor de afwisseling is het zeker aan te bevelen, zowel qua smaak als wat betreft voedingsstoffen. 
Ga naar dit recept

2. Lasagne

Een heerlijke klassieke lasagne gaat er altijd in. Zo’n echt lekker gezinsgerecht waarbij iedereen zit te smullen. Maak dus zeker niet te weinig! 

Koolhydraatarme groentelasagne

Koolhydraatarme groentelasagne is een luxe manier om flink wat verschillende groenten binnen te krijgen. Gezond, makkelijk en verrukkelijk. Gewoon genieten!
Ga naar dit recept

3. Flammkuchen

Met ons fatheaddeeg maak je de lekkerste makkelijke ovengerechten. Deze geweldige Flammkuchen prijkt in allerlei variaties regelmatig op ons menu!

Flammkuchen met spinazie

Vandaag bakken we met fatheaddeeg een heerlijke flammkuchen met spinazie. We besmeren de bodem met hüttenkäse waar we knoflook en citroen aan toevoegen.
Ga naar dit recept

4. Geroosterde aubergine

Als wij dit eten denk ik altijd weer terug aan de boerderij in Drenthe. Die ene keer, dat we met z’n tienen waren en allemaal een klein gerechtje gemaakt hadden.  Iedereen met een bord vol lekkers aan de grote eettafel buiten. Heel inspirerend en keigezellig!

Geroosterde aubergine met yoghurt

geroosterde-aubergine-met-yoghurt
Verrukkelijke geroosterde aubergine met yoghurt, 2 verschillende sausjes eigenlijk. Makkelijk om te maken en heel toegankelijke smaken. Perfect bijgerecht, bij de bbq of lunchgerecht!
Ga naar dit recept

5. Hartige taart

Deze had net zo goed kliekjestaart kunnen heten, want het is gewoon ontstaan omdat de koelkast leeg moest. Dat betekent dus ook dat je het recept makkelijk kunt wijzigen met ingrediënten waar je zelf vanaf wilt. 

Koolhydraatarm groentetaartje van Hans

groentetaartje van mijn heer Hans
Het koolhydraatarm groentetaartje heeft vrij subtiele smaken, wat paprikavlokken, peper en zout zijn toegevoegd, de rest van de smaak komt van de verschillende groenten. Lekker puur.
Ga naar dit recept

 

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!

 


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!(Gezien 19.130 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like