5 x makkelijke ovengerechten

5 x makkelijke ovengerechten

Weet je waarom ik zo van makkelijke ovengerechten hou? Ovenschotels zijn makkelijk om te maken. Meestal is de voorverwarmingstijd voldoende om de ovengerechten in elkaar te knutselen. Hups, wat ingrediënten bij elkaar en zo de warme oven in.  En dan komt een erg fijn onderdeel, want terwijl het gerecht staat te garen in de oven heb ik lekker even tijd voor mezelf.  De ene keer lekker op de bank met een goed boek de andere keer juist een ander nuttig klusje zoals de afwasmachine leegruimen, papieren opruimen, even een keukenlade schoonmaken. Van die dingen, dus.  Dat is vast wel herkenbaar.  Oja, hint, hint, hint: ook een koolhydraatarme ovenschotel is vaak de volgende dag nóg lekkerder 😉

Eindeloze mogelijkheden

Met onze makkelijke ovengerechten kun je eindeloos variëren. Niet alleen pizza’s en flammkuchen, maar ook frittata’s, romige gratins, de lekkerste hartige taarten of een heerlijke groente lasagne komen allemaal de oven uit. Wij zouden makkelijk alle dagen uit de oven kunnen eten zonder dat het ons verveelt. Nog veel meer ovengerechten vind je hier via de Receptenzoeker.

5 x makkelijke ovengerechten

Onze top 5 van makkelijke ovengerechten

1. Quiche

Over deze quiche twijfelden we een beetje bij het publicatie vanwege de blauwschimmelkaas. Veel mensen houden daar niet zo van. Wat schetst onze verbazing? Jullie blijken ‘m massaal keilekker te vinden!

Knolselderijquiche met walnoten

knolselderijquiche met walnoten
De knolselderijquiche met walnoten is niet de meest koolhydraatarme maaltijd die je je kunt voorstellen. De porties zijn ruim bemeten! Voor de afwisseling is het zeker aan te bevelen, zowel qua smaak als wat betreft voedingsstoffen. 
Bekijk ’t recept

2. Lasagne

Een heerlijke klassieke lasagne gaat er altijd in. Zo’n echt lekker gezinsgerecht waarbij iedereen zit te smullen. Maak dus zeker niet te weinig! 

Koolhydraatarme groentelasagne

Koolhydraatarme groentelasagne is een luxe manier om flink wat verschillende groenten binnen te krijgen. Gezond, makkelijk en verrukkelijk. Gewoon genieten!
Bekijk ’t recept

3. Flammkuchen

Met ons fatheaddeeg maak je de lekkerste makkelijke ovengerechten. Deze geweldige Flammkuchen prijkt in allerlei variaties regelmatig op ons menu!

Flammkuchen met spinazie

Vandaag bakken we met fatheaddeeg een heerlijke flammkuchen met spinazie. We besmeren de bodem met hüttenkäse waar we knoflook en citroen aan toevoegen.
Bekijk ’t recept

4. Geroosterde aubergine

Als wij dit eten denk ik altijd weer terug aan de boerderij in Drenthe. Die ene keer, dat we met z’n tienen waren en allemaal een klein gerechtje gemaakt hadden.  Iedereen met een bord vol lekkers aan de grote eettafel buiten. Heel inspirerend en keigezellig!

Geroosterde aubergine met yoghurt

geroosterde-aubergine-met-yoghurt
Verrukkelijke geroosterde aubergine met yoghurt, 2 verschillende sausjes eigenlijk. Makkelijk om te maken en heel toegankelijke smaken. Perfect bijgerecht, bij de bbq of lunchgerecht!
Bekijk ’t recept

5. Hartige taart

Deze had net zo goed kliekjestaart kunnen heten, want het is gewoon ontstaan omdat de koelkast leeg moest. Dat betekent dus ook dat je het recept makkelijk kunt wijzigen met ingrediënten waar je zelf vanaf wilt. 

Koolhydraatarm groentetaartje van Hans

groentetaartje van mijn heer Hans
Het koolhydraatarm groentetaartje heeft vrij subtiele smaken, wat paprikavlokken, peper en zout zijn toegevoegd, de rest van de smaak komt van de verschillende groenten. Lekker puur.
Bekijk ’t recept

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top