5x koolhydraatarm ontbijt met groente

5 x Koolhydraatarm ontbijt met groente

Zo de zomervakantie is alweer even voorbij. Dan pakken veel mensen de draad weer op om de vakantiekilo’s weg te werken. Een goede reden om te beginnen met koolhydraatarm eten, of om de touwtjes hiervan weer wat strakker aan te trekken. Het perfecte moment dus om jullie te verblijden met 5 x koolhydraatarm ontbijt met groente. Immers, de koolhydraatarme leefstijl heeft als basis dat ⅔ van de koolhydraten die je eet uit groente afkomstig is. Het lukt bijna niet om die hoeveelheid groente alleen bij de avondmaaltijd te verorberen. Goed idee dus om ’s morgens vroeg al te beginnen met het eten van een portie groente.

Advertentie

Wel of geen trek?

Vind je het een vreemd idee om bij het ontbijt al groente op je bord te zien liggen? Eet je toch al met lange tanden, omdat je eigenlijk alleen een kopje koffie of thee naar binnen geloodst krijgt? We hebben 5 x koolhydraatarm ontbijt met groente voor je uitgezocht. Daar loopt  het water al van in je mond, toch? Rustig aan wakker worden, ga alvast douchen vóór het ontbijt, zet alvast alle spullen klaar. Je zult zien dat de trek een stuk groter is geworden daarna. En dat je eigenlijk best goed al zo vroeg kunt genieten van volwaardig voedsel. Een stevig ontbijt is goede basis voor de rest van de dag. Minder snaaien, meer energie. Dus: wat houdt je tegen? 

5 x koolhydraatarm ontbijt met groente
Welke van deze 5 x koolhydraatarm ontbijt met groente kies jij?

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Koolhydraatarm courgettebrood met pitten en zaden

We beginnen met één van onze meest populaire recepten, deze is zeker geschikt is als koolhydraatarm ontbijt met groente.  Dit heerlijke, koolhydraatarme courgettebrood is hartig en bevat ongeveer 1,5 gram koolhydraten per sneetje. In totaal bevat het hele brood ongeveer 25 gram koolhydraten en je haalt er zo’n 16 tot 18 sneetjes uit. Het koolhydraatarme courgettebrood kun je goed afgesloten bewaren in de koelkast, dan blijft het zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in. Daarom is de houdbaarheid wat korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het broodje ook invriezen. Snijd het courgettebrood daartoe na het afkoelen in sneden die je – gescheiden van elkaar door stukjes bakpapier – invriest. Doe alles samen in één diepvrieszak. Langzaam ontdooien tegen al teveel condensvorming.

Koolhydraatarm courgettebrood met pitten en zaden

koolhydraatarm courgettebrood
Eén zo'n plakje koolhydraatarm courgettebrood als het nog warm is met roomboter en extra belegen boerenkaas. Je weet niet wat je proeft! Onweerstaanbaar lekker!
Bekijk ’t recept

 

Paksoi frittata met camembert

Een frittata is de ultieme manier om restjes groente om te toveren tot een mooi en gezond eiergerecht. Bak je groente eenvoudig even in de koekenpan en giet er ei met kruiden/specerijen over en laat het stollen. Gebruik voor de paksoi frittata met camembert wel een pan met een goede anti-aanbaklaag en een dikke bodem anders gaat je frittata geheid aanbranden en dat is heel ongezond! 

Paksoi frittata met camembert

paksoi frittata met camembert
Binnen no time een stevig ontbijt waar je de hele ochtend mee door kan: paksoi frittata met camembert. Gebruik het liefst pittige overrijpe camembert.
Bekijk ’t recept

Bloemkoolbroodjes

Deze bloemkoolbroodjes zijn niet alleen geschikt bij de BBQ, tijdens de lunch, bij een soepje maar ook als koolhydraatarm ontbijt met groente. Ze smaken een beetje kruidig en dat is ongelogen heel erg smakelijk. We hebben twee verschillende smaken, maar die met Italiaanse kruiden en kaas is het meest geschikt bij je groente ontbijtje.

Bloemkoolbroodjes

eet de bloemkoolbroodjes als broodvervanger. Als je ze nog nooit hebt geprobeerd moet je dat onmiddellijk gaan doen, want het is echt verrukkelijk!
Bekijk ’t recept

Spinaziepannenkoekjes met limoenboter

Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd van de spinaziepannenkoekjes met limoenboter, dat is voornamelijk koeltijd voor de boter. Dus deze is vooral geschikt voor een weekend koolhydraatarm ontbijt met groente. Maak de limoenboter een dagje van tevoren, waarschijnlijk hou je daar ook wat van over. Bewaar dat afgesloten in de koelkast, want het is ook heel lekker op een stukje focaccia.  Ik hou van een afwisselend ontbijt en merk dat mijn gewicht door die afwisseling ook veel stabieler van blijft. 

Spinaziepannenkoekjes met limoenboter

spinaziepannenkoekjes met limoenboter
Deze spinaziepannenkoekjes met limoenboter zijn zeer geschikt voor een lunch of als avondeten. Versgebakken en warm met smeltende boter uiteraard het allerlekkerst!
Bekijk ’t recept

Gekruide bloemkool frittata

Een gekruide frittata maken is super eenvoudig! Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei, je favoriete kruiden en specerijen door. Laat ‘m rustig stollen met een deksel op de pan. Het spreekt voor zich dat je de frittata naar eigen smaak aanpast. En ja hoor, verse kruiden zijn ook lekker. Je kunt de bloemkool frittata verder uitbouwen. Niet alleen met groenten, maar ook met extra eiwitten. Denk daarbij aan champignons, zalm, vlees of kip. Ook daarom: nooit restjes bloemkoolrijst of groente weggooien! Al met al een voedzaam, koolhydraatarm ontbijt met groente!

Gekruide bloemkool frittata

gekruide bloemkool frittata
Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je favoriete kruiden en specerijen door en laat de bloemkool frittata rustig stollen. Super makkelijk en super smakelijk!
Bekijk ’t recept

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Scroll naar boven