Vakantie kan een hectische periode zijn, zeker zo tegen het eind van de vakantie met kinderen. Die willen dan wat meer vermaakt worden. Als je rust en gezelligheid in de tent wilt, laat ze meehelpen om lekkere, mooi uitziende gerechten te maken. Opvoedkundig vakantieplezier! Vandaar vandaag in onze zomerserie 5 x knutselen in de keuken. Ikzelf (Hans) kan – om me los te maken van de waan van de dag – enorm genieten van het maken van mooie, kleine gerechtjes. Dat betekent wel dat je vaak wat langer in de keuken staat, en dat je aandacht vooral uitgaat naar het opmaken van het geheel. En dat vergroot voor niks & niemendal het opeten enorm!
Feestvreugde
Onlangs kregen we een heel leuke foto toegestuurd (op Facebook) van een meisje van 10 dat bezig was deze heerlijke spinazieschotel te knutselen. Het commentaar van de moeder bij de foto: “Leuke bijkomstigheid is dat ze beter eet doordat ze zelf kookt of erbij helpt.” Precies! Daar kun je dus echt niet vroeg genoeg mee beginnen.
De recepten hieronder zijn niet per se geschikt om te maken op de camping – maar niets is onmogelijk. We mogen er van uit gaan dat er ook flink wat thuisblijvers zijn, die zich, ter verhoging van de feestvreugde, best willen wagen aan iets meer aandacht voor een maaltijd. Natuurlijk zijn de vijf gerechtjes in deze serie 5 x knutselen in de keuken maar voorbeelden. Er zijn er nog veel meer te vinden op onze website. Zoek naar het thema ‘knutselen’ in onze receptenzoeker. Wedden dat er heel aangename dingen op tafel komen te staan?
Met welke keuken knutselactiviteit ga jij aan de slag?
Mocht je zelf nog leuke ideetjes hebben voor knutselen in de keuken, laat deze achter bij de reacties onderaan!
Carpaccio met rode biet
In deze carpaccio met rode biet breng je een aantal geweldige smaken bij elkaar. Mocht je niet van basilicum houden (dat schijnt te kunnen), neem dan een handje rucola. Als je de combinatie met sinaasappel je echt teveel koolhydraten vindt, dan kun je die ook weglaten. Of sinaasappelrasp gebruiken, dan heb je wel de smaak, maar een kleinere hoeveelheid koolhydraten.
Koolhydraatarme carpaccio van rode biet
Avocado in een jasje, Avocadeau
De combinatie avocado, pistache en limoen is behoorlijk geslaagd. De crunch (het jasje) kun je er op verschillende manieren op doen. De dressing voor de sla mag een beetje zoutig met tamari of shoyu, om tegenwicht te geven aan de romige avocado. De (of het?) avocadeau is een tophit gebleken!
Avocado in een jasje, avocadeau!
Koolhydraatarme taco’s van kaas
Koolhydraatarme taco’s van kaas zijn overheerlijk met een aangepaste, koolhydraatarme vulling en een saus die jij lekker vindt. Je kunt de groente vooraf snijden en het gehakt alvast bakken. De taco’s bak ik meestal ‘s middags al. Lust je geen kaas of wil je het eens anders? Neem dan een koolhydraatarme deegtaco of een ijsbergslablad.
Koolhydraatarme taco’s van kaas
Kipkerrie witlofbootjes
Deze witlofbootjes worden gevuld met een kipkerrie mengsel. Een ideale combinatie: de smeuïge, licht pittige smaak van de vulling gaat goed samen met de ietwat bittere, knisperende bite van witlof. Een van de aantrekkelijke kanten van de kipkerrie witlofbootjes is dat je ze prachtig kunt serveren in een cirkel op een niet al te groot bord.
Kipkerrie witlofbootjes, lekker knisperig!
Choco chiapudding
In deze choco chiapudding zit chiazaad, kokosmelk, cacao, anijs, kardemom, vanille, notencrunch en chocovlokken. Enorm voedzaam! De basis van alle chiapudding is chiazaad, iets vochtigs en een snufje zout. Zet die basis chiapudding koel weg om op te laten stijven, minstens 2 uur, liefst langer. Die basis kun je tot wel zo’n 3 dagen afgesloten en koel bewaren, lekker makkelijk!
Choco chiapudding, ontbijt of nagerecht
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept