5 x knutselen in de keuken

5 x knutselen in de keuken

Vakantie kan een hectische periode zijn, zeker zo tegen het eind van de vakantie met kinderen. Die willen dan wat meer vermaakt worden. Als je rust en gezelligheid in de tent wilt, laat ze meehelpen om lekkere, mooi uitziende gerechten te maken. Opvoedkundig vakantieplezier! Vandaar vandaag in onze zomerserie 5 x knutselen in de keuken.  Ikzelf (Hans) kan – om me los te maken van de waan van de dag – enorm genieten van het maken van mooie, kleine gerechtjes. Dat betekent wel dat je vaak wat langer in de keuken staat, en dat je aandacht vooral uitgaat naar het opmaken van het geheel. En dat vergroot voor niks & niemendal het opeten enorm!

Feestvreugde

Onlangs kregen we een heel leuke foto toegestuurd (op Facebook) van een meisje van 10 dat bezig was deze heerlijke spinazieschotel te knutselen. Het commentaar van de moeder bij de foto:  “Leuke bijkomstigheid is dat ze beter eet doordat ze zelf kookt of erbij helpt.” Precies! Daar kun je dus echt niet vroeg genoeg mee beginnen.

De recepten hieronder zijn niet per se geschikt om te maken op de camping – maar niets is onmogelijk. We mogen er van uit gaan dat er ook flink wat thuisblijvers zijn, die zich, ter verhoging van de feestvreugde, best willen wagen aan iets meer aandacht voor een maaltijd. Natuurlijk zijn de vijf gerechtjes in deze serie 5 x knutselen in de keuken maar voorbeelden. Er zijn er nog veel meer te vinden op onze website. Zoek naar het thema ‘knutselen’ in onze receptenzoeker. Wedden dat er heel aangename dingen op tafel komen te staan? 

5 x knutselen in de keuken
Met welke keuken knutselactiviteit ga jij aan de slag?

Carpaccio met rode biet

In deze carpaccio met rode biet breng je een aantal geweldige smaken bij elkaar. Mocht je niet van basilicum houden (dat schijnt te kunnen), neem dan een handje rucola. Als je de combinatie met sinaasappel je echt teveel koolhydraten vindt, dan kun je die ook weglaten. Of sinaasappelrasp gebruiken, dan heb je wel de smaak, maar een kleinere hoeveelheid koolhydraten.

Carpaccio van rode biet

carpaccio van rode biet
Dat was me toch lekker joh, deze carpaccio van rode biet met geitenkaas, pistachenoten, en sinaasappel! Ik zou er eerst uren naar kunnen kijken. Al die gekke kleuren bij elkaar, het is niet mijn allermooiste bordje ooit maar ik krijg wel zin om het op te eten.
Ga naar dit recept

Avocado in een jasje, Avocadeau

De combinatie avocado, pistache en limoen is behoorlijk geslaagd. De crunch (het jasje) kun je er op verschillende manieren op doen. De dressing voor de sla mag een beetje zoutig met tamari of shoyu, om tegenwicht te geven aan de romige avocado. De (of het?) avocadeau is een tophit gebleken!

Avocado in een jasje, avocadeau!

avocado in een jasje avocadeau
Wij zijn dol op cadeautjes, jij ook? Dan moet je zeker deze avocado in een jasje eens maken. Bijna te mooi om uit te pakken zo'n avo cadeau. Bijna dan hè...
Ga naar dit recept

Koolhydraatarme taco’s van kaas

Koolhydraatarme taco’s van kaas zijn overheerlijk met een aangepaste, koolhydraatarme vulling en een saus die jij lekker vindt. Je kunt de groente vooraf snijden en het gehakt alvast bakken. De taco’s bak ik meestal ‘s middags al. Lust je geen kaas of wil je het eens anders? Neem dan een koolhydraatarme deegtaco of een ijsbergslablad.

Koolhydraatarme taco’s van kaas

koolhydraatarme taco's
Koolhydraatarme taco's, traditioneel gevuld maar dan koolhydraatarm. Met gehaktsaus, tomaat, komkommer, sla, zure room en avocado (of guacamole). Het gehakt heb ik gekruid met zelfgemaakte koolhydraatarme taco kruidenmix, het recept vind je op op de kruidenmixen pagina..
Ga naar dit recept

Kipkerrie witlofbootjes

Deze witlofbootjes worden gevuld met een kipkerrie mengsel. Een ideale combinatie: de smeuïge, licht pittige smaak van de vulling gaat goed samen met de ietwat bittere, knisperende bite van witlof. Een van de aantrekkelijke kanten van de kipkerrie witlofbootjes is dat je ze prachtig kunt serveren in een cirkel op een niet al te groot bord.

Kipkerrie witlofbootjes, lekker knisperig!

kipkerrie witlofbootjes
Deze kipkerrie witlofbootjes zijn mooi om te zien en verrukkelijk om te eten door de combinatie van smeuÏg, pittig en knisperig.
Ga naar dit recept

Choco chiapudding

In deze choco chiapudding zit chiazaad, kokosmelk, cacao, anijs, kardemom, vanille, notencrunch en chocovlokken. Enorm voedzaam! De basis van alle chiapudding is chiazaad, iets vochtigs en een snufje zout. Zet die basis chiapudding koel weg om op te laten stijven, minstens 2 uur, liefst langer. Die basis kun je tot wel zo’n 3 dagen afgesloten en koel bewaren, lekker makkelijk!

Choco chiapudding, ontbijt of nagerecht

choco chiapudding ontbijt of nagerecht
Subliem ontbijt of nagerecht, voor deze choco chiapudding combineer ik chiazaad en kokosmelk, cacao, anijs, kardemom, kokosrasp, notencrunch en chocovlokken.
Ga naar dit recept

 

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!

Mocht je zelf nog leuke ideetjes hebben voor knutselen in de keuken, laat deze achter bij de reacties onderaan!


 

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 2.504 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.