dippen en smeren

5 x Dippen en smeren!

Lekker buiten zitten, parasol uitgeklapt, drankje paraat en dan iets lekkers erbij serveren, maar natuurlijk wel koolhydraatarm. Dat kan heel goed namelijk, je hebt niet eens in de gaten dat het koolhydraatarm is. We hebben op koolhydraatarmrecept.nl een flinke hoeveelheid recepten voor lekkere keto borrelhapjes. Vandaag geven we je een kleine selectie daaruit: 5 x dippen en smeren. Als er niet al een ‘drager’ in het recept staat, kun je rauwe groente en koolhydraatarme crackers of (keto) brood nemen. Natuurlijk vallen er veel meer lekkere hartige hapjes te ontdekken. Kijk bijvoorbeeld eens bij het trefwoord pesto voor inspirerende ideeën.

Advertentie

Verse kruidenboter

We beginnen de serie 5x dippen en smeren met een allemansvriend, en dan meteen in drievoud: kruidenboter! Zoals je inmiddels weet is het goed om roomboter te eten bij een koolhydraatarme leefstijl, omdat je vet nodig hebt om te kunnen verbranden. En dat mag best heel erg lekker zijn! Met kruiden en specerijen er doorheen wordt de boter een traktatie, zeker als je het smeert op een sneetje koolhydraatarm stokbrood.

5x Dippen smeren

Welke van onderstaande recepten heeft jouw voorkeur? Of heb jij een favoriet die wij nog niet kennen? Laat het ons eens weten!

5x dippen en smeren

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Verse kruidenboter maken, 3x de allerlekkerste

verse kruidenboter maken
Er gaat niets boven zelfgemaakte verse kruidenboter. Een lekker kruidenbotertje erbij maakt een maaltijd gelijk gezellig vind ik. Op een koolhydraatarm stokbroodje is het haast onmisbaar bij de barbecue. TIP: doe de kruidenboter eens over je groente- of visgerecht!
Bekijk ’t recept

Worteldip

Als onderdeel van koolhydraatarme mezzes (Griekse of Noord-Afrikaanse hapjes) presenteerden we een smeuïge worteldip, pittig op smaak gemaakt met harissa (mediterrane sambal). Je kunt in Nederland ook wel mildere versies van harissa kopen, dat maakt het wel iets makkelijk om de pittigheidsgraad onder controle te houden. De andere twee mezzes zijn overigens tabouleh en feta walnotendip. Ook niet te versmaden!

Worteldip – koolhydraatarme mezzes

worteldip-mezze
In het kader van het thema: koolhydraatarme mezzes oftewel: lekkere hapjes schotelen we jullie graag deze smeuïge en pittige, vegan worteldip voor. Een mezze is een Grieks of Noord-Afrikaans klein gerechtje. Zoals Italië antipasti heeft en Spanje de bekende tapas.
Bekijk ’t recept

Baba Ganoush

Je kunt natuurlijk bij de supermarkt een kant-en-klaar bakje kopen, maar veel lekkerder (zoals altijd) is om zelf Baba Ganoush te maken, een romige puree op basis van gegrilde aubergine. Belangrijke smaakmaker in het recept is pímenton (gerookte paprika), waar je maar weinig van nodig hebt om het gewenste effect te bereiken. Goed doseren dus. De Baba Ganoush afmaken met een goede olijfolie!

Baba ganoush – koolhydraatarme auberginedip

De klassieke Baba Ganoush is een Griekse auberginedip met een milde, iets rokerige smaak. Ik voeg er wat pimentón aan toe om dat -eenvoudig- te bereiken.
Bekijk ’t recept

Camembert met coulis en soldaatjes

Een heel andere smaak en vorm is camembert met coulis en soldaatjes. Geen militaire operatie hoor, maar knapperig gebakken koolhydraatarme broodstukjes, die dienen om de gesmolten, gekruide camembert mee ‘op te scheppen’. De vruchtencoulis is geen must, maar het zorgt wel voor een heerlijke tegenhanger bij de pittige camembertsmaak. En in plaats van sportmik kun je natuurlijk een andere koolhydraatarme broodvariant nemen. Of smalle crackers. Nou ja, je bedenkt wel iets, toch?

Camembert met coulis en soldaatjes

Camembert met coulis en soldaatjes
Deze camembert met coulis en soldaatjes is echt SUPER MJUM! Heerlijke warme gesmolten kaas met een vleugje zoet en knapperige soldaatjes erbij! Echt een feestje.
Bekijk ’t recept

Walnotenpesto

De hekkensluiter in deze serie dippen en smeren is een heel bijzondere pesto. Deze walnotenpesto heeft een heel subtiele smaak, dus liever niet proeven nadat je net de camembert hebt verorberd. Tegenovergestelde smaken worden met elkaar gemengd: pittig en zoet, kruidig en aromatisch. Het levert een tamelijk stevige pesto op, die je makkelijk op een cracker of een stukje milde kaas kunt serveren. En als je nog wat er van overhoudt (waarschijnlijk niet), dan kun je het ook nog prima bewaren in de koelkast, tot zo’n twee weken na de dag dat je het hebt gemaakt. Als je tenminste schoon hebt gewerkt.

Walnotenpesto, heerlijke dip of broodbeleg

walnotenpesto dip of broodbeleg
Deze walnotenpesto is een geweldige smaakmaker door de combinatie van zilt en zoet, pittig en mild, smeuïg en crunchy. Lekker op een koolhydraatarm broodje!
Bekijk ’t recept

Dat was onze verzameling dippen en smeren

Heb je nog een verzoek voor een verzameling recepten, stuur ons gerust een berichtje. Kijk op de contactpagina waar we te bereiken zijn.


Scroll naar boven