5 x bloemkool in de hoofdrol

Vandaag 5 x bloemkool in de hoofdrol. Met bloemkool kook je veelzijdig en lekker! Kijk maar eens naar deze serie originele recepten met bloemkool. Als vervanger voor rijst kent heel Nederland bloemkool inmiddels wel. Maar wat dacht je van bloemkoolcake of een bloemkoolsteak? Dat klinkt al een stuk boeiender toch?

Advertentie

1. Bloemkoolcake

We beginnen de verzameling recepten van 5 x bloemkool in de hoofdrol met de cake van bloemkool. Met slechts een handjevol ingrediënten maak je ‘m al. Kind kan de was doen.

Koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

koolhydraatarme bloemkoolcake met noten
Met een paar eenvoudige aandachtspunten lukt het iedereen om een koolhydraatarme bloemkoolcake met noten te maken. Veelzijdig in te zetten als bijgerecht!
Bekijk ’t recept

2. Risotto van bloemkool

Het tweede recept in de serie is deze paddenstoelen risotto, ook een originele aanvulling op je koolhydraatarme menu. Immers saai eten daar zit niemand op te wachten, toch? Bij de originele rijstrisotto sta je zomaar een half uur te roeren. Maar niet bij deze koolhydraatarme paddenstoelen risotto. TIP: gebruik voor de risotto deze zalige champignon roomsaus.

Koolhydraatarme paddenstoelen risotto

Risotto is normaal gesproken een rijstgerecht en past daarom niet in de koolhydraatarme keuken. Maar met bloemkoolrijst kun je heerlijke vervangers maken, zo ook deze koolhydraatarme, romige paddenstoelen risotto.
Bekijk ’t recept

3. Libanese bloemkool

Groente uit de oven smaakt zoveel intenser dan gekookt! Indruk maken op je gasten? Maar deze Arnabeet. De bloemkool rooster je 2 x 20 minuten in de oven waardoor die een prachtige goudgele kleur krijgt. Overgiet de kool ruim met een mengsel van boter en olie en druppel er citroensap over. Man, man, man… ik hoef je toch niet te vertellen dat dat echt super lekker is?

Arnabeet, Libanese bloemkool uit de oven

Arnabeet, Libanese geroosterde bloemkool
Arnabeet? Ja, dat is Libanese bloemkool uit de oven. Volgens mij is dit stiekem de koolhydraatarme, Libanese variant van onze friet met mayonaise. Eigenlijk zou het me allang niet meer moeten verbazen, maar echt, groente uit de oven smaakt zoveel intenser dan gekookt!!
Bekijk ’t recept

4. Bloemkool In Een Jasje

Lees onze tips bij de bereiding, dan is het zeker niet moeilijk om te maken deze bloemkool in een jasje. Want je smeert een hele bloemkool in met een dikke yoghurtsaus en zet het gevaarte in de oven. Dus laat je niet afschrikken door de kooktijd, het staat 30-45 minuten in de oven, maar ondertussen heb jij je handen vrij.

Bloemkool in een jasje

Deze bijzondere bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Lekker met gevulde slarolletjes!
Bekijk ’t recept

5. Bloemkoolsteak

De smaak van geroosterde bloemkool lijkt eigenlijk niet op bloemkool zoals je dat kent van koken in water, geroosterd is de smaak zoeter en zoveel dieper! En nog extra leuk: door de fraaie boomstructuur ziet de steak van bloemkool er geweldig spectaculair uit natuurlijk.  

Bloemkoolsteak uit de oven

Wie nog geen fan is van geroosterde groente wordt het na het proeven van deze bloemkoolsteak uit de oven wel! Man, man, man wat lekker is dat toch! En hoe feestelijk ziet het eruit?
Bekijk ’t recept

5 x bloemkool in de hoofdrol

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Bloemkoolpracht!

Trefwoorden

Scroll naar boven