“4 kazen en een krop ijsbergsla”, dat lijkt wel de titel van een toneelstuk. Vandaag maak ik van de knapperige ijsbergsla een lekkere frisse 4 kazen salade, want eigenlijk is het restjesdag. Meestal liggen er in onze koelkast wel 5 verschillende soorten kaas. Naast de standaard boeren belegen en Parmezaan nog een stuk of wat Franse kaasjes. Je zou het een kazen-tic kunnen noemen. Elk mens heeft recht op één zwakheid, vind ik eigenlijk. Reken op 2.45 gram koolhydraten per portie voor deze salade, dat past uitstekend binnen je ketogene menu toch?
Veelzijdige ijsbergsla
IJsbergsla is een mooi product, zó onvergelijkbaar knapperig en fris. En het is het hele jaar door goed verkrijgbaar. De ijsbergsla is lang houdbaar in de koelkast en je kunt er werkelijk van alles mee in de keuken. Uiteraard eet je het rauw als salade, als extra beleg op je broodje gezond. Of verwerk het eens in een lekker zomerstamppotje. Een blad als wrap om een vulling (Mexicaanse tortilla!) is heerlijk fris of eet de ijsbergsla als kommetje gevuld met met tonijnsalade. Je kunt ijsbergsla zelfs smoren of stomen, wat niet eigenlijk? Laat je ons eens weten hoe je het zelf graag eet?!
Maximaal 100 gram kaas per dag
Hoewel de meeste kazen 0 koolhydraten per 100 gram bevatten moet je toch uitkijken. Immers er zitten wel behoorlijk veel calorieën in en het is erg zout. Daarom wordt geadviseerd om maximaal 100 gram kaas per dag te eten. Dat is inclusief roomkaas, mascarpone etc. bij je avondeten of je toetje. Bereken dit soort dingen gerust gemiddeld over een week, dus de ene dag iets meer de andere dag wat minder is geen enkel probleem.
Wij zijn sowieso geen voorstander van al te maniakaal tellen wat je op een dag eet. Eten, ook ketogeen eten, of misschien wel juíst ketogeen eten, mag ook gewoon ontspannend en leuk zijn. Gebruik dus je gezonde verstand, tenslotte gaat bewuster eten vooral om een goede balans over de hele week. Bovendien de weegschaal laat vanzelf zien of je op de juiste weg zit, en anders voel je het wel aan je kleding. Dus geniet gewoon van elke maaltijd.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris, Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je 4 kazen salade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
4 kazen salade, lekker knapperig
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g ijsbergsla
- 30 g blauwaderkaas, pittige Castello vinden wij lekker
- 30 g kaas, boerenkaas
- 30 g kaas, jong belegen
- 30 g kaas, Old Amsterdam
DRESSING, zie onder 0,5 khd
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de ijsbergsla schoon en snijd of scheur in dunne reepjes. Doe over in een saladeschaal.
- Snijd de kazen in kleine blokjes, je kunt in principe alle soorten kaas gebruiken. Leg de kaas soort bij soort op de salade.
DRESSING
- Klop 2 el yoghurt, 1 el olijfolie, een drupje citroensap, verse dille, peterselie en bieslook lobbig. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout. Giet de helft van de dressing over de salade en geef de rest er los bij. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Naast dat dit wederom een leuke en lekkere suggestie is, wil ik jullie ook een compliment geven voor de manier van presenteren van dit recept.
Ha wat leuk dat je dat laat weten! We zijn op de achtergrond keihard aan het werk om de recepten om te bouwen. Daarna moet het ook bijvoorbeeld ook mogelijk worden om recepten op te slaan in je eigen kookboek. Je eigen recepten toe te voegen enzovoort. (Veel werk, duurt nog maanden… maar dan heb je ook wat)
Dank voor jullie reactie en veel succes met de ‘verbouwing’ 🙂