4 kazen

4 kazen salade, lekker knapperig

4 kazen en een krop ijsbergsla, dat lijkt wel de titel van een toneelstuk. Vandaag maak ik van de knapperige ijsbergsla een lekkere frisse 4 kazen salade, want eigenlijk is het restjesdag. Meestal liggen er in de koelkast wel 5 verschillende soorten kaas. Naast de standaard boeren belegen en Parmezaan nog een stuk of wat Franse kaasjes. Je zou het een kazen-tic kunnen noemen. Elk mens heeft recht op één zwakheid.

 

Veelzijdig
IJsbergsla is een mooi product, zó onvergelijkbaar knapperig en fris. En het is het hele jaar door goed verkrijgbaar. IJsbergsla is lang houdbaar in de koelkast en je kunt er werkelijk van alles mee in de keuken. Uiteraard eet je het rauw als salade, als extra beleg op je broodje gezond. Verwerk het in een zomerstamppot. Gebruik een blad als wrap om een vulling (Mexicaanse tortilla!), gevuld met met tonijnsalade. Je kunt ijsbergsla zelfs smoren of stomen, wat niet eigenlijk?

4 kazen

Maximaal 100 gram kaas
Hoewel kaas meestal 0 khd bevat moet je toch uitkijken met dit product want er zitten wel behoorlijk veel calorieën in, geadviseerd wordt maximaal 100 gram kaas per dag te eten. Dat is inclusief roomkaas, mascarpone etc. bij je avondeten of je toetje. Bereken dit soort dingen gerust gemiddeld over een week, dus de ene dag iets meer of minder is geen probleem. Het gaat tenslotte om een goede balans over de week genomen en de weegschaal laat vanzelf zien of je op de juiste weg zit.

Meer recepten met ijsbergsla

Zo maak je 4 kazen salade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

4 kazen salade, lekker knapperig


4 kazen

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 14, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 1,7 gr. per per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

4 kazen en een krop ijsbergsla, dat lijkt wel de titel van een toneelstuk. Vandaag maak ik een frisse 4 kazen salade, want eigenlijk is het restjesdag.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de ijsbergsla schoon en snijd in dunne reepjes.
  2. DRESSING
    Klop 2 el yoghurt, 1 el olijfolie, een drupje citroensap, verse dille, peterselie en bieslook lobbig. Breng op smaak met vers gemalen peper & zout. (1 khd)
  3. Snijd de kazen in kleine blokjes, je kunt in principe alle soorten kaas gebruiken.
  4. Leg de kaas per soort op de salade en giet de dressing erover. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

191 Shares
Share148
Pin43
Tweet