In 3 minuten een lekker roomijsje? Ja dat is een fluitje van een cent! Als je in acute ijsnood zit is dit supersnelle ijs een enorme uitkomst want dit 3 minuten ijs is echt in 3 minuten klaar. Voorwaarde is wel dat je bevroren fruit, yoghurt of slagroom voorradig hebt. En een goede blender, keukenmachine of krachtige staafmixer. Jullie kennen al onze yoghurt ijsjes, die zijn echt heerlijk natuurlijk, maar als je die langer in de diepvries laat wordt het ijs kogelhard. Op zich is dat niet zo erg, maar dan moet je weer minstens 20 minuten wachten tot het zacht genoeg is om te eten.
Softijs
Dit 3 minuten ijs is dan misschien een betere optie, dit lijkt qua substantie meer op softijs! Als je een steviger ijs wilt neem dan mascarpone of kwark. Bij dit lekker smeuïge ijs vormt bevroren fruit en yoghurt of ijsblokjes met fruit de basis, je kan het ijs zelf uitbreiden of aanpassen met dingen die jij lekker vindt. Griekse yoghurt- en diverse melksoorten of slagroom of ijsthee, gewoon een kwestie van uitproberen.
Met diepvriesfruit
Ik heb voor dit 3 minuten ijs kant-en-klaar diepvriesfruit gebruikt. Je kunt ook je eigen favoriete fruit invriezen. Schil het fruit en snijdt het in kleine stukjes voor je het invriest, te grote stukken draaien lastiger door je ijs heen. Je kunt het fruit invriezen in water zodat je fruitijsblokjes hebt, Crunchen in je keukenmachine, dan heb je sorbetijs. Ook lekker! Kijk wel uit met teveel fruit, sommige soorten bevatten erg veel koolhydraten! In deze fruitlijst vind je het aantal koolhydraten per fruitsoort, zo kan je een afgewogen beslissing nemen welk fruit je wilt eten. Voeg er munt, chocoschaafsel of nootjes aan toe en experimenteer met specerijen als kaneel, gember en kardemom.
Een paar variatiesuggesties:
- frambozen met sojamelk
- blauwe bessen met amandelmelk
- kardemomkoffie (ingevroren als ijsblokjes) met amandelmelk en geschaafde amandelen
- avocado, limoenrasp, kokosmelk en zoetstof (heel bijzonder!)
- citroen met (verse) munt en slagroom. Roer er met de hand ook wat chocolade schaafsel door.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je 3 minuten ijs
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
3 minuten ijs
Ook gebruikt
- Krachtige keukenmachine of blender, geschikt voor crunchen.
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 20 ml Griekse yoghurt, of mascarpone of roomkaas
- 50 g rode vruchtenmix, bevroren
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snel werken aanbevolen. Maal het bevroren fruit middelgrof in de keukenmachine of blender. Schuif met een rubber spatel het fruit direct van de randen weer naar beneden.
- Voeg direct Griekse yoghurt toe en blender heel kort, tot je de juiste substantie hebt. Als je een steviger ijs wilt kun je ook kwark of mascarpone nemen.
- Proef en voeg zo nodig een beetje zoetstof to. Serveer direct in een ijskoud glas. Ik deed nog wat yoghurt onderin het glas. Heerlijk, zo'n homemade 3 minuten ijs!!
- Meer suggesties zie de tekst op https://www.koolhydraatarmrecept.nl/3-minuten-ijs/
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vandaag was het er echt weer voor! 🥵
Ik heb het gemaakt met gemengd rood fruit en zuivelspread en het is prima gelukt. Een keukenmachine heb ik niet, wel een bakje met draaiend mesje waar de bovenkant van de staafmixer op kan.
Dus nu zit ik in de tuin te genieten van mijn ijs. 🍧
Helaas komt alles nog steeds heel hoog in khd uit met echt fruit. Toen dacht ik als ik de Griekse yoghurt even laat uitlekken en dan in een ijsblokjes vorm gooi en invries en vervolgens dit in de blender met 1/4 de van een mini zakje bolero poeder (glutenvrij en op Stevia basis zonder die nare smaak) toevoeg.. nou dat is een regel rechte hit.. het word zo mooi stevig dat je er gewoon bolletjes van kunt schepen en echt yogert /room ijs kunt serveren.. in 72 smaken ..
En als je er wat axantigom aan toevoegen kun je het ook gewoon invriezen en als roomijs gebruiken want het blijft dan schepbaar. Dus ik heb nu 1 liter banaan. 1 liter aardbij 1 liter Mango en 500ml rum smaak en dit alles met slechts de khd van de Griekse yoghurt of de room .. want de ander ingrediënten bevatten 0 khd.
Eventueel kun je er ook voor kiezen om er een schep eiwitpoeder aan toe te voegen om het nog eiwitrijker te maken (natuurlijk wel de kda versie gebruiken en niet de suikerbom van Kruidvat /trekpleister enz)
Top tip! Misschien wil je er een bezoekersrecept van maken, met een volledig recept en foto’s? (hoeveelheden enzo)
Is hier ooit nog een recept van gekomen?
Liefs Daisy
Nee jammergenoeg niet…
Ik voorzag gisteren al, dat ik vandaag in acute ijsnood zou komen, dus heb ik een banaan in stukjes gesneden en in een gripzakje ingevroren. Diepvriesfruit, aardbeien, heb ik ook in huis. Net als volle kwark. Ik ga niet de hele banaan gebruiken. Een paar stukjes, aanvullen met aardbeien.. Dat wordt smullen! 😋
Zeker smullen (PS: en inderdaad banaan is echt totaal niet khd-arm)
wat doe ik fout kreeg geen ijs maar was even goed wel lekker
je moet wel echt genoeg goed bevroren vruchten gebruiken en geen slappe yoghurt! Anders krijg je vruchtenyoghurt. het moet de structuur van softijs hebben.
Mag ik eens vragen hoeveel watt jouw keukenmachine heeft (zodat ik ook ijsklontjes kan fijnmaken?) Ik ben voornemens een keukenmachine te kopen, en zocht al op internet maar zie nu door de bomen het bos bijna niet meer……Tsjonge, en wat een prijsverschillen!!!
1500 Watt dacht ik, best veel dus!
Heb het net gemaakt en gegeten. Ik heb diepgevroren mangostukjes gemalen in de hakmolen van mijn staafmixer. Dat ging supergoed. Daarna iets yoghurt, mascarpone, slagroom en een beetje zoetstof erbij.
De smaak was goed, de textuur was minder samenhangend dan ik van ijs verwacht. Het smolt ook erg snel. Niet echt ijs vind ik, maar als quick fix — in drie minuten zo’n toetje — is het geweldig.
Een volgende keer ga ik kwark proberen (idee Henny) of alleen mascarpone, zoals Lia gedaan heeft.
Mango bevat wel ontzettend veel koolhydraten: 14,3 per 100 gram ter vergelijking frambozen bevat 4,5 khd per 100 gram. Mango is zo’n 3x zoveel. Van mij mag alles, maar dat je het weet…
Die ‘ijsboeren-aan-huis’ verkopen doorgaans ook grote verpakkingen (ik neem vaak zakken van 2,5 kg) diepvriesfruit.
Overigens maak ik dit ijs ook regelmatig met volle kwark. Je krijgt dan een steviger massa. Griekse yoghurt wordt altijd snel dunner als het in de blender gaat. Daar heb je met kwark geen last van.
Inderdaad een goeie tip, de kwark bevat ook nauwelijks meer khd dan de Griekse yoghurt.
Lekker! Dank je wel
Asje, geniet ervan!
Dit is echt een aanrader! Bedankt voor het recept! Heb het al meerdere keren gemaakt.
Ik doe in plaats van zoetstof, verse stevia blaadjes van de plant er doorheen. Dat leent zich hier prima voor, omdat het helemaal fijn gemalen wordt.
Heerlijk genieten.
dat kan natuurlijk ook.
Ik heb vandaag ijs gemaakt van frambozen en mascarpone. Gewoon met de staafmixer of zo’n bakje met messen wat er ook bij hoort. Ik heb nl. geen keukenmachine.
Het is inderdaad in 3 minuten klaar. Half pakje bevroren frambozen, ong. 125 gr mascarpone, een paar druppels citroen, stevia en evt. wat vanillearoma. Ik twijfel of er nog een snufje zout bij had gemoeten. Voor 2 personen.
Ik heb het klaargemaakt om meteen op te eten. Het is immers zo klaar.
Weet iemand of je dit ook met ricotta kan doen? Ik heb nog nooit met ricotta gewerkt.
Acute ijsnood vanavond: nog steeds 25 graden en gewoon zin in zoet en in ijs! En omdat ik jouw wijze woorden al eerder in gedachten had, had ik al wat diepvriesaardbeien en frambozen gehaald en Griekse yoghurt heb ik altijd wel in huis (die heerlijk grote emmer met zacht romige yoghurt van de Lidl).
Hup, alles in de blender, drupje zoetstof en hmmmm!!!!! Ik ben weer zo blij met jou en je site! 🙂
Zie je wel dat braaf luisteren loont! 🙂
Het was heerlijk bosvruchten mix heb ik gebruikt een aanrader volgens echtgenoot
Top recept! Wij maakten dit met de kokos variant van Alpro soya (laag in koolhydraten; 2.3 g/100 g yoghurt) en bevroren kersen. Dan hoef je geen zoetstof meer toe te voegen. De soya yoghurt is wel wat dunner dan Griekse yoghurt dus even in de vrizer gezet zodat het een beetje steviger werd (ongeveer 30 min).
Dank voor je bijdrage!
Groetje AK
hoi vraagje , waar koop je zo n zak met fruit,?? ik ken alleen de kleine doosjes maar. bvd en met vr gr Do
Gewoon bij AH gekocht 🙂
Ook Lidl heeft aanbod van fruit in de diepvries. Regelmatig is dit ingevroren fruit in de aanbieding. Zelf kun je ook fruit, zoals banaan in stukjes gesneden, invriezen en er later op dezelfde manier ijs van maken.