bloemkool risotto met pesto

Bloemkool risotto met pesto

Wat een succes, deze ga ik vaker maken! Dit is een verbazingwekkend veelzijdig gerecht, bijzonder simpel om te maken en geschikt voor van alles en nog wat. Bij normale risotto sta je een behoorlijke tijd te roeren. Echter niet bij deze koolhydraatarme romige bloemkool risotto met pesto! Bovendien bootst deze bloemkoolrisotto behoorlijk perfect een klassieke risotto na. De basis is bloemkoolrijst met de heerlijke cheesy pesto. Maar de romige, zijdezachte risotto textuur komt vooral van de roomkaas.

Advertentie

Bloemkoolrijst garen

Je kunt de bloemkool voor deze koolhydraatarme bloemkool risotto zo gaar wokken als je zelf wilt. Dan behoud de bloemkool een perfecte neutrale smaak. De bloemkool risotto met pesto vult trouwens behoorlijk. Daarom hielden we nog wat over, maar dat was niet erg want koud is het ook heel lekker. Garen van de bloemkoolrijst kan op verschillende manieren, zie ook het uitgebreide artikel over bloemkoolrijst.

Serveertips

Serveer de romige bloemkool risotto met pesto als bijgerecht bij bijvoorbeeld een tomaten capresesalade. Of simpel met een sappig stukje witvis.  Maar het kan evengoed met een (vega) gehaktbal of zet ‘m op tafel bij een zomerse barbecue. Zoals gezegd is de risotto koud ook uitstekend eetbaar. Op die manier uitermate geschikt om bijvoorbeeld minipaprikaatjes, komkommer schuitjes, tomaatjes of bleekselderij mee te vullen. Als bijgerecht reken je op 6.25 gram koolhydraten per portie.

Niet alleen als lunch maar ook als tussendoortje op een paar krakende kaas crackertjes  vind ik het een heel *mjummie* verwennerij. Daarnaast is de bloemkool risotto ook heel goed mee te nemen in je lunchbox. Zo krijg je op een leuke manier groentebeleg binnen. Wat een veelzijdigheid!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bloemkool risotto
bloemkool risotto op een kaas crackertje

Zo maak je de bloemkool risotto

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


bloemkool risotto

Bloemkool risotto met pesto

Bij normale risotto sta je een behoorlijke tijd te roeren. Echter niet bij deze koolhydraatarme romige bloemkool risotto met pesto! Bovendien bootst deze bloemkoolrisotto behoorlijk perfect een klassieke risotto na. De basis is bloemkoolrijst met de heerlijke cheesy pesto. Maar de romige, zijdezachte risotto textuur komt vooral van de roomkaas.
4.95 van 20 stemmen
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Pesto maken 8 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 264.9 koolhydraten 6.25 geiwitten 7.65 gvetten 22.75 gvezels 3.75 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Pesto

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Pesto

  • Begin met de verse pesto volgens dit recept in 8 min.

Bloemkoolrijst

  • Wok de rauwe bloemkoolrijst op hoog vuur met een scheutje olie, ongeveer 1-2 minuten tot het flink begint te stomen dan is het beetgaar. Temper het vuur, pers knoflook erboven uit en voeg roomkaas en Parmezaan toe. Schep vervolgens om tot de risotto warm en romig is. Maal er nog wat peper erover. Doof het vuur en roer tot slot de verse pesto erdoor.
  • Serveer onmiddellijk, eet smakelijk.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



31 gedachten over “Bloemkool risotto met pesto”

  1. Erg lekker. Ga ik zeker vaker klaarmaken. Ook manlief heeft er van gesmuld.

  2. Heerlijk. Had pesto gemaakt van rucola. Uitje fruiten, garnalen en champignons erbij. Zelf de bloemkoolrijst gemaakt, deze rauw erdoorheen gedaan, top. Verder volgens recept. Een blijvertje.

  3. Wat een goeie! Ik heb het met broccolirijst gemaakt en er gerookte zalmstukjes… was echt smullen en vult prima.. echt een toppertje.. bedankt!

  4. Net gegeten. Zooo lekker! Wij vasten, 16:8, maar ik kook nu regelmatig kha. Heb de bloemkoolrijst k&k gekocht bij AH. Dan zit er 400 gr. in. Dus iets meer roomkaas toegevoegd en een eetlepel geroosterde pijnboompitten voor de bite. Een topper!

  5. Ik heb net het recept gemaakt voor mijn man en mij we vonden het allebei erg lekker en het is ook goed vullend. Ik heb zelf nog wat spekjes aan toegevoegd en dat is echt een aanrader! Je zit dan wel op meer koolhydraten natuurlijk, maar als je een keer een uitzondering wil maken… doen!

  6. Heerlijk! Mijn vriend die t koolhydraat arm eten erg argwanend bekijkt vond t heerlijk 🙂 we hadden er kastanjechampignons doorheen gedaan voor extra smaak

  7. heel goed gelukt en lekker alleen heb ik er een extra scheutje kookroom door gedaan en ipv 1 eetlepel parmesan heb ik 2,5 gedaan ik vond het een beetje flauw als ik dat niet deed .. en vegetarisch gehakt erover gekruimeld.. en was heerlijk dankje wel voor je mooie recept

  8. Pink van der Erve

    Lijkt me erg lekker.
    Vraagje: als je de bloemkool raspt neem je dan alleen de roosjes of gebruik je ook de stronk?
    Graag even een reactie
    Vriendelijke groeten
    Pink

  9. Wat ben ik blij dat ik deze site gevonden heb! Vanavond de bloemkool risotto gemaakt, zelfs mijn zoon (die fervent fan van risotto is) vond het lekker. Eerder al wat andere recepten uitgeprobeerd, en uiteraard de facebookpagina geliked. Super bedankt!

  10. Zo lekker was bloemkool nog nooit. Smakelijk en lekker recept. Wel voldoende roomkaas toevoegen en vooral zelf de pesto maken.  Volgende keer ga ik er stukjes gedroogde tomaat op olie aan toevoegen.

     

  11. Heer-lijk! Ook een voor op het herhaallijstje. Zeker met die zelfgemaakte pesto. Nooit geweten dat dat zo’n makkie zou zijn én veel lekkerder dan uit een potje.

  12. Dit recept is zo lekker dat mijn man het jammer vond dat ik het geprinte recept aan mijn zoon doorgaf. En vooral: wanneer eten wij het weer? Dus zojuist weer uitgeprint. Want ik ben heel blij dat mijn man mee doet met het koolhydraatarm eten. Wat overigens veel lekkerder blijkt te zijn dan koolhydraatrijk voedsel. Ik ben benieuwd naar volgende nieuwe recepten, maar heb op deze site nog heel veel om uit te proberen.
    Bedankt en veel succes!

  13. Dit was echt heel erg lekker! Echt een blijvertje 🙂 Heerlijk met een salade en Griekse gehaktballetjes en yoghurtsaus.

  14. Ik heb de bloemkool risotto gemaakt.

    Heerlijk was het weer. Ik heb geen pesto gebruikt, moet ik nog maken, maar heb er knoflook en 2 lente-uitjes doorgedaan en een klein scheutje kookroom, een toppertje is het weer,

    bedankt en groetjes, Cornelia

  15. Zojuist recept gemaakt met reuzegarnalen. Smaak was zonder meer goed alleen het mondgevoel was te knapperig voor risotto. Had ik de bloemkoolrijst langer moeten laten stoven?

    1. Voor jouw smaak blijkbaar wel dan? Of de bloemkool fijner malen? Ik heb nu deze aanwijzing ook in het recept opgenomen: “Je kan de bloemkool zo gaar wokken als je zelf wilt, ik laat het altijd redelijk al dente, een en ander hangt natuurlijk ook af van hoe grof jouw bloemkoolkorrels zijn”. (Stond alleen in de tekst)

  16. Zo dan, dit was echt yummie!!
    Ik ben blij dat ik nog over heb voor vanaaf, het water loopt me al in de mond 🙂
    Ik had zelfs de pesto zelf gemaakt, het wordt,  door jou, nog eens wat met mij!
    Alweer bedankt!

  17. Wow geweldig dit. Ik heb het aangepast met stukjes kipfilet en er een mix van gemaakt. Zonder de roomkaas (was ik vergeten) maar mega lekker en vullend ja.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven