chocolade mokka mousse met slagroom

Chocolade mokka mousse met slagroom

Vaste pottenkijkers weten dat ik (Anna-Karina) stiekem niet zo’n zoetekauw of toetjesfanaat ben. Er zijn echter wel een paar uitzonderingen. En ojee, nu heb ik er weer een bij! Want deze romige chocolade mokka mousse met slagroom is zo ontzettend lekker, vooral omdat er twee van mijn favoriete smaken inzitten. Niet alleen chocolade maar ook nog mokka. Het nagerechtje is geheel toevallig tot stand gekomen. Eigenlijk wilde ik vandaag onze populaire chocolade mousse weer eens maken. Toen ik de ingrediënten aan het verzamelen was, zag ik opeens oploskoffie staan. Vervolgens besloot ik twee laagjes met verschillende smaken in het glas te doen. Nóg veel feestelijker! Bekijk de ingrediëntenlijst en je snapt al dat het nooit vies kan zijn. Werkt ook goed als je nog aan je vetten moet werken, bevat per portie 3.7 gram koolhydraten en 43.75 gram vetten.

Advertentie

Marcel

Bij oploskoffie denk ik tegenwoordig altijd aan Marcel, de (geweldige!) trekzakspeler uit de band van mijn heer Hans. Marcel drinkt stiekem het allerliefst oploskoffie. Nee, doe maar niet vragen waarom. Bovendien doet hij er dan het liefst ook nog stofkoe in. Nee, vraag me nou niet waarom… Want ’t Is een me werkelijk een raadsel, hoe vaak hij het al heeft geprobeerd uit te leggen. Iets in mij wil dat gewoon niet begrijpen!! Terwijl wij in huize HAK beroemd zijn om onze heerlijke, vers getapte cappuccino!  Maar goed, terug naar deze geweldige chocolade mokka mousse met slagroom, die begrijp ik tenminste wel.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

chocolade mokka mousse met slagroom

Zo maak je chocolade mokka mousse met slagroom

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


chocolade mokka mousse met slagroom

Chocolade mokka mousse met slagroom

Heerlijke romige chocolade mokka mousse met slagroom is een afgeleide van de al ook niet te versmaden koolhydraatarme chocolade mousse.
4.50 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 422.2 koolhydraten 3.7 geiwitten 3.65 gvetten 43.75 gvezels 0.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de slagroom met zoetstof en een snufje zout stijf, proef of dit zoet genoeg is.
  • Verdeel de mascarpone over twee schaaltjes. Meng door de ene het cacaopoeder en door de andere de oploskoffie. Beide naar smaak.
  • Houd van de slagroom wat achter voor de garnering.
    Verdeel de rest ervan over de schaaltjes en meng tot een mooie mousse. Proef nogmaals of het zoet genoeg is. Verdeel de mousse in laagjes over twee glaasjes. Schep of spuit er een dot slagroom bovenop. Garneer tot slot met een snufje cacaopoeder en/of amandelschaafsel. Puur genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



24 gedachten over “Chocolade mokka mousse met slagroom”

  1. Yvonne van Waert

    Als je de mokka variant op de zoete taartbodem (amandelmeel met gemalen walnoten) doet en deze decoreert met hele walnoten
    krijg je een verschrikkelijk lekkere taart.
    Bij deze bedankt voor de 2 recepten.

  2. Ik heb van die sticks oploskoffie, gooi je dat er zo bij of eerst oplossen met beetje gekookt water?

      1. En als je de sterke koffie gebruikt, alleen het poeder of de 2 theelepels van de bereide nespresso?

  3. Héérlijk!!!!!!! Ik heb eigenlijk al best wel een aantal van je recepten gemaakt en ze zijn altijd erg lekker. Nu dacht ik dat ik je dat maar eens moest laten weten. Heel erg bedankt dat je dit doet, we hebben er heel veel plezier van. En ik vind het ook ontzettend knap van je dat je dat allemaal kunt bedenken.

  4. Ziet er heerlijk uit! Maar kan je in plaats van mascarpone ook gewoon naturel roomkaas gebruiken?

     

  5. LookAroundTheCorner

    Wat is dit een heerlijk toetje, super bedankt voor het recept.

  6. japke de roos

    Deze is zóóóó lekker, maak ik ieder weekend, is elke keer nóg weer lekkerder…

     

  7. Ik had nog een restje van jouw beroemde witlof-zalm lasagne, maar dat was wat weinig, dus ik vond dat ik mezelf best mocht verwennen met een toetje dit weekend. Ik zag vanmiddag jouw recept en kon nog net even langs de winkel voor de mascarpone, de rest had ik al in huis. Ik was echter een beetje in een luie bui vandaag en heb alle ingrediënten bij elkaar gemikt (behalve het amandelschaafsel). Dus geen laagjes, maar een chocolade mokka mousse. Hmmmm!! Lekker het amandelschaafsel erover gedaan en heerlijk zitten snoepen! Lekker hoor! En inderdaad: best machtig. 🙂

  8. Kristin Grossouw

    Ik heb de chocolademousse gemaakt en het is ronduit lekker. Ik vond het heel machtig en stevig. Dus nu dacht ik nog, zou je de mascarpone ook kunnen vervangen met geklopt eiwit? Of de slagroom, dan wordt het nog kh armer.

    Ik ga dat sowieso proberen, maar ik dacht wie weet heb je dit al geprobeerd. K

    1. Ineke Zandstra

      Ik maak de chocolademousse alleen met slagroom, is dan minder machtig. Beetje geraspte kokos erover…..smullen maar!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven