boerenkoolchips

Boerenkoolchips, tinkelend lekker

Waarom ik de boerenkoolchips alleen op Facebook heb staan en niet op mijn website vroegen mensen mij. Want die is zó verslavend lekker… Inmiddels staat het recept dus wel online! Ik heb ze intussen een paar keer gemaakt maar vergat steeds betere foto’s te maken. Het is ook niet zo heel spannend om er foto’s van te zien, je moet de boerenkoolchips gewoon zelf een keer maken en opeten. het hele recept bevat 1.8 gram koolhydraten als je edelgistvlokken gebruikt. 

Advertentie

Zelf vind ik het geluidje dat ze maken als je een graai in het bakje doet ook heel aangenaam, een zacht bijna tinkelend knisperend geluidje. Ik maak het met voorgesneden boerenkool, dat is redelijk fijn. Maak gerust in één keer een grote hoeveelheid boerenkoolchips. De chips kun je het best bewaren in een luchtdicht bakje, dan blijft je snack ook lekker vers!

Grof met een dipsausje

Als je hele stronken boerenkool gebruikt (nerven verwijderen) en dus zelf de grootte van je chips kan bepalen is het superlekker om er een dipsausje bij te maken. Ook heel smulbaar is het om grof gesneden Cavolo Nero (palmkool) te nemen. Wij maakten de chips helemaal veganistisch met edelgistvlokken. Uiteraard kun je deze boerenkoolchips ook in de voedseldroger of Airfryer maken, als je die hebt.

Experimenteer met andere smaken

Dit recept geeft onze variant van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar dit is ook weer zo’n heerlijk recept waar je met gemak je eigen draai aan geeft. Doordat je zelf steeds een andere smaak probeert, ontdek je waar je eigen smaakvoorkeuren liggen. Ga maar  lekker experimenteren in je eigen keuken. Zo ontdek je jouw favoriete combinatie!

Denk bijvoorbeeld aan…

  • sesamzaad
  • citroensap
  • mierikswortel
  • paprikapoeder
  • garam masala
  • sojasaus
  • etc.

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

boerenkoolchips

Zo maak je de tinkelende boerenkoolchips

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

boerenkoolchips

Boerenkoolchips tinkelend lekker

Een heerlijke versie van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar het leuke is dat je eenvoudig met andere smaken je eigen favoriet kan maken. Wat denk je, word je ook fan?
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten

Voedingswaarde

Hele recept
kcal 74.5 koolhydraten 1.8 geiwitten 4.1 gvetten 5.2 gvezels 3.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Doe gesneden boerenkool in een plastic zakje en meng met een klein scheutje olijfolie, Ras el Hanout, peper en de edelgistvlokken.
  • Knoop de plastic zak dicht en kneed, zodat alles gelijkmatig over de boerenkool verspreid worden.
  • Verdeel de boerenkool over de beklede bakplaat.
  • Bak 8-10 minuten in het midden van de oven. Schep zo nodig halverwege om.
  • En … wat denk je, word je ook fan?
  • Blijf erbij en laat het niet verbranden, dat kan opeens gebeuren. Dan heb je bittere boerenkoolchips *huh*, jammer.

Ook lekker?

  • Sesamzaad, citroensap, mierikswortel, mosterd, paprikapoeder, garam masala, sojasaus etc.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




2 gedachten over “Boerenkoolchips, tinkelend lekker”

  1. O wat lekker weer. Ik had “echte” boerenkool, dus grotere chips. Met kipkruiden van de Lidl. Yammie 👍🏻👍🏻

  2. Belinda Huijgen

    OMG ik ben verslaafd! Wat heerlijk zeg. Ik heb hier bij de boer een hele struik gekocht jammie . Heb nu met verschillende kruiden geprobeerd. Helaas alles is lekker. 1000x dank voor dit geweldige recept.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven